“Vrouwen gaan me haten”: waarom Michael Cohens getuigenis in zaak Stormy Daniels zo belangrijk is

Op het strafproces tegen Donald Trump over zwijggeld voor pornoster Stormy Daniels nam kroongetuige Michael Cohen het woord. De zaak staat of valt met de getuigenis van Trumps vroegere advocaat, maar vertrouwt de jury de woorden van een veroordeelde leugenaar?

 

Meer krantenkoppen in België

Bakkersdochters openen koffiebar More than Cake in Oostduinkerke: “Koffie van versgemalen bonen met een vleugje gestoomde melk”

De zussen Romanie (20) en Marie-Charlotte Ottevaere (25) hebben hun eigen koffiebar More than Cake geopend op de Zeedijk in Oostduinkerke, de kustgemeente waar ze al jaren op vakantie komen. Hun ouders runnen in de Zwevegemse deelgemeente Moen bakkerij Ottevaere die al 135 jaar bestaat. “We brengen het zuiderse gevoel van Ibiza aan onze kust”, lachen de bakkersdochters vriendelijk. En

Lees meer »

ASSISEN. Stefaan De Smet schoot zijn minnares dood langs een eenzame veldweg. Een opwelling? Of een goed voorbereid plan?

Voor het assisenhof in Gent vindt vanaf morgen het proces plaats tegen Stefaan De Smet. Hij wordt beschuldigd van moord op zijn minnares en overbuurvrouw Sandra Bellaccomo. De Smet schoot haar dood op een afgelegen landweg in Berlare. Volgens hem in een opwelling, omdat Bellaccomo eiste dat hij met zijn familie zou breken. Haar echtgenoot, haar zoon, haar familie en

Lees meer »

Noord-Koreaanse spionagesatelliet ontploft kort na lancering

Noord-Korea heeft een “ongeïdentificeerd projectiel” afgevuurd, maar de lancering is mislukt. Dat bevestigt Pyongyang, nadat het Zuid-Koreaanse leger en de Japanse kustwacht dat eerder meldden. Enkele uren voordien had Pyongyang Japan op de hoogte gebracht dat het zich voorbereidde op de lancering van een nieuwe spionagesatelliet.

Lees meer »

KIJK. “Fuck Eurovision”: Joost Klein haalt tijdens optreden uit naar Songfestival

Nu zijn diskwalificatie van het Eurovisiesongfestival achter hem ligt, staat Joost Klein (26) weer op het podium. Dit keer in het Canadese Vancouver, tijdens het benefietconcert BB’s Bonanza. Hij zingt hardcore versies van zijn populaire hits, waaronder uiteraard ‘Europapa’. Wanneer de Nederlandse zanger op punt staat het podium te verlaten, grijpt hij zijn kans om zich toch even uit te

Lees meer »

Vlaams ziekenhuis zet AI in om breuken op te sporen

Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder maakt sinds vorige week gebruik van een softwarepakket waarbij artificiële intelligentie (AI) automatisch op zoek gaat naar botbreuken bij patiënten die zich op de spoedafdeling melden. Het is daarmee een van de eerste ziekenhuizen in België die AI inzet om breuken te detecteren.

Lees meer »

Dé pionier van verpleegkunde in België krijgt eigen straat in Leuven: maak kennis met zuster Jules-Marie Heymans

Jules-Marie Heymans krijgt vandaag een straatnaam in Leuven en een herdenkingsplaat aan de hogere verpleegstersschool die ze mee oprichtte, bekend als ‘de school van zuster Jules-Marie’. Wie was die zuster, die zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in de professionalisering van de verpleegkunde? Die vraag legden we voor aan Luc De Munck, auteur van haar biografie.

Lees meer »

Boezemvrienden Sergio Quisquater (58) en Sam Gooris (51): “Als wij van u niet moeten weten, dan gaat ge dat aan ons gezicht zien”

Er gaat geen dag voorbij of Sergio Quisquater en Sam Gooris hebben elkaar wel gehoord, gezien of gelezen. Meestal op WhatsApp, soms via FaceTime, toch minstens één keer per maand in ‘t echt. Ze zijn al meer dan dertig jaar vrienden, en onlangs hebben ze elkaars handtekening op hun lijf laten tatoeëren, bloednuchter. “Sommige mensen zeggen dan: ‘Dat is wel

Lees meer »