Young Pump It Up haalt tweede plaats op VK en BK Disco: “En nu gaan we voor goud”

Noa Waelkens (10) uit Spiere-Helkijn heeft zowel op het Vlaams Kampioenschap, als op het Belgisch Kampioenschap Disco de zilveren medaille binnengehaald met haar dansteam Young Pump It Up. “We zijn supertrots op onze prestatie”, glundert danseres Noa.

De dansformatie Young Pump It Up bestaat nog maar sinds oktober 2024. De dansgroep werd opgericht door choreografe Beau Byttebier. Zij neemt de leiding van de groep op zich. Hoewel de groep nog maar een aantal maanden bestaat, schopten de leden het toch al heel ver. Ze mochten het tweede trapje innemen op het Vlaams en Belgisch Kampioenschap discodansen, een prestatie om trots op te zijn.

Een van de danseressen uit het team is de tienjarige Noa Waelkens uit Spiere-Helkijn. “Het is echt ongelofelijk dat we op zo een korte tijd zoveel bereikt hebben met onze dansgroep. We zijn nog maar aan het trainen sinds oktober vorig jaar en onze eerste wedstrijd was in januari. We hebben dus nog niet zoveel ervaring als andere dansgroepen”, zegt ze.

Het discodansen wordt getypeerd door uptempo muziek. Het is een dansstijl waarbij alle bewegingen heel snel en krachtig uitgevoerd moeten worden en waarbij het belangrijk is dat je als duo of als groep zo synchroon mogelijk danst.

Oefenen op rijen

“Nu het Belgisch kampioenschap in Ieper afgelopen is, zijn er even geen wedstrijden meer, maar dat wil niet zeggen dat we niet blijven oefenen. Ons grootste werkpunt zijn onze rijen. Het dansen zelf hebben we al goed onder de knie, maar aan onze rijen kan er nog wat gesleuteld worden. Daar zullen we de komende tijd nog hard op oefenen, zodat we het op de kampioenschappen volgend jaar hopelijk nog net iets beter kunnen doen. Hopelijk kunnen we ook die gouden medaille te pakken krijgen. Dat zou de kers op de taart zijn”, legt Noa uit.

“De wedstrijden waren echt supertof om aan mee te doen. Het is leuk dat we eindelijk aan het publiek en de jury kunnen laten tonen waar we al die tijd aan gewerkt hebben. En dat we er nog eens met twee tweede plaatsen voor beloond worden, is echt een droom die uitkomt”, vertelt Noa. “Gelukkig heb ik nooit stress om op te treden. Ik vind het juist superleuk als er veel publiek komt kijken en de zaal helemaal vol zit. Dat geeft mij nog meer energie!”

Toekomstdromen

Noa danst ondertussen al zo’n drie jaar in het Danscenter Dursin in Kortrijk. “Ik dans al sinds ik zeven jaar ben en ik doe het echt heel graag. Ik volg vier uur per week dansles en ik doe verschillende dansstijlen: disco, actuele dans en latino dance. Mijn favoriete dansstijl is disco”, vertelt Noa. “Ik ben eigenlijk begonnen met discodansen door een vriendin. Zij heeft mij meegenomen naar een repetitie en sindsdien ben ik helemaal verkocht.”

“Ongelofelijk dat we op zo’n korte tijd al zoveel bereikt hebben”

“Voorlopig dans ik enkel nog maar in groep, maar ik zou wel graag eens een duet of solo willen dansen. Normaal gezien zou ik al een duet gedanst hebben, maar door omstandigheden kon dat niet doorgaan. Dat hoop ik in de toekomst wel nog eens te doen. Ik zou ook graag nog eens een solo latin dance willen doen. Maar ik ben nog jong, dus dat zal er ooit nog wel eens van komen”, lacht Noa. “Binnenkort zijn er ook audities voor een nieuw hiphopteam waar ik aan ga meedoen. Dat zie ik ook helemaal zitten.”

Noa wil later niet per se een professionele danseres worden, maar ziet zichzelf als zorgjuf bij de kleutertjes op een school. “Ik zou het echt heel leuk vinden om later zorgjuf te worden, maar ik ga natuurlijk wel blijven dansen. Dat zal altijd mijn passie blijven”, legt ze uit.

Grote voorbeeld

“Ik kijk enorm hard op naar Yulia Dursin, een meisje dat ook bij ons in de dansschool danst. Haar mama is Sofie Dursin, die har choreografe en coach is. Haar opa Jean-Marie en haar oma Marie Christine zijn de oprichters van Dansschool Dursin. Yulia danst op topniveau en is al Europees kampioen disco freestyle en wereldkampioen disco solo geworden. Zij heeft echt heel veel talent en is een voorbeeld voor mij”, vertelt Noa. “Wie weet, word ik ook ooit zo goed als Yulia, maar daarvoor zal ik nog héél veel moeten oefenen”, lacht ze.

The post Young Pump It Up haalt tweede plaats op VK en BK Disco: “En nu gaan we voor goud” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maurice (96) kan dankzij ‘Bompa Bockie’ zijn achterkleinkind Shaniya (4) ontmoeten: “Het water sprong me in de ogen”

Hét emo-moment van de week? Dat komt op naam van Maurice Van Hoeck (96) uit het woonzorgcentrum De Vaeren in Reet. Hij werd in het Play4-programma ‘Bompa Bockie’ verrast door een bezoek van zijn kleindochter Wendy en haar drie kinderen, geregeld door Bockie himself. “Het was de eerste keer in acht jaar dat ik haar terugzag. En zelfs de eerste

Lees meer »

Fotografe Emily vindt dankzij KW jongens die in 2017 voor haar lens poseerden: “Jongetjes van toen zijn uitgegroeid tot toffe, jonge gasten”

De Gouden Boomstoet trekt deze zomer na zeven jaar opnieuw door de straten van Brugge. Tijdens de vorige editie in 2017 was fotografe Emily Van Den Broucke uit Loppem erbij. Met een foto die ze toen nam, werd ze dit jaar geselecteerd voor de World Photographic Cup. Dankzij deze krant vond ze de broers terug die toen voor haar camera

Lees meer »

Man vraagt vriendin ten huwelijk in de bergen, maar rolt plots naar beneden wanneer wandelaar hem omverloopt

Een wandelaar was zijn vriendin aan het filmen op een bergflank in het Amerikaanse Yosemite Park toen hij nog iets anders vastlegde: een man die van de idyllische plek gebruikmaakte om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Een voorbijganger had echter niet gezien dat de verliefde kerel op één knie was gaan zitten en schopte per ongeluk tegen zijn voet,

Lees meer »

Jury van ‘Sing again’ stuit op veel kritiek van kijkers: “Het is effectief niet gemakkelijk om (ex-)collega’s te beoordelen”

De halve finale van ‘Sing Again’, de wedstrijd waarin deelnemers uit 35 jaar talentenjachten een nieuwe kans krijgen, nadert bij VTM. “De hoofdprijs is € 10.000, die de winnaar dan hopelijk investeert in nieuwe muziek”, vertelt jurylid Stan Van Samang (45). Doorheen de wedstrijd kregen de juryleden het vaak hard te verduren online. “Wie zijn zij om te oordelen over

Lees meer »

Europese consumentenorganisaties klagen Chinese webwinkel Temu aan: “Manipulatieve praktijken om consumenten meer te doen kopen of betalen”

De Europese consumentenorganisatie BEUC en zeventien van haar leden hebben klacht ingediend tegen de Chinese webwinkel Temu. Ze beschuldigen Temu ervan de nieuwe Europese regels rond digitale diensten te overtreden. Terwijl BEUC een klacht indiende bij de Europese Commissie, deden de zeventien leden dat bij de bevoegde autoriteiten in eigen land. In België gaat het om Testaankoop.

Lees meer »

Aron organiseert tweede Contrast Festival op 26-27 juli: “Je moet op het terrein je vrienden kunnen verliezen”

Na de voorzichtige eerste editie van vorig jaar, breidt het Contrast Festival stevig uit. Zo zullen er op 26 en 27 juli meer dan dertig deejays afzakken naar de Leopold I Esplanade, verspreid over drie podia. “We willen de feestvierders een echt festivalgevoel bezorgen”, zegt organisator Aron Sirjacobs.
The post Aron organiseert tweede Contrast Festival op 26-27 juli: “Je

Lees meer »

Spelen voor goud met Fredje

Het themaconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia stond dit jaar in het teken van de olympische spelen onder de paraplu ‘Spelen voor Goud’.
The post Spelen voor goud met Fredje appeared first on KW.be.

Lees meer »