‘5,5 euro voor een naald’: patiënten moeten vaak onterecht supplement betalen

06:01 Heel wat ziekenhuizen in Vlaanderen rekenen patiënten materiaalsupplementen aan, ook al mag dat niet. Dat zegt de mutualiteit Solidaris na een steekproef bij 15 Vlaamse ziekenhuizen. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Hamas betreurt kritiek Palestijnse president Abbas

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Kapster Elena mocht het haar van Songfestival-winnaar Nemo stylen: “Ik had soms een beetje compassie met de zangeres van Israël”

Voor de derde keer mocht kapster Elena Zimina uit Izegem de kapsels van de Eurovisiesongfestival-kandidaten te verzorgen. Afgelopen weekend vertoefde ze dus nog in Malmö (Zweden), waar de 68e editie van het Songfestival plaatsvond. Het werd uiteindelijk een zeer bewogen editie – niet in het minst door de diskwalificatie van Nederland en de deelname van Israël – en dat heeft

Lees meer »

Na het wel heel rode schilderij van koning Charles: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

Vanaf maandag kunnen studenten blokken in gewezen fietsenwinkel Dcycles in Geluwe

Samen studeren in een gewezen fietsenwinkel. Deze unieke ervaring is vanaf komende maandag mogelijk in Dcycles in de drukke Menenstraat in Geluwe. “Omdat het Atelier in het GC Gilwe pas vanaf 12 juni beschikbaar is, werd er gezocht naar een oplossing en mogen we het leegstaand pand van Dieter Vercaemer gebruiken”, zegt schepen van jeugd Bercy Slegers (CD&V).
The

Lees meer »