Restauratie historische brugjes Heulepark gestart: “Inwoners opnieuw volop laten genieten van deze groene long in al zijn glorie”

Woensdag werd in het park van Heule het romantisch boogbrugje weggehaald voor restauratie. Hiermee is het startschot gegeven voor de laatste fase van de metamorfose van het park. Alle bruggen in het park worden aangepakt. “De opfrissing van Heulepark gaat zijn laatste fase in. Eind dit jaar kunnen de Heulenaren opnieuw volop genieten van deze groene long in al zijn glorie”, klinkt het bij Bert Herrewyn, schepen van Natuur en Biodiversiteit.

De historische boogbrug die is meegenomen voor een facelift, het bosbrugje wordt hersteld en de brug over de Heulebeek nabij het Kasteel gerestaureerd. Waar nodig wordt het brugdek vernieuwd en balustrades hersteld en geschilderd. In het zuidelijke deel komt een nieuwe fietsbrug. Tenslotte worden ook de historische afsluiting en keermuren in de vijver hersteld. “Voorheen waren we bezig met bloemenbeplanting. Nu volgt het harde werk in het park. De vier bruggen worden aangepakt. Ze worden gerenoveerd, hersteld of vernieuwd. Alle zichten blijven voor het oog hetzelfde”, zegt schepen Herrewyn.

De kostprijs van de restauratiewerken bedraagt 371.688,30 euro waarvan 251.986,02 euro gesubsidieerd door het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Eindafwerking

“Voor we het park in al zijn schoonheid teruggeven aan de Heulenaars zullen we ook de paden in het Engels landschapspark herstellen”, vertelt schepen Herrewyn nog. “De historische oprijlaan ‘Avenue Rouge’ wordt opnieuw in ere hersteld. Deze was vroeger in een rood gesteente aangelegd, vermoedelijk mijnsteen omdat dit toen een afvalproduct was uit de mijnindustrie. De door stormen gesneuvelde lindebomen in de dreef worden vervangen en gaan er meer kleur aan brengen met de inplant van bloembollen. De historische afsluiting wordt herplaatst en de inkomzone aan de Gullegemstraat wordt afgewerkt met hulst om het park goed af te sluiten. De kleine en de grotere wandellus in het landschapspark worden heraangelegd in dolomiet.”

De volledige afwerking van het Engels landschapspark is voorzien in het najaar van 2024.

The post Restauratie historische brugjes Heulepark gestart: “Inwoners opnieuw volop laten genieten van deze groene long in al zijn glorie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. België maakt 4 miljoen euro extra vrij voor Palestijnse steun

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

INTERVIEW. Jeroen Meus over zijn nieuwe verspakketten: “Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

“Ik krijg veel flashbacks”: getraumatiseerde ploegmaat van overleden ijshockeyspeler Johnson denkt nog elke dag aan gruwelijk incident

De vreselijke dood van ijshockeyer Adam Johnson (29) blijft ruim een halfjaar na datum nog steeds nazinderen. Victor Bjorkung (31), de man die de puck richting Johnson speelde voor die laatste dodelijk verwond raakte door een schaats in zijn nek, keerde enkele weken na het voorval terug naar zijn thuisland Zweden. Dit omdat hij het trauma niet kon verwerken. “Ik

Lees meer »

IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.
The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »