Arnaud De Lie blikt nog één keer terug op zijn moeilijke voorjaar: “De Teide, dat was de eerste en de laatste keer”

Hij heeft een wat wilde krullenbol gekweekt. “C’est la classe, à Italienne.” Maar vooral vond hij zijn stralende glimlach terug, Arnaud De Lie (22). En zijn beste benen, die hij in een aantrekkelijk ogend Bretoens koersweekend opnieuw wil verzilveren. Niet nadat hij nog één allerlaatste keer terugblikt op dat moeilijke klassieke voorjaar. “’Kan je me even bellen op mijn privé?’, vroeg de dokter me. ‘Ai’, dacht ik. ‘Il y a un petit souci, là’.” 

Meer krantenkoppen in België

Vaartstraat jaar na opening nog niet opgeleverd

De heraanleg van de Vaartstraat en stuk Sportstraat is officieel nog altijd niet opgeleverd. Klinkt bizar, omdat het verkeer al sinds juni vorig jaar gewoon de invalsweg kan gebruiken. Maar bij enkele drukproeven – dat zijn boringen in de onderfundering naar materiaalsterkte en draagkracht – bleken de wettelijke waarden niet te worden gehaald. Dat leidt
The post Vaartstraat jaar

Lees meer »

RWDM beëindigt samenwerking met CEO Gauthier Ganaye

Hij degradeerde met KV Oostende, verliet dat zinkend schip voor RWDM en degradeerde opnieuw. Gauthier Ganaye betaalt de rekening voor de sportieve tegenslag in Molenbeek en moet RWDM verlaten. “Een wens van de club en Eagle Football.” Ook de samenwerking met Tom Chambers en Oliver O’Connell wordt stopgezet.

Lees meer »

Politiecommandopost moet veilig Sinksen garanderen: “We zijn altijd bereikbaar voor mensen in nood op het nummer 1701”

Politiezone Vlas introduceert een nieuwe en moderne commandopost met alle vereiste hard- en software om beter te coördineren tijdens de Sinksenfeesten. Deze nieuwe commandopost moet de veiligheid tijdens het vierdaagse evenement garanderen. “Met deze nieuwe faciliteit kunnen we directer en efficiënter inspelen op eventuele noodsituaties of incidenten”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone Vlas.
The post Politiecommandopost moet veilig

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar en “bij bewustzijn” na moordaanslag, dader zegt dat hij het “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd, niet langer in levensgevaar en bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova.

Lees meer »

Suzan & Freek wagen zich aan grootste hit van Tourist LeMC in ‘Liefde voor muziek’: “Jij bent een echte woordkunstenaar”

In de voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ is het de beurt aan de jarige Tourist LeMC. Naast ‘happy birthday’ wordt Tourist door de andere artiesten ook getrakteerd op een cover van een zijn nummers. Suzan & Freek wagen zich alvast aan ‘Horizon’, één van de grootste hits van Tourist LeMC. “We hebben geprobeerd om het nummer zo veel mogelijk

Lees meer »

Van 700 naar 411 euro per overnachting tijdens Olympische Spelen: waarom hotels in Parijs hun woekerprijzen plots terugdraaien

Tien weken voor de start van de Olympische Spelen in Parijs zijn de prijzen van hotelkamers en gastenverblijven in vrije val. De gemiddelde prijs voor een overnachting in een hotel in de Lichtstad lag een paar weken geleden op net geen 700 euro en is nu gezakt naar 411 euro. Hebben gulzige hotelhouders hun hand overspeeld? En hoe geraak je

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Verkiezingsaffiches Zuhal Demir vernield en beklad: hoe schadelijk is dat voor een politicus of partij?

In zowat de hele provincie Limburg worden de verkiezingsaffiches van Zuhal Demir beklad en vernield. Sommige affiches zijn in brand gestoken, op andere plaatsen werd haar naam of gezicht besmeurd met rode verf. Sommige affiches werden zelfs beklad met hakenkruisen en zware beledigingen. "Dit hoort er jammer genoeg bij", zegt expert politieke communicatie Reinout Van Zandycke.

Lees meer »