Twee op drie Vlaamse ziekenhuizen rekenen onterecht materiaalsupplementen aan

Twee op de drie ziekenhuizen in Vlaanderen rekenen onterecht materiaalsupplementen aan. Dat blijkt uit een steekproef van het socialistisch ziekenfonds Solidaris bij vijftien Vlaamse ziekenhuizen. “Daarmee schenden ze de patiëntenrechten”, benadrukt algemeen secretaris Paul Callewaert. 

Meer krantenkoppen in België

Prominente Republikein roept op leger in te zetten tegen pro-Palestijnse betogers op Amerikaanse universiteiten

Mike Johnson, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, wil dat president Joe Biden het leger inzet tegen betogende studenten. Op de campussen van Columbia in New York en andere universiteiten in de VS zijn er al dagenlang acties om Palestijnen steun te betuigen. Voor de toespraak van de Republikein werd onder andere “Mike, you suck” gescandeerd.

Lees meer »

Van de Audi van Derwael tot de Breitling van Kopecky: waarom onze topatleten zo in de smaak vallen van luxemerken

Het Zwitserse horlogebedrijf Breitling stelde deze week Lotte Kopecky als ambassadrice aan. De wielrenster is lang niet de enige Belgische sporttopper waarmee ‘premium brands’ zich graag associëren. Denk maar onder meer aan Remco Evenepoel of Nafi Thiam. Maar hoe komt dat? Waarom vallen topatleten – en zeker olympiërs – zo in de smaak bij luxemerken? Twee experts lichten toe. “Mensen

Lees meer »

Pover EK judo doet olympische zorgen rijzen

Ons land zakte met een ruime delegatie af naar het EK judo, maar keert net als vorig jaar van een kale reis terug. Vaandeldrager Matthias Casse ontbrak dan wel, de slappe prestaties voorspellen weinig goeds met de Olympische Spelen in aantocht. “Misschien zijn we te verwend geweest.”

Lees meer »

“U verliest alle geloofwaardigheid”: rechter pakt advocaat van Donald Trump hard aan voor diens berichten op sociale media

In New York heeft dinsdag de tweede dag van het proces tegen Donald Trump plaatsgevonden, in de zaak over zwijggeld dat de voormalige Amerikaans president betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Het ging in eerste instantie over mogelijke sancties voor Trump wegens minachting, omdat hij getuigen en juryleden zou hebben aangevallen op sociale media.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Situatie aan het front is verslechterd”: Oekraïens leger trekt zich op meerdere plaatsen terug

Het Russische leger zegt zondag een dorp in de regio Donetsk in het oosten van Oekraïne te hebben veroverd. De bevelhebber van het Oekraïense leger geeft toe dat de troepen zich hebben teruggetrokken uit verschillende dorpen. “De situatie aan het front is verslechterd”, schreef hij op Facebook. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 28 april terug.

Lees meer »

Hele kuddes nijlpaarden dreigen te sterven door droogte in Botswana

Hele kuddes nijlpaarden in Botswana zijn het slachtoffer geworden van de enorme droogte, omdat ze kwamen vast te zitten in de modder van opgedroogde meren. Dat melden lokale natuurbeschermingsautoriteiten. Het aantal bezweken dieren is nog niet vastgesteld, de autoriteiten proberen de verliezen nog steeds te tellen.

Lees meer »

Restauratie historische brugjes Heulepark gestart: “Inwoners opnieuw volop laten genieten van deze groene long in al zijn glorie”

Woensdag werd in het park van Heule het romantisch boogbrugje weggehaald voor restauratie. Hiermee is het startschot gegeven voor de laatste fase van de metamorfose van het park. Alle bruggen in het park worden aangepakt. “De opfrissing van Heulepark gaat zijn laatste fase in. Eind dit jaar kunnen de Heulenaren opnieuw volop genieten van deze groene long in al zijn

Lees meer »

Gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen wil meer federale steun voor aanpak transmigratie: “Het is wachten tot er doden vallen”

Gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen wil meer steun van de federale politie voor de aanpak van de problematiek rond transmigratie. Dat zegt hij naar aanleiding van de investering van de UK Border Force in ‘Small Boat Teams’. Die teams moeten de oversteek van transmigranten met kleine bootjes richting de UK tegengaan. Volgens Decaluwé moet er ook in België meer steun

Lees meer »