“AstraZeneca trekt coronavaccin mondiaal terug”

De Britse medicijnfabrikant AstraZeneca trekt zijn Covid-19-vaccin wereldwijd terug, meldt de krant ‘The Telegraph’. Eind april gaf de farmaceut toe dat het vaccin “in zeer zeldzame gevallen TTS kan veroorzaken”. TTS staat voor trombose met trombocytopenie syndroom en kan tot bloedstolsels en een te laag aantal bloedplaatjes leiden. 

Meer krantenkoppen in België

Topcardioloog over hoe Ozempic ook hartproblemen voorkomt: “Het pakt drie risicofactoren aan”

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

Facelift gemeentehuis verloopt vlot: Succesvolle verhuizing van loketten naar oude bib blijft duren tot einde december

Aanvankelijk was voorzien dat de loketten van het Wingense gemeentehuis slechts tijdelijk in maart en in oktober zouden verhuizen. Maar de dienstverlening in de oude bib aan het Gemeenteplein verloopt zo vlot, dat beslist werd de tijdelijke verhuizing te verlengen tot einde december. “Dat is makkelijker voor de diensten en voor de renovatiewerken”, vertelt schepen voor dienstverlening Brecht Warnez.

Lees meer »

Bart Deleu is koning bij Sint-Sebastiaan Geluveld

Op hun terrein op het kasteeldomein van Geluveld kwamen vijftien schutters samen om de traditionele koningsschieting van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Geluveld af te werken op woensdag 1 mei. Het duurde heel lang voor de koning bekend werd, want pas in de vijftiende ronde kon Bart Deleu de allerhoogste prijs naar beneden halen en mocht
The post Bart Deleu

Lees meer »

Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

Lees meer »