Flakkadoodrijder (32) aangehouden voor brandstichting in het huis van zijn broer

Een dag nadat het huis van zijn broer afbrandde in het West-Vlaamse Jonkershove, is K. K. (32) nu aangehouden op verdenking van brandstichting.

K. K. (32) uit Houthulst is zaterdag voor de onderzoeksrechter verschenen en wordt aangehouden op verdenking van brandstichting. Afgelopen vrijdag werd hij opgepakt en verhoord, nadat een uitslaande brand uitbrak in het huis van zijn broer in het dorpje Jonkershove. Buurtbewoners hadden een ontploffing gehoord en K. opgemerkt bij het huis. De broer was niet thuis op het moment van de brand. De woning is volledig vernield.

Dodelijk ongeval

De man is pas voorwaardelijk vrij nadat hij vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte. Onder invloed van de zombiedrug flakka reed hij fietser Herman Tanghe (62) dood op de Esenweg bij Diksmuide. De politierechter veroordeelde hem tot de maximumstraf van vijf jaar cel, waarvan de helft met uitstel onder voorwaarden. Hij kreeg een effectief rijverbod, een absoluut alcohol- en drugsverbod en moest zich residentieel laten opnemen als hij vrijkwam.

The post Flakkadoodrijder (32) aangehouden voor brandstichting in het huis van zijn broer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik vond het héél zuur dat ik niet naar het Songfestival mocht”: Luka uit ‘The Voice’ blikt terug op woelige periode

Haar winst in ‘The Voice van Vlaanderen’, intussen zeven jaar geleden, zette het leven van Luka Cruysberghs (23) op z’n kop. Coach Alex Callier (51) bombardeerde haar tot frontvrouw van Hooverphonic, om haar nadien weer koeltjes aan de kant te schuiven. Sindsdien is het stiller rond de Leuvense, die nu opduikt in de nieuwe talentenjacht ‘Sing Again’. Tijd om te

Lees meer »

WEERBERICHT. KMI verlengt code geel voor regen en onweer tot 18 uur. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag parten. Er kunnen in heel het land buien met onweer tot ontwikkeling komen. Het KMI geeft dan ook code geel voor regen en onweer tot 18:00 uur vanavond. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en

Lees meer »

Werken Centrum in laatste rechte lijn: weergoden houden opening van Brugpark nog wat tegen

De heropening van de Centrumbrug in Izegem zal nog even op zich laten wachten. De asfalteringswerken konden voorlopig niet doorgaan wegens de regen. “Maar de aannemer staat klaar. Zodra het baanvak is geasfalteerd, kunnen de afsluitende werken zoals het plaatsen van de bloembakken beginnen.”
The post Werken Centrum in laatste rechte lijn: weergoden houden opening van Brugpark nog wat

Lees meer »

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Botsing tussen tankwagen en (lege) schoolbus in Zarren: buschauffeur naar ziekenhuis gebracht

In de Esenstraat in Zarren (Kortemark) zijn een vrachtwagen en een schoolbus donderdagochtend op elkaar gebotst. Daarbij was er vooral materiële schade maar de buschauffeur moest wel naar het ziekenhuis voor verzorging. Op de schoolbus zaten gelukkig geen leerlingen.
The post Botsing tussen tankwagen en (lege) schoolbus in Zarren: buschauffeur naar ziekenhuis gebracht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie lichamen van gijzelaars teruggevonden in Gaza, zegt Israëlische leger

Troepen van het Israëlische leger in Gaza zouden de lichamen van drie Israëlische gijzelaars gevonden hebben in Gaza. Dat kondigt het Israëlische Defensieleger (IDF) zelf aan op X. Volgens het leger werden de lichamen gevonden in een tunnel. De drie gijzelaars werden op 7 oktober ontvoerd door Hamas toen ze een muziekfestival bijwoonde vlak bij Gaza. Ze zouden al op

Lees meer »

Wie heeft Robbie Sals (20) uit Diksmuide gezien?

Op donderdag 16 mei, tussen 19.15 en 22 uur, verliet de 20-jarige Robbie Sals zijn woning in de Booitshoekestraat in Diksmuide. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Dat meldt de federale politie in een opsporingsbericht op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne.
The post Wie heeft Robbie Sals (20) uit Diksmuide gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »