Eén persoon overleden na zwaar ongeval op E19 bij Brecht

Ter hoogte van Sint-Job-In-’t-Goor op de E19 is zaterdagavond een zwaar ongeval gebeurd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum op X. De weg was een tijdje versperd in de richting van Nederland. Bij het ongeval kwam één persoon om het leven. 

Meer krantenkoppen in België

Olivier Deschacht zwaar ontgoocheld na mislukte finale ‘Special Forces’: “Ik weet dat ik soms arrogant en asociaal overkom”

Fysiek heeft Olivier Deschacht (43) ‘Special Forces’ zonder kleerscheuren doorstaan – al was het bij momenten nipt. Maar op emotioneel vlak was het moeilijker om z’n deelname te verwerken, geeft de voormalige profvoetballer toe. Een gesprek over z’n ontgoocheling over de mislukte finale en de lessen die hij tijdens die zeven dagen vol ontberingen leerde. “Ik besef nu dat ik

Lees meer »

Offerfeest vindt dit jaar plaats op 16 juni

Het Offerfeest (Aid Al Adha), waarbij het offer van Abraham herdacht wordt, zal dit jaar gevierd worden op zondag 16 juni. Dat meldt de Moslimraad van België, het representatief orgaan van de islamitische eredienst, na een vergadering van de Raad der Theologen.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Moorslede: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Moorslede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Moorslede.
The post Verkiezingsresultaten in Moorslede: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden insecten nemen huis over: “Een nachtmerrie”

Een koppel in Thailand is zondag opgestaan met een huis vol insecten. “Het was een ware nachtmerrie”, klonk het bij Naowarat Nailee. De dieren waren uit de grond gekomen na zware regenval en bedolven het hele huis. “We zien ze wel vaker nadat het geregend heeft, maar deze hoeveelheid hadden we nog nooit.” Verdelgers kwamen de insecten doodspuiten, na drie

Lees meer »

“Enkele breuken in mijn rug, een gebroken elleboog en een gat in mijn hoofd, maar radioloog zei dat ik ‘niets gebroken’ had”

Breuken in de rug, een gebroken elleboog, een gat in het hoofd en een afgescheurde spier. Het waren de verwondingen die Tamara Nolens overhield aan een val van haar balkon. De radioloog van het ZNA Stuivenberg, ondertussen verhuisd naar ZNA Cadix, liet haar na enkele uren op de spoedafdeling gewoon terug naar huis gaan. “Niets gebroken”, was het bilan. Ook

Lees meer »

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Hij doet het! Goud voor Alexander Doom op 400 meter

Goud voor Alexander Doom (27) op het EK atletiek! In Rome kroonde hij zich tot Europees kampioen op de individuele 400 meter. In de laatste meters ging hij over Charles Dobson na een spannende tweestrijd. Doom liep 44’15”, een Belgisch record én een kampioenschapsrecord. Jonathan Sacoor eindigde als vierde. België zit nu aan drie medailles op het EK.

Lees meer »

KIJK. Dana Winner moet affiche voor Lotto Arena-concert rond 35 jaar carrière aanpassen: dit is er gebeurd

Een verrassing van jewelste voor zangeres Dana Winner (59). De Limburgse nachtegaal was vrijdagmiddag te gast in de uitzending van Radio2-DJ Bjorn Verhoeven om over haar 35-jarige carrière te praten, maar die laatste wilde haar daar toch even op corrigeren. Hij vond namelijk in de catacomben van het VRT-archief, onder een dikke laag stof, een muziekband uit 1987 terug met

Lees meer »

Vleesverbruik zakt onder 80 kilogram per Belg

Het vleesverbruik in België is in 2023 onder de 80 kilogram per inwoner gedaald. Varkensvlees vertegenwoordigde voor het eerst in jaren minder dan de helft van het verbruik. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

De gezondheid van Johan Verminnen gaat achteruit: “Ik heb een vorm van diabetes. Om te stappen moet ik een stok gebruiken”

“Ik ben altijd gevoelig geweest, maar niet kwetsbaar zoals nu. Fysiek én geestelijk”, bekent Johan Verminnen (73) in ‘Dag Allemaal’. De zanger is wat frêler geworden, en de weemoed om al wie er niet meer is, snijdt diep. Maar Johan vindt nog vreugde in zijn leven, gelukkig: “Mijn kleinzonen, díe maken me vrolijk, met hun onschuld en spontaniteit. Ze noemen

Lees meer »

Brusselse stembusgang verloopt stroef: wachttijden tot twee uur lang

De Brusselse stembusgang verloopt stroef, sommige kiezers moeten tot wel 2 uur lang in de rij staan. Dat heeft vooral te maken met het grote aantal jongeren die voor het eerst regionaal en federaal gaan stemmen en de 16-jarige jongeren die voor het eerst moeten gaan stemmen voor de Europese verkiezingen. Er worden over het algemeen weinig technische mankementen vastgesteld.

Lees meer »