Vermist meisje (10) in Duitsland tachtig kilometer verderop teruggevonden: “Ontvoerd in rood busje”

Een vermist meisje (10) is na een urenlange zoektocht in Duitsland levend teruggevonden. Opvallend: Livia zat intussen al tachtig kilometer verderop. Volgens ‘Bild’ werd ze ontvoerd in een rood busje. De politie bevestigt dat een verdachte opgepakt werd. 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer in heel het land verstoord na menselijke fout: treinen rijden opnieuw, maar nog veel vertragingen mogelijk

Het treinverkeer was woensdagnamiddag ernstig verstoord door een informaticaprobleem. Dat bevestigen Infrabel en NMBS aan onze redactie. Op verschillende plaatsen in het land stonden treinen twintig minuten tot drie kwartier stil door de storing. Alle treinen rijden intussen opnieuw, maar de komende uren worden er nog vertragingen verwacht door de hinder.

Lees meer »

Goud voor Luc en Marleen uit Kachtem

In de Sint-Vincentiusschool vond het gouden huwelijksjubileum plaats van Luc Carrette (73) en Marleen Demeulenaere (69) uit de Kerkestukstraat. Luc is afkomstig van Rumbeke en Marleen van Ardooie, ze trouwden op 6 juli 1974 in Izegem.
The post Goud voor Luc en Marleen uit Kachtem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doek valt definitief over d’Oude Maalderij, uitbater Jef verkoopt inboedel brouwerij en eetcafé: “Wil deze bladzijde graag omdraaien”

De deuren van brouwerij d’Oude Maalderij en eetcafé The Mash in de Ardooisestraat in Izegem blijven definitief dicht. Uitbater Jef Pirens gooide omwille van een relatiebreuk de handdoek noodgedwongen in de ring en zocht nog naar overnemers, maar die zoektocht heeft niks opgeleverd. De inboedel van de brouwerij en horecazaak wordt nu openbaar verkocht en daar zitten heel wat memorabilia

Lees meer »

Asbestopruiming in Aalst gaat nog 3 weken duren: “Alle deeltjes worden verzameld, laten niets aan toeval over”

Het zal wellicht nog 3 weken duren voordat al het asbest is opgeruimd, dat vrijkwam na een grote brand vorige maandag in de Eugeen Bosteelsstraat in Aalst. Vorige week heeft de brandweer de straat en alle daken en gevels afgespoten, zodat de asbestdeeltjes zich niet verder zouden verspreiden. Maar dat was niet voldoende, op advies van experten is een gespecialiseerde

Lees meer »

Isabelle (51) schrijft boek voor meer positiviteit en veerkracht: “Moeilijke thema’s bespreekbaar gemaakt”

Met haar boek ‘Intermezzo, een innerlijke reisgids’, schreef auteur Isabelle Scherrens (51) een wegwijzer voor iedereen die bewust en met veerkracht in het leven wil staan in een hectische maatschappij.
The post Isabelle (51) schrijft boek voor meer positiviteit en veerkracht: “Moeilijke thema’s bespreekbaar gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu prinses Elisabeth officieel afstudeert aan Oxford: hoe ziet haar toekomst er precies uit?

“Ze is heel bedachtzaam en ze neemt haar werk heel serieus.” Na een bacheloropleiding van drie jaar studeert prinses Elisabeth dinsdag af aan de universiteit van Oxford. Veel tijd om te bekomen heeft onze kroonprinses echter niet, want de 22-jarige dochter van koning Filip en koningin Mathilde wordt binnenkort verwacht op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. Maar hoe zien de

Lees meer »

Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge

In de Ezelstraat 49 opende op zaterdag 20 juli Rootz Club de deuren. Het gaat om een winkel met ook degustatieruimtes waar allerlei legale cannabisproducten worden verkocht.
The post Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant in De Haan op zaterdag 3 augustus: “Voor onze clubkas van het grootste belang”

Slecht weer op Trammelant betekent ook slecht nieuws voor de verenigingen die er staan om hun clubkas te spijzen. Ook Duikschool Coral hoopt dat de weergoden Trammelant wat gunstiger gezind zijn na de uitgeregende editie van vorig jaar. “Onze jaarcijfers gingen toen zelfs voor het eerst in het rood.”
The post Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant

Lees meer »

“Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon zoekt financiële steun en therapeuten

Deze zomer trekt een dertigtal kinderen en jongeren op rouwkamp dankzij de vzw Saying Goodbye – Papillon, waar ze groepstherapie combineren met typische kampactiviteiten en -spelletjes. Een nobele organisatie, maar geen sinecure om op poten te zetten. De organisatie zoekt daarom financiële steun én therapeuten.
The post “Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon

Lees meer »

Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek”

De bereide gerechten van traiteur Goût uit Sijsele zijn voortaan ook te verkrijgen in Assebroek. “In een pand in de ‘s-Heer Boudewijnsbrug waar tot voor kort een slagerij zat, hebben we een automatenshop met een uitgebreid assortiment gerechten geïnstalleerd”, zegt zaakvoerder Charles Geeraert.
The post Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek” appeared first

Lees meer »

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »

“Medailles zijn soms grote kunst op klein formaat”: Koksijde toont catalogus en expo over unieke collectie van Yvo Peeters

Koksijdenaar Yvo Peeters (75) reisde zo’n 50 jaar de hele wereld rond. Die reisverhalen bundelde hij vorig jaar in zijn boek ‘Vanuit de Westhoek de wijde wereld in’. Yvo pende meer dan 100 boeken, poëziebundels en essays bij elkaar. Daaraan voegt hij nu een opmerkelijke publicatie toe: ‘Vita Metallica’, gekoppeld aan een medailletentoonstelling in het Koksijdse gemeentehuis.
The post

Lees meer »

Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams: “We werken met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”

Na een geslaagde tweede deelname aan het culinair event Kok@Zee mocht bakkerij Petris uit Wenduine het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ op zak steken. “Het label betekent voor ons wel wat: we drukken onze naam in West-Vlaanderen, met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”, zegt zaakvoerder Tristan van bakkerij Petris.
The post Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams:

Lees meer »