Ze was de eerste olifant ooit die in België geboren werd, maar lang niet de laatste: Kai-Mook blaast 15 kaarsjes uit

In 2009 stond het hele land in rep en roer voor de geboorte van het eerste (levende) olifantje in België: Kai-Mook. Intussen zijn er nog altijd mensen die denken dat elke olifant Kai-Mook heet en dat ze nog altijd op zoek moeten naar een klein schattig ding, maar vergis je niet: intussen weegt Kai-Mook zo’n 2.800 kilogram en zijn er in België nog tien andere olifanten geboren.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Primeurkuikens van Europese zeearenden testen hun vleugels uit: “Vliegen doen ze nog niet, maar ze trainen wel hun vliegspieren”

Guido en Gloria, de primeurkuikens van Europese zeearenden Paul en Betty, slaan al eens hun vleugels uit in hun nest in natuurgebied De Blankaart bij de Diksmuidse deelgemeente Woumen.
The post KIJK – Primeurkuikens van Europese zeearenden testen hun vleugels uit: “Vliegen doen ze nog niet, maar ze trainen wel hun vliegspieren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bolwerk Tuin is sinds kort toegankelijk via jaagpad langs kanaal Bossuit-Kortrijk

Bolwerk is een culturele vrijhaven in Kortrijk. Op de site wordt een atypische publieksplek gecombineerd met een artistiek maakatelier. De Bolwerk Tuin grenst aan het jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. Via een nieuwe poort is de tuin makkelijk toegankelijk vanaf het jaagpad als groen rustpunt tijdens een wandel- of fietstocht.
The post Bolwerk Tuin is sinds kort toegankelijk via

Lees meer »

“Tv-reeks ‘Bridgerton’ brengt Britse economie 275 miljoen pond op”

De populaire serie ‘Bridgerton’ heeft de Britse economie in vijf jaar tijd een impuls gegeven van 275 miljoen pond (327 miljoen euro). Dat zegt althans streamingdienst Netflix. Het romantische drama dat zich afspeelt in de vroege 19de eeuw, heeft bijna 5.000 lokale bedrijven gesteund, klinkt het. Om die cijfers te vieren, zal Shonda Rhimes, de CEO van Shondaland, het productiebedrijf

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Opnieuw levering hulpgoederen aangeleverd via tijdelijke aanlegsteiger Gaza

Bij de bevrijdingsoperatie van gijzelaars in de Gazastrook zijn mogelijk honderden doden en gewonden gevallen. Dat werd eerder gemeld door Hamas, en lijkt nu te worden bevestigd door het lokale ziekenhuispersoneel. “Het hospitaal is in een bloedbad veranderd”, stelt arts Tanya Haj-Hassan van de internationale hulporganisatie MSF (Artsen zonder Grenzen). De Palestijnse president wil zo spoedig mogelijk de Veiligheidsraad bijeen

Lees meer »

Minivoetbalploeg Athletic Club start in vierde provinciale

Minivoetbalploeg A. C. K Athletic Club Kortrijk werd kampioen in vierde nationale. Het sein voor de club om ook het liefhebbersvoetbal vaarwel te zeggen en te starten in vierde provinciale met veldvoetbal.
The post Minivoetbalploeg Athletic Club start in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

LG Vladslo plaatst groot scherm voor Rode Duivels

Op zaterdag 22 juni kan je in Vladslo terecht om de match van de Rode Duivels op groot scherm te kijken. In OC De Zwaan op het Vladsloplein ontvangt de Landelijke Gilde van Vladslo de supporters met open armen. De deuren gaan al open om 18 uur, drie uur voor de aftrap dus. De inkom is gratis.
The post

Lees meer »