Slechts vijf werkgevers doen mee aan pilootstudie over vierdagenwerkweek met loonbehoud

Vijf bedrijven en organisaties nemen deel aan een experiment over de vierdagenwerkweek met behoud van loon. Dat meldt het Federaal Planbureau. Het zijn er minder dan verwacht. 

Meer krantenkoppen in België

“Absolute nonsens”: Neuville niet te spreken over donuts draaien op asfalt van Portugal, krijgt hij straks rekening gepresenteerd?

Controverse in de rallywereld. Thierry Neuville (35) won dan wel de eerste klassementsrit in Portugal, hij was allerminst te spreken over de speciale openingsetappe. De WK-leider moest namelijk donuts draaien op een parking. Nota bene op (nu al afgematte) gravelbanden waarmee hij vandaag nog vier etappes moet afleggen. “Dit heeft geen zin en is eigenlijk een schande.”

Lees meer »

“Nooit gedaan zonder krabbel van Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigt maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: Cohen was de aangewezen man daarvoor, zo zegt hij zelf.

Lees meer »

Vechtpartij tussen 4 gedetineerden in gevangenis van Hasselt 

Op de avond van 26 april is het tot een vechtpartij gekomen tussen vier gedetineerden in de gevangenis van Hasselt. Een drietal jonge gevangenen zou het aan de stok gekregen hebben met een 25-jarige gedetineerde. Er is een pv opgesteld. Het onderzoek is in handen van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad.

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola waagt nieuwe kans in ‘Sing Again’:“Ik ga niet wachten tot ik het in mijn schoot geworpen krijg”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren mijn familie”

Na ruim 40 jaar is Dorine Eeckhoudt, een van de boegbeelden van het poets- en keukenpersoneel van de plaatselijke Scholengroep Sint-Rembert, met pensioen gegaan. “Het werk op zich zal ik niet missen”, zegt ze. “Maar de collega’s des te meer.”
The post Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren

Lees meer »

10 struikelstenen om Hasseltse verzetsstrijders te herdenken: “Ik denk nog dagelijks aan mijn ouders en wat hen overkomen is”

In Hasselt zijn 10 struikelstenen officieel ingehuldigd. Het zijn kleine, goudkleurige stenen met de naam van een inwoner die tijdens de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer werd van de naziterreur. "Mijn vader heeft zijn leven gegeven als verzetsstrijder. Ik denk nog elke dag na over hoe nutteloos de oorlog was", zegt Marèse Collin, dochter van twee Hasseltse verzetsstrijders.

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Leuven op voorsprong! Russo kopt hoekschop na vijf minuten spelen voorbij Roef

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Nieuwe techniek van VITO in Mol kan cocaïne in anderhalf uur onbruikbaar maken

De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek VITO, in Mol, heeft een techniek ontwikkeld om cocaïne in anderhalf uur onbruikbaar maken. Door de chemische behandeling kan de douane in beslag genomen drugs meteen ter plaatse vernietigen. Dat is een pak veiliger en sneller omdat de drugs niet meer naar de verbrandingoven getransporteerd moeten worden. Momenteel werkt de techniek wel alleen nog

Lees meer »