Racistische opmerkingen in ‘Nonkels’ hebben ‘Nonkels’-actrice Isabelle Van Hecke niet afgeschrikt: “Het zijn net wij die soms achterlijk zijn”

Actrice Isabelle Van Hecke (46) werd nooit eerder zoveel aangsproken over haar werk als nu met ‘Nonkels’ het geval is: “Vooral in West-Vlaanderen doen mensen plots heel familiair als ze me zien.” Niet onlogisch, want het grote succes van de reeks is te verklaren door de (soms gedurfde) humor gebracht in een sappig West-Vlaamse accent. Maar de racistiche opmerkingen in ‘Nonkels’ hebben Isabelle in deze cancelcultuur nooit afgeschrikt: “Innocent is eigenlijk het normaalste personage van de reeks, het zijn wij die ons vaak ‘belachelijk’ maken”, legt ze uit. Hoe verliep haar auditie? En hoe concreet is een derde seizoen? Je komt het te weten in deze nieuwe Showbits. 

Meer krantenkoppen in België

Weermannen over de zure reacties die ze krijgen op slecht weer: “Als je daar niet tegen kan, moet je een andere job zoeken”

De start van het verlengde pinksterweekend belooft regen en intense buien, mogelijk vergezeld van onweer. Hoewel ze boven alle verdenking staan, krijgen weermannen zoals David Dehenauw, Frank Duboccage en zelfs de gepensioneerde Frank Deboosere vaak de schuld. “Bij de zoveelste plensbui is het toch even de moed bijeenrapen.” Hoe gaan ze om met die negativiteit?

Lees meer »

De Zwinregio rond Knokke-Heist ontdekken? Dat kan vanaf nu met rugzak, fiets én opblaasbootje

Knokke-Heist is een hotspot voor avonturiers rijker. Binnenkort ontdek je de kustgemeente en omliggende Zwinregio door te ‘packraften’. Een relatief nieuwe sport die bestaat uit een kruising tussen backpacken en raften waarbij je de ongerepte natuur in haar puurste vorm ervaart. Het idee komt van Tony Durnez (43) en Esther van de Pol (38) die je met hun bedrijfje Adventuretime

Lees meer »

Vlamingen in Slovakije, na de aanslag op premier Fico: “Ik ken vaders en zonen die niet meer met elkaar praten, puur om de politiek”

Landgenoten die in Slovakije wonen en werken, reageren vol ongeloof op de aanslag op premier Fico. “Dit land is extreem verdeeld. Twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar”, getuigen ze bij HLN. Hoe uit zich dat? Wie worden als de schuldigen aangewezen? En hoe geraakt het land hieruit? “‘Als je meeheult met de Russen, krijg je het in je gezicht terug’,

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking LGTBI+-rechten, maar scoort nog steeds beter dan gemiddelde

Volgens de jaarlijkse ‘Rainbow Map’ van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGTBQI+-organisaties, zakt België opnieuw naar de derde plaats in de Europese lijst met LGTBQI+-rechten. Marie-Colline Leroy (Ecolo), staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit prijst die plek in de ranking, maar onderstreept dat er nog gaten zijn die moeten aangevuld worden: “Het is belangrijk dat het volgende parlement artikel

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Geen humanitaire catastrofe” in Rafah, beweert Netanyahu – Hezbollah claimt succesvolle droneaanval ‘ver’ in Israël

Er voltrekt zich geen humanitaire catastrofe in de stad Rafah, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag. Volgens Netanyahu heeft Israël dat vermeden door “bijna een half miljoen mensen uit de gevechtszone in Rafah te evacueren”. Het Israëlische leger voert er momenteel een bloedig grondoffensief uit. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug.

Lees meer »