LIVE WK DARTS. “Van den Bergh heeft gepiekt naar dit WK. Er liggen echt wel kansen”: Erik Clarys neemt Belgen en favorieten onder de loep

Game on! Vandaag wordt in Alexandra Palace het WK darts afgetrapt. Met Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts, Mike De Decker en Mario Vandenbogaerde haalden maar liefst vier Belgen de hoofdtabel. Zij komen later in actie. Op deze pagina zit u op de eerste rij voor alle actie. 

Meer krantenkoppen in België

PVV, VVD, NSC en BBB stellen coalitieakkoord voor: “Hoop, lef en trots”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

Gemeentehuis van Deerlijk opnieuw elke dag open zonder afspraak tijdens openingsuren

Sedert de covid-19-uitbraak in 2020 gingen steeds meer organisaties uitsluitend op afspraak gaan werken, zo ook de gemeente Deerlijk. Eerder werd er al beslist om het gemeentehuis elke donderdag opnieuw vrij toegankelijk te maken, maar de gemeente heeft nu beslist om het gemeentehuis elke dag open te stellen tijdens de openingsuren.
The post Gemeentehuis van Deerlijk opnieuw elke dag

Lees meer »

LIVE. Verschijnt Joost Klein vanavond wel op podium? Zweedse politie onderzoekt ter plaatse incident: “We ondervragen de betrokken personen”

De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek naar het incident rond zanger Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival. Er is nog geen formele melding over binnengekomen, maar de politie ondervraagt “de betrokken personen” rond het incident om te bekijken of er sprake is van een misdaad, melden onze collega’s van AD. Joost Klein was niet te zien bij

Lees meer »

Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn”

Over precies een maand gaat het EK voetbal van start. De uitbaters van de cafés De Kroon, De Botermand en Furna Pub op de Grote Markt van Veurne bundelen hun krachten om de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te vertonen.
The post Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode

Lees meer »

Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren mijn familie”

Na ruim 40 jaar is Dorine Eeckhoudt, een van de boegbeelden van het poets- en keukenpersoneel van de plaatselijke Scholengroep Sint-Rembert, met pensioen gegaan. “Het werk op zich zal ik niet missen”, zegt ze. “Maar de collega’s des te meer.”
The post Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.
The post Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem appeared first on

Lees meer »

OVERZICHT. Zirkzee niet in voorlopige EK-selectie Nederland, Bart Verbruggen wel – Mbappé voert Franse sterrenensemble aan

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Grote kans dat je dit weekend noorderlicht kan zien in Vlaanderen: zo pak je het best aan

Er is volgens experts “een grote kans” dat je dit weekend het noorderlicht kan zien in Vlaanderen. Sinds woensdagochtend heeft de zon zeker tien zonnevlammen afgevuurd, die tot het prachtige natuurfenomeen kunnen leiden op aarde. Komende nacht en in de nacht van zaterdag op zondag lijken de omstandigheden ideaal. “Iedereen in onze community heeft nu al kippenvel”, lacht poollichtexpert Bart

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Israëlische vertegenwoordiger versnippert VN-handvest na resolutie over toetreding van Palestijnse staat

In de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is een nieuwe resolutie goedgekeurd rond de toelating van een Palestijnse staat tot de VN. Een symbolische resolutie, want enkel de VN-Veiligheidsraad kan een nieuw lid officieel goedkeuren. Even symbolisch versnippert de vertegenwoordiger van Israël het handvest van de VN. "Het zijn jullie die dit handvest versnipperen", klinkt het.

Lees meer »

Man (31) richt ravage aan met wagen nadat buren hem wezen op roekeloos rijgedrag: “Hij reed door onze voortuin en belandde aan de overzijde”

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag richtte de bestuurder van een Volkswagen met Poolse nummerplaat een ravage aan in de tuin van een woning in de Zegelaan in Bredene. De man reed naar verluidt bewust door een voortuin en belandde aan de overzijde van de straat tegen ene muur. De brandweer moest hem uit zijn voertuig bevrijden.

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »