De temperaturen gaan in stijgende lijn, maar de neerslag moeten we erbij nemen: “Mooie lentedagen worden het niet”

Na een week van koud en herfstig weer gaan de temperaturen de komende dagen weer crescendo, tot boven de 20 graden zelfs. Maar er is een ‘maar’, want samen met de warmte komen er ook flink wat regenbuien op ons af. “Toch zal het bij momenten aangenaam toeven zijn”, voorspelt weerman Frank Deboosere.

 

Meer krantenkoppen in België

Peru klasseert transgenders voortaan als “geestesziek”

Transgenders in Peru worden door een nieuw presidentieel decreet voortaan als ‘geestesziek’ beschouwd. De Peruviaans overheid wil transgenders op die manier “de juiste medische hulp garanderen”, maar mensenrechtenactivisten vrezen dat het decreet juist een tegenovergesteld effect zal hebben.

Lees meer »

Net geen overwinning op het Songfestival, maar Kroatische inzending wint nu toch een prijs voor opvallendste outfit

De Kroatische zanger Baby Lasagna (28) greep in Malmö met zijn nummer ‘Rim Tim Tagi Dim’ net naast een overwinning van het Eurovisiesongfestial. Desondanks valt hij nu toch in de prijzen en wint hij de award voor de opvallendste outfit op het liedjesfestijn. Bambie Thug uit Ierland en Joost Klein voor Nederland werden naar de tweede en derde plaats gestemd.

Lees meer »

Bart Deleu is koning bij Sint-Sebastiaan Geluveld

Op hun terrein op het kasteeldomein van Geluveld kwamen vijftien schutters samen om de traditionele koningsschieting van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Geluveld af te werken op woensdag 1 mei. Het duurde heel lang voor de koning bekend werd, want pas in de vijftiende ronde kon Bart Deleu de allerhoogste prijs naar beneden halen en mocht
The post Bart Deleu

Lees meer »

Lamborghini vindt het te vroeg voor volledig elektrische sportauto: “Brullend geluid van V10-motor valt niet zomaar na te bootsen”

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lees meer »

“Ik ben pas écht zeker als ik terug op set sta”: actrice Isabelle Van Hecke nog voorzichtig over derde seizoen van ‘Nonkels’

De West-Vlaamse broers Persyn zijn opnieuw heel populair in de Vlaamse huiskamers. Na een succesvol eerste seizoen is het tweede seizoen van ‘Nonkels’ nu al de best bekeken reeks van het jaar op Streamz. Ook op Play4 is de reeks een grote favoriet van de kijker. Reporter Jarne heeft actrice Isabelle Van Hecke (46) te gast, zij vertolkt de rol

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op oude beelden: “Feiten zijn verjaard”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op oude beveiligingsbeelden, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse ‘Vanity Fair’. De beelden zijn uit 2016.

Lees meer »

Beoogde premier Plasterk zegt in de krant “sorry” tegen Omtzigt

Ronald Plasterk heeft vrijdag in een open brief in De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). In een eerdere fase van de regeringsvorming kregen de twee het aan de stok. Plasterk was toen informateur. Nu wordt hij beschouwd als een mogelijke toekomstige premier.

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract nu geveild voor bijna miljoen euro: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »