Twee mensen opgepakt voor poging tot beschadiging in Musée d’Orsay

Twee mensen zijn zondag rond 11.30 uur gearresteerd bij de ingang van het Musée d’Orsay in Parijs. Ze worden verdacht van poging tot vernieling van culturele eigendom, zo is vernomen van een bron dicht bij het dossier.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wellicht vloeit er een traantje”: Lieselotte Verkest uit Oostduinkerke neemt binnenkort afscheid van acrogym na BK in Breendonk

Na haar Vlaamse titel in de categorie B11-18 hoopt Lieselotte Verkest volgende week ook een mooie prestatie neer te zetten op het BK acrogym in Breendonk. Dat wordt haar laatste grote wedstrijd, want de Oostduinkerkse zet na de turnshow van haar club eind deze maand een punt achter haar carrière.
The post “Wellicht vloeit er een traantje”: Lieselotte Verkest

Lees meer »

Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum

Jean-Pierre Vanmarcke en Magda Vlieghe zijn vorige maand in het gemeentehuis in Ledegem ontvangen. Het koppel uit de Terschuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel is vijftig jaar getrouwd.
The post Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na oproep tot staakt-het-vuren tijdens uitzending: vakbond VRT sluit nieuwe acties tijdens finale niet uit

De socialistische vakbond sluit nieuwe acties bij de uitzending van de finale van het Eurovisiesongfestival niet uit. Donderdag werd er eerder actie gevoerd met een pancarte bij de start en het einde van de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival. “Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël”, was er te lezen. “We

Lees meer »

“Hij heeft het verkeerd ingeschat”: dit is de échte reden dat Harry zijn familie niet bezoekt in Londen

Prins Harry (39) is voor korte tijd terug in het Verenigd Koninkrijk, maar zonder een bezoek aan zijn familie. William weigert hem te zien, koning Charles verkiest het gezelschap van Camilla, en zelfs baby Archie krijgt geen verjaardagswensen meer van het koningshuis. Waar de paleisdeuren ooit nog op een kier stonden, lijken ze nu resoluut te sluiten. “Harry heeft altijd

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

PORTRET. Dit is Nemo, de eerste non-binaire persoon die het Songfestival wint: “Mezelf vinden was een lang en moeilijk proces”

“Ik voel me geen man of vrouw. Dat besef schonk me een ongelofelijke vrijheid.” De Zwitserse Nemo had nooit z’n zinnen gezet op het Songfestival, maar kaapte zaterdag als allereerste non-binaire performer de titel weg. Maar wie is de artiest naast het podium? Van mislukte chef-kok tot panda in ‘The Masked Singer’ en trouwe partner voor diens vriendin: dit is

Lees meer »