Van de Audi van Derwael tot de Breitling van Kopecky: waarom onze topatleten zo in de smaak vallen van luxemerken

Het Zwitserse horlogebedrijf Breitling stelde deze week Lotte Kopecky als ambassadrice aan. De wielrenster is lang niet de enige Belgische sporttopper waarmee ‘premium brands’ zich graag associëren. Denk maar onder meer aan Remco Evenepoel of Nafi Thiam. Maar hoe komt dat? Waarom vallen topatleten – en zeker olympiërs – zo in de smaak bij luxemerken? Twee experts lichten toe. “Mensen spiegelen zich graag aan succes. Je bent liever een fan van de beste dan van een verliezer.” 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse oud-presidentskandidaat Bernie Sanders (82) gaat voor vierde termijn als senator: “Democratie is in gevaar”

De huidige presidentskandidaten Joe Biden en Donald Trump zijn respectievelijk 81 en 77 jaar oud. Van dezelfde generatie is ook Bernie Sanders, die in 2016 en in 2020 nog tevergeefs presidentskandidaat voor de Democraten wou worden. Sanders is 82, maar dat houdt de politicus uit Vermont niet tegen om voor een vierde termijn als senator te gaan.

Lees meer »

IN BEELD. Mustii in zwart-witte look op turquoise loper Songfestival, Joost brengt z’n blauwe vogel mee

Een nieuwe editie van het Songfestival, dat betekent ook dat de turquoise loper opnieuw wordt uitgerold voor de kandidaten. Tot groot jolijt van de artiesten, die hun meest opvallende outfit uit de kast haalden. Onze Belgische inzending Mustii en zijn team hield het stijlvol in een zwart-witte outfit, al kon een glitterend accent – als verwijzing naar de videoclip van

Lees meer »

Ensor inspireert zestien Oostendse kunstenaars in Anglicaanse kerk

In de Anglicaanse kerk loopt de kunstexpo Ensor Fans georganiseerd door de Vrienden van Mu.ZEE met Willy Bosschem als curator. Zestien Oostendse kunstenaars brengen er, geïnspireerd door het Zelfportret met Bloemenhoed van de meester, een ode aan hun jubilerende stadsgenoot.
The post Ensor inspireert zestien Oostendse kunstenaars in Anglicaanse kerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Station van Lier en twee andere zo vervallen dat ze onder toezicht zijn geplaatst: “Als er stukken dakgoot naar beneden vallen is het wel onveilig, ja”

Drie Vlaamse stations zijn onder toezicht geplaatst door het agentschap Onroerend Erfgoed omdat ze zo vervallen zijn. In Tienen dreigt er instortingsgevaar, waardoor de burgemeester een ingebrekestelling met dwangsom heeft opgelegd. En ook in Lier komt het bezetsel naar beneden. “We sturen inspecteurs naar 59 andere beschermde Vlaamse stations.”

Lees meer »

“Natuurlijk beginnen er allerlei horrorverhalen door je hoofd te spoken”: ouders in shock na mail over mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp van hun dochter (6)

Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun zesjarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze aan het einde van de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht

Lees meer »

Racistische opmerkingen in ‘Nonkels’ hebben ‘Nonkels’-actrice Isabelle Van Hecke niet afgeschrikt: “Het zijn net wij die soms achterlijk zijn”

Actrice Isabelle Van Hecke (46) werd nooit eerder zoveel aangsproken over haar werk als nu met ‘Nonkels’ het geval is: “Vooral in West-Vlaanderen doen mensen plots heel familiair als ze me zien.” Niet onlogisch, want het grote succes van de reeks is te verklaren door de (soms gedurfde) humor gebracht in een sappig West-Vlaamse accent. Maar de racistiche opmerkingen in

Lees meer »

Opmars superschimmel ook in België “onafwendbaar”

De dodelijke schimmel ‘Candida auris’ is aan een wereldwijde opmars bezig. Sinds 2016 werden in België veertien besmettingen vastgesteld, waarvan zes vorig jaar. Het Departement Zorg maakt de schimmel daarom meldingsplichtig, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag.

Lees meer »

Het budget voor Vlaamse premies elektrische wagens is al op. Wat nu?

Het jaar is nog niet halfweg en de bodem van de subsidiepot voor de veelbesproken premie van de Vlaamse overheid voor elektrische wagens is al in zicht. Wat nu? Krijgt elke koper zeker z’n geld? Waar gaat de Vlaamse regering extra geld vinden? Wat met de regeling na de verkiezingen? Koop je best nog snel een elektrische wagen of kijk

Lees meer »

Brand aan restaurant De Mess in Sijsele snel geblust

De brandweer is zondagavond uitgerukt voor een melding van een brand aan restaurant De Mess in Sijsele. Het bleek te gaan om materiaal dat vuur vatte aan de buitenkant van het restaurant.
The post Brand aan restaurant De Mess in Sijsele snel geblust appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Voor zijn club zou hij alles doen”: Gery al voorzitter sinds ontstaan Badmintonclub Geluwe 40 jaar geleden

Badmintonclub Geluwe bestaat 40 jaar en telt momenteel 76 leden. “In 2020 waren dat er nog 115 maar corona had een enorme impact op het ledenaantal”, zegt voorzitter Gery Vercruysse (72). Opmerkelijk: hij is voorzitter van het eerste uur en denkt nog niet aan stoppen.
The post “Voor zijn club zou hij alles doen”: Gery al voorzitter sinds ontstaan

Lees meer »

‘Muchacho’s’ na 15 jaar terug van weggeweest

Tussen donderdag 16 en zondag 19 mei brengt vzw Préparé het stuk ‘Muchacho’s’ op de planken in het pand Van Maele in Schuiferskapelle. Acteurs én bezielers zijn Davy Dufour en Piet Van Compernolle, die met datzelfde stuk vijftien jaar geleden een flink deel van Vlaanderen afschuimden.
The post ‘Muchacho’s’ na 15 jaar terug van weggeweest appeared first on KW.be.

Lees meer »