Wie waren die blauw geklede mannen in concertzaal? Onze terreurspecialist neemt complottheorieën over aanslag in Moskou onder de loep

Behalve het Kremlin gelooft niemand nog dat Oekraïne achter de aanslag in Moskou zit. Maar wat met Rusland zelf? Op sociale media gonst het van de geruchten over een falseflagoperatie, met bewijzen die variëren van spionnen in de zaal tot ordediensten die niet tussenbeide kwamen. En als het IS’ers waren, is het dan niet ongewoon dat alle daders nog leven? Onze terreurspecialist Guy Van Vlierden weegt de beweringen af. “Het klopt alvast dat Rusland ooit IS’ers heeft geronseld om die voor z’n kar te spannen.” 

Meer krantenkoppen in België

ByteDance stuurt Brussel document over risico’s TikTok Lite

ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft bij de Europese Commissie een document ingediend over de risico’s voor minderjarigen bij het gebruik van TikTok Lite. Eerder deze week stelde Brussel het socialemediabedrijf een ultimatum om de mogelijk verslavende werking van TikTok Lite. De commissie dreigde ook met een boete en een mogelijk verbod op een beloningstoepassing in de app.

Lees meer »

“Pogacar is de Messi van de fiets, wie durft zeggen dat hij nooit Parijs-Roubaix zal winnen?”

Tadej Pogacar schreef zondag Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam. Onhoudbaar, onstopbaar was de Sloveen. Een zege met een emotioneel kantje maar ook de zoveelste bevestiging/demonstratie van “een gigatalent met een lichtjaar voorsprong op de tegenstand”, aldus onze analist Michel Wuyts, die nu al reikhalzend richting Giro kijkt. “De Ronde van Italië als doekje voor het bloeden, schrap dat maar.”

Lees meer »

Zonder dat je het doorhebt, zijn tal van producten in de winkel gewijzigd: de nieuwe manier om kosten te drukken heet ‘beknibbelflatie’

Krimpflatie waarbij producten krimpen terwijl de prijs gelijk blijft, kenden we al. Nu is er ook zoiets als beknibbelflatie: dure ingrediënten stiekem vervangen door goedkope, maar als consument wel nog steeds evenveel betalen. Ook hier gebeurt het, ontdekten we. “En het zal meer en meer gebeuren de komende maanden”, klinkt het.

Lees meer »

IN BEELD – Succesvolle première van ‘Assisen Live – De Kotmoord’ doet het publiek schipperen tussen schuld én onschuld

De langverwachte première van ‘Assisen Live – De Kotmoord’ heeft een opzienbarend debuut gemaakt in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Het publiek werd meegevoerd in een wereld van intriges, recht en onthullingen tijdens deze interactieve theaterbelevenis, geregisseerd door Filip Peeters.
The post IN BEELD – Succesvolle première van ‘Assisen Live – De Kotmoord’ doet het publiek schipperen tussen schuld én onschuld

Lees meer »

Bijna een op de twee in beslag genomen namaakproducten was parfum. “Staat het labeltje onderaan scheef, koop het niet.”

De econonomische inspectie heeft vorig jaar een recordaantal namaakgoederen in beslag genomen: meer dan 217.000 producten. Bijna de helft waren parfums en verzorgingsproducten. Namaak is in trek, omdat het ook goedkoper is. Maar hoe herken je het? En wat zijn de gevaren? En ben je strafbaar als je namaak koopt? HLN-consumentenexperte Safia Yachou zoekt het uit.

Lees meer »

UEFA maakt scheidsrechters voor EK bekend: 14 jaar na De Bleeckere nog altijd geen Belgische ref op groot voetbaltoernooi

De Europese voetbalbond UEFA heeft de in totaal negentien scheidsrechters bekendgemaakt die vanaf 14 juni in actie zullen komen op het EK voetbal in Duitsland. Engeland, Frankrijk, Duitsland en Italië zijn vertegenwoordigd door twee scheidsrechters. België mag niemand afvaardigen. Veertien jaar na Frank De Bleeckere blijft het dus wachten op een Belgische ref op een groot toernooi.

Lees meer »