Is ultrabewerkt voedsel nefast voor onze gezondheid? Expert neemt 5 voedingswaren onder de loep: “De ingrediënten zijn niet altijd wat we denken”

Het voedsel dat u in de winkelrekken vindt, is niet altijd wat het lijkt. In sommige groentewraps zijn nauwelijks groenten te vinden. In producten waarop in grote letters ‘ongezouten’ staat, wordt soms toch zout verwerkt. Voedingsjournalist Eva Kestemont (33), die een boek schreef over ultrabewerkt voedsel, neemt vijf voedingswaren onder de loep en legt uit welke ingrediënten er dan wél in zitten. “Waarom zou je vermoeden dat een gezond ogende granola helemaal niet zo’n positief effect heeft op je gezondheid?”

Meer krantenkoppen in België

Nawal Farih (CD&V) bij Luk Alloo: “Ik had die vonk met Sammy niet zien aankomen, maar vandaag is het genieten en verliefd zijn”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Velen hadden een jaar geleden nog niet gehoord van Nawal Farih (35). Maar sinds CD&V-voorzitter Sammy Mahdi haar voorstelde als zijn nieuwe vriendin, doet het federaal parlementslid toch al meer belletjes rinkelen. Farih is lijsttrekker op de Limburgse lijst voor

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare

Op het kruispunt van de Ardooisesteenweg met de Fabrieksstraat in Roeselare kwam het vrijdagochtend omstreeks 7 uur tot een aanrijding tussen een fietser en een personenwagen. De fietsster, een 31-jarige vrouw uit Roeselare, kwam ten val en geraakte daarbij gewond.
The post Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw een Gudjohnsen in België? AA Gent onderhandelt met Andri (zoon van Eidur), topschutter in Denemarken

AA Gent is in z’n zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Andri Gudjohnsen (22), de zoon van Eidur (ex-Barcelona, Cercle en Club Brugge onder meer) en de kleinzoon van Arnór (ex-Lokeren en Anderlecht onder meer). De IJslander is momenteel actief bij het Deense Lyngby en zit daar aan 13 goals. Daarmee is de spits topschutter in Denemarken. Gudjohnsen is

Lees meer »

Suzan & Freek wagen zich aan grootste hit van Tourist LeMC in ‘Liefde voor muziek’: “Jij bent een echte woordkunstenaar”

In de voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ is het de beurt aan de jarige Tourist LeMC. Naast ‘happy birthday’ wordt Tourist door de andere artiesten ook getrakteerd op een cover van een zijn nummers. Suzan & Freek wagen zich alvast aan ‘Horizon’, één van de grootste hits van Tourist LeMC. “We hebben geprobeerd om het nummer zo veel mogelijk

Lees meer »

Nieuw kippenhok voor leerlingen van basisschool De Driespan

Koekoek! Voor de kinderen van basisschool De Driespan in de Tempeldreef stond er een leuke verrassing te wachten. Dankzij de Milieuzorg Op School-subsidie van stad Gistel kon de school een splinternieuw kippenhok aankopen en installeren.
The post Nieuw kippenhok voor leerlingen van basisschool De Driespan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reddingsactie opgestart na telefoontje van voorbijganger, maar twee bootjes ‘in nood’ zijn eigenlijk bezig met sportlessen: “We willen mensen inlichten”

De politie Westkust waarschuwt inwoners of passanten op de Zeedijk in Oostduinkerke. Dinsdagmiddag werden daar de procedure ‘redding op zee’ en de procedure ‘small-boats’ voor vluchtelingen opgestart na een melding van twee bootjes op zee. Het bleken echter leerlingen op sportdag bij de surfclub te zijn. “Dat dat deze week nog meermaals gebeuren”, meldt de politie.
The post Reddingsactie

Lees meer »