IN BEELD – Succesvolle première van ‘Assisen Live – De Kotmoord’ doet het publiek schipperen tussen schuld én onschuld

De langverwachte première van ‘Assisen Live – De Kotmoord’ heeft een opzienbarend debuut gemaakt in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Het publiek werd meegevoerd in een wereld van intriges, recht en onthullingen tijdens deze interactieve theaterbelevenis, geregisseerd door Filip Peeters.

De topcast, bestaande uit een indrukwekkende line-up van bekende namen, leverde een knappe prestatie. Sien Eggers schitterde als voorzitster van het Hof, waar ze met wijsheid en vastberadenheid de balans wist te bewaren te midden van het tumultueuze proces.

Carry Goossens en Jonas Leemans brachten het podium tot leven met hun verbale steekspel, waarbij de ene als advocaat van de beklaagde optrad en de andere als procureur, het publiek heen en weer slingerend tussen twijfel en overtuiging.

Leonce Peeters vertolkte op overtuigende wijze de rol van slachtoffer, terwijl Nona ‘t Jolle, An Miller en Ini Massez het publiek op hun hand kregen met hun optredens in de getuigenbank en tijdens de flash-backs.

“Assisen Live – De Kotmoord” biedt een unieke kans voor het publiek om de assisenzaal binnen te treden en deel te nemen aan een intrigerend proces, waar geheimen en leugens langzaam worden ontrafeld door de scherpe geesten van advocaten, rechters en het publiek als actieve juryleden. “Assisen Live – De Kotmoord” biedt op deze wijze een onmisbare ervaring voor theaterliefhebbers en rechtbankdrama-enthousiastelingen. (PADI – foto’s Eveline & Marlies)

‘Assisen Live – De Kotmoord’ is te zien tot en met 16 juni in Theater Elckerlyc te Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent. Deze voorstelling is een samenwerking met Play. Info: www.backstage-producties.be

The post IN BEELD – Succesvolle première van ‘Assisen Live – De Kotmoord’ doet het publiek schipperen tussen schuld én onschuld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oorlogsmonument uit 1956 is aan herstelling toe

Het stadsbestuur van Wervik laat het In Memoriam Monument langs de Dadizelestraat in Geluwe onder handen nemen. “We laten een bestek uitschrijven om prijs te vragen om het monument te herstellen”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V). “Met de windstoten die er het afgelopen jaar waren, zijn al enkele bomen omgevallen. De stabiliteit komt in het gedrang.”
The post Oorlogsmonument

Lees meer »

Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf van twee jaar aan

Blankenbergenaar Dylan L. (28) vecht voor de Brugse rechtbank de twee jaar effectieve celstraf aan die hij bij verstek kreeg opgelegd voor drugshandel. Ondanks een eerdere veroordeling bleef hij cocaïne en cannabis verkopen. De man werd onlangs opgepakt in Tenerife, maar werd nog niet uitgeleverd.
The post Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf

Lees meer »

Nog één keer een boksgala voor amateurs in zaal Iso

Vrijdag 17 mei organiseren Marnix en Wouter Dujardin voor de zesde keer een liefhebbersboksgala in zaal Iso in Izegem. “Onze laatste meeting in zaal Iso die nog dit jaar afgebroken wordt”, zeggen organisatoren Marnix en Wouter Dujardin. “Er staan een veertiental kampen op het programma en we beginnen eraan om 20 uur.”
The post Nog één keer een boksgala

Lees meer »

Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib

Naar het voorbeeld van ondertussen al veel andere gemeenten komt er ook in de bibliotheek in Wervik een tutjesboom. De tutjesboom staat bij de peutercollectie en moedigt kinderen aan om afscheid te nemen van hun fopspeen. De kinderen krijgen in ruil een boek als beloning.
The post Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib appeared

Lees meer »

Voorzitter Peter Carrewyn (KSK Snaaskerke): “Zure degradatie”

Na vijf jaar moet KSK Snaaskerke, dat in de reguliere competitie 37 punten verzamelde en toch plaats veertien niet kon vermijden, terug naar derde. Vorige vrijdag werd de barragewedstrijd bij Zonnebeke met 2-0 verloren. Meestal heeft een club, in een competitie met zestien clubs, genoeg aan 35 punten om de degradatieplaatsen te ontlopen. In tweede provinciale A waren De Haan

Lees meer »

Kleine Lowie (6) verliest strijd tegen hersentumor: “Je koos Moederkesdag om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend”

Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met

Lees meer »

LIVE GAZA. Rapport uit kritiek op Israël, maar VS blijft wapens leveren

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »