Oekraïne schort consulaire diensten op voor mannen in het buitenland

Oekraïense mannen in het buitenland die geschikt zijn voor de militaire dienst, kunnen niet meer bij hun consulaat aankloppen voor hulp. Enkel mannen die terug willen keren naar Oekraïne, zullen nog geholpen worden. De maatregel past binnen de nieuwe Oekraïense mobilisatiewet. 

Meer krantenkoppen in België

Nick Ballegeer: “Liever in schoonheid afscheid nemen”

Voormalig voorzitter Johnny Deryckere heeft op vrijdag 10 mei al zijn vrienden uitgenodigd voor een afscheidsfeest. Hij vestigde zich definitief in Frankrijk en wil nog eens iedereen samenbrengen. Ongetwijfeld bewaart de voormalige preses schitterende herinneringen aan de trainers Dany Couvreur en Sören Maenhout, maar tussen de krijtlijnen liep hij altijd hoog op met bijvoorbeeld de defensieve organisator Nick Ballegeer.

Lees meer »

Diamant voor Thérèse Devlamynck en José Pillen

Thérèse Devlamynck (79) en José Pillen (86) trouwden op 21 april 1964 in Ingelmunster en vierden hun diamanten huwelijksverjaardag in aanwezigheid van hun familie en schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie. Zij van Meulebeke en hij van Ingelmunster leerden elkaar kennen in dancing Bristol. Ze besloten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje te stappen. José
The post Diamant voor

Lees meer »

Opnieuw een Gudjohnsen in België? AA Gent onderhandelt met Andri (zoon van Eidur), topschutter in Denemarken

AA Gent is in z’n zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Andri Gudjohnsen (22), de zoon van Eidur (ex-Barcelona, Cercle en Club Brugge onder meer) en de kleinzoon van Arnór (ex-Lokeren en Anderlecht onder meer). De IJslander is momenteel actief bij het Deense Lyngby en zit daar aan 13 goals. Daarmee is de spits topschutter in Denemarken. Gudjohnsen is

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-ALAVES. Courtois moet al meteen vol aan het werk

Courtois & co nemen het in eigen huis op tegen Alaves. Ondanks dat Real al de kampioenenviering heeft gehad, willen ze deze match zeker niet verliezen. Alaves staat elfde en heeft 42 punten. Tegen de verwachting in staat Courtois terug in de basis, houdt hij z’n netten schoon? Volg het in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »