LIVE. Minstens 40 doden en 100 gewonden bij aanslag op concertzaal in Moskou: IS eist aanslag op

Het dodental door de aanslag op concertzaal Crocus City Hall bij Moskou is volgens staatsmedia opgelopen tot veertig. Er zijn meer dan honderd gewonden, zegt persbureau TASS. Het Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van een terroristische aanslag en de autoriteiten zijn een onderzoek gestart. Islamitische Staat heeft de aanslag inmiddels opgeëist. Er zou sprake zijn van twee tot vijf gewapende en gemaskerde daders, die met automatische wapens schoten. Ze stormden volgens Russische media de zaal binnen, openden het vuur en gooiden een granaat of een brandbom. 

Meer krantenkoppen in België

Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever

Met meer dan 500 fietsers was de Double Digit Rally, een organisatie van de investeringsmaatschappij Double Digit, een succes. De organisatie mocht zo een mooie cheque overhandigen aan De Oever vzw uit Harelbeke.
The post Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leuvens parket trekt 515 rijbewijzen in tijdens actiemaand ‘gsm-gebruik achter het stuur’

Tijdens de afgelopen maand maart heeft het Leuvense parket voor de 4e maal een actiemaand gehouden rond gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 515 bestuurders van motorvoertuigen betrapt terwijl ze een mobiel elektronisch apparaat gebruikten achter het stuur. Zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

Lees meer »

Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen van slechtvalken

De toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk is vanaf 15 mei opnieuw dagelijks en gratis toegankelijk als uitkijkpunt. De kerktoren was sinds 1 maart gesloten voor bezoekers om de nestende slechtvalken alle rust te gunnen in het broedseizoen. Helaas zonder succes dit jaar, de vier eieren werden niet uitgebroed.
The post Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen

Lees meer »

Sam Gooris krijgt bij nieuwe solosingle voor het eerst hulp van zoon Kenji: “Supertrots op het resultaat”

Het heeft bijna 10 jaar geduurd, maar Sam Gooris (51) pakt nog eens uit met een nieuwe solosingle. Aan populariteit heeft de man geen gebrek, want met klassiekers als ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’ draait de sympathieke hij al jaren succesvol mee in de Vlaamse showbizz. “Met alle respect voor mijn collega’s, maar ik ben écht niet

Lees meer »

Nu protest groeit: botst massatoerisme op zijn grenzen? “We hebben kansen gemist omwille van snel geld”

In Venetië komen bewoners op straat, op Tenerife gingen er zelfs in hongerstaking. De locals zijn de massa’s toeristen die hun thuisplaats bezoeken meer dan beu. En net die revolutie van inwoners kan het toerisme misschien wel redden, zegt expert Jan van der Borg (Universita Venezia, KU Leuven). “Zij wakkeren het idee aan dat het dringend anders moet.”

Lees meer »

Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory

Traditiegetrouw komt Typisch Tachtig terug naar café-bistro Balthazar aan de Noordbrug bij de Leie, maar de quiz op vrijdag maakt dit jaar plaats voor de Pop Factory. “Alles wat iedereen doet bewegen en graag hoort. van Goose naar Footloose”, zegt Mathieu Declercq.
The post Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandaag opent bakkerij Lorenzo de deuren in Kortrijksestraat in Izegem

Vandaag, maandag 13 mei, opent de nieuwste vestiging van bakkerij Lorenzo in de Kortrijksestraat 210 in Izegem. Om dat te vieren worden er openingsacties gehouden. Zo wil Lorenzo de Izegemnaren laten proeven van zijn ruim assortiment.
The post Vandaag opent bakkerij Lorenzo de deuren in Kortrijksestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is je opponent kleineren”: darter Raman pakt uit met dubbele ‘blinde’ worp, Erik Clarys vindt het ‘not done’

De Belgische darter Brian Raman pakte deze weekop de MODUS Super Series, een alternatieve dartscompetitie, uit met een opvallende actie. ‘The Riddler’ gooide een dubbele ‘no look’ 180 – een maximumscore zonder dat hij bij de derde pijl naar het bord keek. Een zeldzame worp en VTM 2-cocommentator Erik Clarys is niet de grootste fan.

Lees meer »