Vermist meisje (10) in Duitsland tachtig kilometer verderop teruggevonden: “Ontvoerd in rood busje”

Een vermist meisje (10) is na een urenlange zoektocht in Duitsland levend teruggevonden. Opvallend: Livia zat intussen al tachtig kilometer verderop. Volgens ‘Bild’ werd ze ontvoerd in een rood busje. De politie bevestigt dat een verdachte opgepakt werd. 

Meer krantenkoppen in België

Bel20 krijgt Franse slag

13:40 De Europese beurzen noteren fors in het rood nu het renteverschil tussen Frankrijk en Duitsland stevig oploopt. Syensqo en Solvay dragen de rode lantaarn, terwijl Umicore nieuwe dieptes opzoekt.

Lees meer »

KIJK. Grote vuurbal bij uitslaande brand bij Brucargo in Machelen, gebouw ingestort: “Ik rende naar buiten met mijn computer. En toen volgde een knal”

Er woedt momenteel een zware brand in het logistiek bedrijf Gosselin in het vrachtgebied Brucargo (Machelen) langs Brussels Airport. Het gebouw, zo’n 4.000 vierkante meter groot, is inmiddels ingestort. HLN sprak met een van de werknemers die maar net kon ontsnappen van de vlammenzee. “We hoorden plots mensen buiten claxonneren. Toen ik naar buiten keek, zag ik rook op het

Lees meer »

Gejaagd door de wind, opgejaagd door stress: slecht weer belet toptijden (en olympische kwalificaties) op Nacht van de Atletiek

Kil, winderig en regen: neen, de weergoden waren zaterdagavond niet op de afspraak op de Nacht van de Atletiek in Heusden. Wie voor een olympisch minimum ging op de piste van De Veen, kon dat meteen op z’n buik schrijven. De race naar Parijs belooft zo nog een nerveuze bedoening te worden voor atleten zoals Eliott Crestan. “Blij dat ik

Lees meer »

Franse oud-president Hollande wil meedoen aan verkiezingen

De Franse oud-president Francois Hollande heeft voor een verrassing gezorgd door een politieke comeback aan te kondigen. De socialist wil zich in het departement Corrèze kandidaat stellen bij de parlementsverkiezingen. “Een uitzonderlijk besluit voor een uitzonderlijke situatie”, zei hij tegen journalisten in de gemeente Tulle.

Lees meer »

Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

Lees meer »

Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle”

Is Guido Gezelle 125 jaar na zijn dood nog relevant? “Meer dan ooit: hij was klimaatactivist, kwam op voor diversiteit en hechtte groot belang aan spiritualiteit”, zegt Karel Platteau, voorzitter van het Guido Gezellegenootschap; “Er schuilt een indiaan in deze Brugse priester-dichter.”
The post Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle” appeared first on KW.be.

Lees meer »