“U verliest alle geloofwaardigheid”: rechter pakt advocaat van Donald Trump hard aan voor diens berichten op sociale media

In New York heeft dinsdag de tweede dag van het proces tegen Donald Trump plaatsgevonden, in de zaak over zwijggeld dat de voormalige Amerikaans president betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Het ging in eerste instantie over mogelijke sancties voor Trump wegens minachting, omdat hij getuigen en juryleden zou hebben aangevallen op sociale media.

 

Meer krantenkoppen in België

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »

Belastingbetaler veroordeeld voor weigeren van info aan fiscus

Een belastingbetaler die weigerde om inspecteurs van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) toegang te geven tot computergegevens is door een Brugse rechter veroordeeld tot dwangsommen van 2.500 euro per dag. Dat blijkt uit een vonnis dat de krant L’Echo heeft kunnen inkijken. Het gaat om een primeur en een overwinning voor de belastingdienst, zo schrijft de krant dinsdag.

Lees meer »

Politieke partijen flirten met toelaatbare op sociale media

Ondanks strengere Europese wetgeving blijven sommige politieke partijen en hun kopstukken hun betaalde posts op sociale media specifiek targeten op basis van etniciteit. Ze zoeken zo de rand op van wat toelaatbaar is. Dat schrijft ‘De Tijd’ vandaag op basis van data uit de advertentiebibliotheek van Meta, het moederbedrijf boven Facebook en Instagram.

Lees meer »

Vrouw sterft na ongeval tijdens reddingsactie in Duitse Saarbrücken

Bij een reddingsoperatie wegens de overstromingen in de Duitse deelstaat Saarland is een vrouw in de stad Saarbrücken gewond geraakt en later aan haar verwondingen overleden. De 67-jarige vrouw was vrijdag door een voertuig van de reddingsdiensten aangereden en is zondagavond in een ziekenhuis gestorven, zo maakte de stad bekend.

Lees meer »

Francesco Planckaert toont in primeur zijn nieuwe woonbus: “We willen hiermee zo snel mogelijk naar de camping van Staf Coppens”

Drie slaapkamers, een doucheruimte met toilet, een keukentje en een kacheltje: de oude reisbus die Francesco Planckaert (42) en zijn gezin ombouwden tot een camper, biedt alle comfort. De bus dient niet alleen voor eigen gebruik, maar zal je ook kunnen huren als vakantiewoning, onthult Francesco in ‘Dag Allemaal’ tijdens een exclusieve rondleiding.

Lees meer »

‘Miskend’ uitvinder Gustaaf Beckers heeft plein in zijn dorp bij Laakdal: “Hij werd razend als hij zag dat anderen met zijn ideeën gingen lopen”

Precies honderd jaar na zijn geboorte heeft de jarenlang miskende uitvinder Gustaaf – Staf – Beckers in zijn dorp Groot-Vorst (Laakdal) een plein gekregen. Gerechtigheid is daarmee eindelijk geschied. Beckers is allicht de échte uitvinder van de revolutionaire wankelmotor en niet zijn Duitse ‘rivaal’ Felix Wankel. “Natuurlijk zijn we erg trots”, zegt zijn zoon Jan Beckers. “Mijn vader zou het

Lees meer »