Treinstellen bollen zonder machinist het station van Mechelen uit, passagier grijpt in

In Mechelen zijn vrijdagvoormiddag enkele treinstellen het station uitgebold zonder machinist of treinbegeleider, maar met een dertigtal passagiers. Een van hen trok aan de noodrem. Niemand raakte gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Vermiste Belgische toerist (81) in Italië na vijf dagen zoeken levend teruggevonden in bos

Na een grootschalige zoekactie die al vijf dagen bezig was, hebben de Italiaanse hulpdiensten zondag de vermiste Belgische toerist Albert C. (81) levend teruggevonden. De man, volgens lokale media een alzheimerpatiënt, lag op de grond in een bos. Hij verdween woensdag toen zijn vrouw even koffie ging halen. Dat de verdwijning na vijf dagen positief afloopt, is een klein wonder.

Lees meer »

Megakamp tussen Mike Tyson en Jake Paul uitgesteld naar 15 november: “Zelfs ‘Iron Mike’ moet naar de dokter luisteren”

Geen ‘Gevecht van de Eeuw’. Of toch voorlopig niet. De bokskamp tussen Jake Paul (27) en Mike Tyson (57), die op 20 juli zou plaatsvinden in Texas, wordt verplaatst naar 15 november. Tyson heeft te veel last van een maagzweer en moet op doktersadvies rust in acht nemen. Eind mei had hij omwille van dat probleem nog acute medische zorg

Lees meer »

Thomas Dekker en Laurens ten Dam 10 uur in de cel na trainingsrit: “Klacht dat we elkaar met waterflessen besproeiden als twee ‘gay cyclists‘”

Alsof de Unbound-gravelrace nog niet zwaar genoeg is. De Nederlandse ex-profrenners Laurens ten Dam en Thomas Dekker zijn na hun trainingsritje in de Verenigde Staten opgepakt wegens ‘onfatsoenlijk gedrag’. Tien uur in de cel in plaats van op de fiets. “Binnen de vijf minuten waren er vijf politieauto’s.”

Lees meer »

Gaat Urbanus wel écht met pensioen na nieuwe zaalshow ‘Bes Tof’? “Ik moet van de dokter gezonder gaan leven”

Nog één tournee, en dan einde carrière voor Urbanus (75). Van Anus gaat met pensioen. Of toch niet? “De kans is groot, maar ik kan dat toch moeilijk voorspellen? Mijn vingers zijn nog even soepel als Nina Derwael haar chauffageketel”, antwoordt de komiek met – uiteraard – een mop. “Soms is zeggen dat je stopt ook een goede commerciële truc.

Lees meer »

Petra De Pauw onthult het succes van ‘Frietcast’: “Iedereen heeft iets met de frituur, dat zit in ons DNA”

“Als je naar de frituur gaat, wat bestel je dan?” Het is dé vraag waarmee Petra De Pauw (45) – schrijfster, programmamaakster en vrouw van Herman Verbruggen (61) – haar wekelijkse ‘Frietcast’ opent. En dat leidt tot verrassende en diepgaande gesprekken met haar podcastgasten, zoals ‘FC De Kampioenen’-actrice Danni Heylen en Jacky Lafon. “Aan de T-shirts die ik m’n gasten

Lees meer »

Ja, ook je loon als babysit moet je aangeven aan de belastingen 

Babysitters moeten het geld dat ze verdienen aangeven aan de belastingen, "ook al worden ze daar wellicht niet op belast", zegt Francis Adyns van de FOD Financiën. Maar de meeste babysitters zijn daar niet van op de hoogte, blijkt uit een rondvraag van consumentenprogramma ‘WinWin’. De belastingdienst geeft antwoord.

Lees meer »

“Op dezelfde schaal als Entebbe”: zo ging Israëlisch leger te werk bij bevrijding van vier gijzelaars, “honderd tot tweehonderd” dode Palestijnen

Het Israëlische leger heeft meer uitleg gegeven bij de “speciale operatie” waarbij zaterdag vier Israëlische gijzelaars levend bevrijd werden in de Gazastrook. Door de keuze voor een aanval overdag steeg wel het risico op meer burgerslachtoffers, met gevolgen: bij de raid vielen volgens Palestijnse bronnen honderd tot tweehonderd doden, onder wie ook kinderen.

Lees meer »

Hier

Ooit zag ik een foto waarop een onbekende man triomfantelijk een envelop voor een brievenbus hield. De inhoud van de envelop was klaarblijkelijk een brief ondertekend door wat Europarlementariërs. Die hadden tijd gevonden om hun hanenpoot onder een tekst te zetten die de man zelf had neergepend in zijn vrije tijd. Nu ja, dat mag ik hopen. De man zetelt

Lees meer »

Feestelijke opening gloednieuwe woon- en zorgsite Sint-Jan Baptist

Met trots kondigt vzw Curando de officiële opening aan van hun gloednieuwe woon- en zorgsite Sint-Jan Baptist in de Elleboogstraat, hartje Spiere-Helkijn. De feestelijke ceremonie vond plaats op vrijdag 7 juni in aanwezigheid van enkele bijzondere buitenlandse gasten onder wie monseigneur Vincenzo Paglia, voorzitter van de Pauselijke Academie voor het Leven uit Rome. “Het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist is de

Lees meer »