Vijf getuigen vertellen over hun job in het stemlokaal: “De mooie dame die naast me zat op verkiezingsdag, werd mijn vrouw”

De voorzitter, secretaris en bijzitters van een kiesbureau zien toe op een correcte stembusgang, maar velen zien er tegenop: zeker als je voor de 14de keer een brief in de bus krijgt of tegelijk met je man wordt gevraagd. Wim is de uitzondering op de regel. Als secretaris leerde hij bijzitter Anne kennen en intussen zijn ze al meer dan 10 jaar getrouwd. “Het stemlokaal heeft ons samengebracht, mooi toch?” 

Meer krantenkoppen in België

Volkstuintjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

Rhizo lanceert kookboek

Rhizo Hotelschool lanceert een nieuw en eigen geschreven kookboek. Klas 3 horeca werkte daarvoor samen met auteur Wim Chielens en ging actief aan de slag met taal. Dit ambitieuze project werd gelanceerd in het kader van het ‘Iedereen Leest’.
The post Rhizo lanceert kookboek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”: voorwaardelijke celstraffen voor drugsverkopers

Een kleine apotheek aan drugs. Dat vond de politie bij een huiszoeking in Roeselare. Eerder was de 35-jarige bewoner in de auto van zijn Franse leverancier geklist. Beiden krijgen een voorwaardelijke celstraf van 9 tot 12 maanden, maar effectieve boetes van 800 tot 1.600 euro.
The post “Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”:

Lees meer »

Zwaar slechtziende Annemie (65) uit Egem maakt kunst in vilt: “Ik zie mijn werken niet”

De Egemse Annemie Vermeulen, die zwaar slechtziend is, heeft vorig weekend deelgenomen aan Open Atelier met haar kunstwerken in vilt. En recent kreeg ze via haar zoon Randall een kunstwerk van kunstenaar Hanse Cora, een appreciatie voor haar nooit aflatend enthousiasme. Stof genoeg dus, om eens met deze bijzondere dame te praten.
The post Zwaar slechtziende Annemie (65) uit

Lees meer »

Ghislain en Christien vieren gouden huwelijksjubileum

Ghislain Desreumaux (74) en Christien Gesquière (69) huwden op 22 maart 1974 in Wervik. Nu wonen ze in de Bikschotestraat in Langemark. Ghislain werkte eerst als zetelgarnierder, toerde na zijn legerdienst zeven jaar rond met een toeristenbus en beëindigde zijn beroepsloopbaan in Lakebos. In bijberoep restaureert en stoffeert hij nog steeds zetels en zitmeubels. Christien
The post Ghislain en

Lees meer »

Benny is furieus op Lars, maar papt zelf aan met veel jongere partner in ‘Familie’: Roel Vanderstukken aan het woord

12 jaar geleden deed het gezin Coppens haar intrede in ‘Familie’, uiteindelijk is acteur Roel Vanderstukken (47) de enige die onafgebroken bleef meespelen. “Toen Hilde De Baerdemaeker als eerste vertrok, werd er voor het eerst geraakt aan onze kern, daar heb ik wel even mee gezeten”, vertelt Roel. Nu tv-dochter Jasmijn Van Hoof haar na 2,5 jaar pauze haar comeback

Lees meer »