TERUGLEZEN GAZA. Geen humanitaire catastrofe” in Rafah, beweert Netanyahu – Hezbollah claimt succesvolle droneaanval ‘ver’ in Israël

Er voltrekt zich geen humanitaire catastrofe in de stad Rafah, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag. Volgens Netanyahu heeft Israël dat vermeden door “bijna een half miljoen mensen uit de gevechtszone in Rafah te evacueren”. Het Israëlische leger voert er momenteel een bloedig grondoffensief uit. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug. 

Meer krantenkoppen in België

Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.
The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

OVERZICHT. Zirkzee niet in voorlopige EK-selectie Nederland, Bart Verbruggen wel – Mbappé voert Franse sterrenensemble aan

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Wetenschappers ontdekken alfabet bij potvissen: “Niet enkel mensen beschikken over complex communicatiesysteem”

Is de mens in staat om te communiceren met dieren door artificiële intelligentie? Wetenschappers beweren dat dat in de toekomst misschien wel mogelijk is. Meer nog: een team van onderzoekers heeft met behulp van AI de geluiden van potvissen kunnen ontcijferen. Hun complexe communicatie zou zelfs vergelijkbaar zijn met menselijke communicatie. “Dat trekt het idee in twijfel dat enkel mensen

Lees meer »

Gedetineerde ontkent wekenlange verkrachting celgenoot in Brugse gevangenis

Een 21-jarige Marokkaan ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij zijn celgenoot herhaaldelijk verkrachtte tijdens een medische isolatie. Nochtans stak zijn sperma op het gezicht van het slachtoffer. Maar daar had Zohir K. een opvallende uitleg voor.
The post Gedetineerde ontkent wekenlange verkrachting celgenoot in Brugse gevangenis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen van ‘De mol’-winnaar Bernard vieren zijn overwinning: “Jij bent de rest van het schooljaar de held”

Bernard is niet alleen een meester in het ‘mollenjagen’, maar nu ook een held in de ogen van zijn leerlingen. Het dak ging eraf toen duidelijk werd dat hun favoriete meester de overwinning had behaald. Deze onvergetelijke avond werd nogmaals herbeleefd in ‘De tafel van Gert’, waar de euforische reacties van zijn leerlingen werden getoond.

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed na slepende ziekte: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Veiliger oversteken met nieuwe richtlijnen: “Zebrapaden kunnen een vals gevoel van veiligheid geven”

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd over waar welke oversteekplaatsen nodig zijn. Voor die update ging AWV uit van de blik van de voetganger en ook het kind staat centraal bij de aangepaste richtlijnen. De voornaamste nieuwigheid is dat er geen klassieke zebrapaden (zonder middeneiland of wegversmalling) aangelegd mogen worden op wegen waar 70 km/uur of

Lees meer »