Melinda Gates gaat miljard dollar doneren aan organisaties die vrouwenrechten promoten

Melinda French Gates, de ex-vrouw van Microsoft-oprichter Bill Gates, heeft dinsdag aangekondigd dat ze een miljard dollar wil doneren aan mensen en organisaties die werken rond vrouwenrechten. 

Meer krantenkoppen in België

Belgische sopraan Jodie Devos (35) overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »

Peperdure camera’s, ‘UK Border Force’ en mogelijke omkoping: waarom gerecht binnenviel bij politiezone Westkust en gemeentehuis De Panne

De huiszoekingen in het gemeentehuis van De Panne en het politiekantoor van Koksijde draaien om een conflict over peperdure camera’s om onze kustlijn in de gaten te houden. Dat verneemt onze redactie uit goeie bron. Maandagochtend namen speurders tijdens huiszoekingen de computers en gsm’s mee van De Panne-burgemeester Bram Degrieck en korpschef Nicholas Paelinck. Vooral een conflict tussen Paelinck en

Lees meer »

“Het sociaal engagement zit in mijn DNA”: Hilde Snauwaert (60) is nieuwe voorzitter wereldwinkel

Wie houdt van leuke spullen, maar daarnaast ook een hart heeft voor eerlijke handel, kan al jarenlang terecht in de Tieltse wereldwinkel. Sinds kort heeft die wereldwinkel met Hilde Snauwaert een nieuwe voorzitter. “Het wordt tijd dat het Zuiden meer kansen krijgt.”
The post “Het sociaal engagement zit in mijn DNA”: Hilde Snauwaert (60) is nieuwe voorzitter wereldwinkel appeared

Lees meer »

Luchthaven van Oostende verwelkomt grootste zonnepark van West-Vlaanderen: “Ook Oostendenaren kunnen mee-investeren”

Meer dan 60 voetbalvelden. Dat is de oppervlakte die het nieuwste en meteen ook het grootste zonnepark van West-Vlaanderen in zal nemen. Energiebedrijf EnergyVision zal de komende maanden in totaal 60.000 zonnepanelen plaatsen langs de landingsbaan in de luchthaven van Oostende. De investering kost 35 miljoen euro en zal duizenden Oostendse gezinnen voorzien van groene stroom. “We hopen om goedkope,

Lees meer »

Dutroux loopt over van zelfmedelijden in zeldzaam interview en denkt nooit meer vrij te komen

De Franse journalist Karl Zéro nam een exclusief interview af bij Marc Dutroux. De beruchtste Belgische seriemoordenaar werd veroordeeld tot een levenslange celstraf en zit ondertussen al twintig jaar in de gevangenis. Dutroux beweert dat hij ‘gelyncht’ werd en zich oneerlijk behandeld voelt, omdat ‘de medeplichtigen’ nooit gestraft zijn. Hij betuigt ook heel kort spijt voor de moorden op Julie,

Lees meer »

“Wat is de meerwaarde voor onze stad?”: Diksmuids stadsbestuur stelt zich vragen bij fusieproject tussen KV Oostende en KSV Diksmuide

Stad Oostende en KSV Diksmuide hebben een intentieovereenkomst afgesloten als officieel startpunt voor de verdere uitwerking van de samenwerking, die intussen is omgedoopt tot KVDO. Stad Diksmuide heeft echter wel enkele bezorgdheden rond het fusieproject.
The post “Wat is de meerwaarde voor onze stad?”: Diksmuids stadsbestuur stelt zich vragen bij fusieproject tussen KV Oostende en KSV Diksmuide appeared first

Lees meer »

VIDEO West-Vlaamse rapper Key Controversy mengt zich in ludiek TikTok-conflict tussen Antwerpen en Gent: “Lustert ier, musketier, komt eki noar hier”

Nieuws uit de TikTok-wereld. Al enkele weken lang nemen twee Antwerpse rappers (Yung Mavu en Noa Tambwe Kabati) en twee Gentse rappers (San Andreas en Maceo) het op tegen elkaar door video’s te posten waarin ze al rappend hun eigen stad verdedigen, en hun tegenstanders tegelijkertijd in diskrediet te brengen. Sinds dinsdagnacht krijgen zij concurrentie vanuit West-Vlaamse hoek: ook Oostkampse

Lees meer »