Hadja Lahbib (MR) roept zaakgelastigde Chinese ambassade op het matje na hacking: “Parlementsleden moeten vrij kunnen werken”

Minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib (MR), heeft de zaakgelastigde van de Chinese ambassade ontboden. Dit volgt als reactie op berichten dat Els Van Hoof (CD&V), die voorzitter is van de commissie Buitenlandse Zaken, gehackt is door China. 

Meer krantenkoppen in België

Briljant voor Maria en Etienne

Op donderdag 2 mei vierden Etienne Muysewinkel en Maria Willocx hun 65ste huwelijksverjaardag. Het koppel heeft drie kinderen (Annick, Dominique en wijlen Steve), vijf kleinkinderen (Christophe, Stéphanie, Xavier, Didier en Charlotte) en vier achterkleinkinderen (Louis, Henri, Amalia en Alexandre). Het koppel leerde elkaar kennen via de zus van Etienne die een vriendin was van Maria.
The post Briljant voor

Lees meer »

Poetin aangekomen in China voor tweedaags bezoek

De Russische president Vladimir Poetin is in China aangekomen voor een tweedaags bezoek aan het land. Op beelden van de Russische televisie was te zien hoe Poetin door Chinese functionarissen werd verwelkomd toen hij uit zijn vliegtuig stapte. Over een rode loper liep hij vervolgens naar een klaarstaande auto.

Lees meer »

Terwijl basketsterren schitteren in ondergoed van Kim Kardashian, gaan vooral scherpe quotes over ‘wit’ toptalent over de tongen

De WNBA gaat deze week in stijl van start, want de vrouwelijke basketbalsterren zullen dit seizoen met bijzonder ondergoed spelen. SKIMS, een bedrijf opgericht door niemand minder dan Kim Kardashian, is namelijk de officiële ondergoedleverancier. Nieuwe sensatie Caitlin Clark schittert niet in de publiciteitscampagne, maar gaat om een heel andere reden over de tongen.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Denk aan je eigen veiligheid en aan die van de renners”: Tadej Pogacar met oproep, volg de tijdrit op VTM en VTM GO

De renners krijgen vandaag een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

KIJK. Israëlische Songfestivalkandidate drijft de spot met boegeroep tijdens voorbereiding finale

Het belooft een zeer controversiële songfestivalfinale te worden in het Zweedse Malmö. Tijdens de laatste repetities was het boegeroep duidelijk te horen wanneer de Israëlische Songfestivalkandidaat Eden Golan het podium op kwam om haar nummer ‘Hurricane’ te oefenen. Tijdens haar optreden lijkt ze zich er niets van aan te trekken, maar achter de schermen drijft ze er de spot mee.

Lees meer »

Poperinge krijgt standbeeld dat Metallica eert

Op woensdag 12 juni om 11 uur wordt op de parking van de Maekeblydezaal in de Doornstraat in Poperinge een standbeeld onthuld ter ere van de metalgroep Metallica. Aanleiding is de herdenkingsvierdaagse van 40 jaar Heavy Sound Festival, en het feit dat de toen nog jonge snaken van Metallica in 1984 liefst driemaal in Poperinge optraden.
The post Poperinge

Lees meer »

Zou Domenico Tedesco nog aan hem denken? Christian Benteke zit na nieuwe (speciale) hattrick aan elf goals in elf matchen

Zou bondscoach Domenico Tedesco nog een spits zoeken voor in z’n 26-koppige EK-selectie? Want er zit er eentje in bloedvorm in de MLS. Dankzij een nieuwe hattrick dikt Christian Benteke z’n totaal aan tot elf doelpunten in evenveel matchen. Tegen Atlanta United zorgde hij met drie kopbalgoals voor een 2-3-zege. Ook Hugo Cuypers scoorde vannacht.

Lees meer »

Ernest Wijnboutique neemt nieuwe start in historisch hart van Kortrijk: “Genieten in een gezellige en ontspannen sfeer”

Na tien jaar aan de Grote Markt viert Ernest Wijnboutique tijdens het officiële openingsweekend hun nieuwe locatie in de Begijnhofstraat 17. “Iedereen krijgt een welkomstdrankje en kan de sfeer van onze vernieuwde zaak opsnuiven en nieuwe mensen ontmoeten”, zegt zaakvoerder Roy Veracx. De capaciteit is dubbel zo groot met zicht op de vernieuwde Guldensporengracht en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
The post

Lees meer »

REACTIES. “Flitsen nodig om zo’n matchen te kunnen winnen”: Mario Stroeykens “kijkt nu al uit naar clash met Club Brugge”

Anderlecht is opnieuw – voorlopig – leider. Paars-wit versloeg in eigen huis Racing Genk met 2-1, al maakte de thuisploeg het zichzelf nog knap lastig is het slot. “Het was wat paniekvoetbal op het einde”, aldus Anderlecht-speler Mats Rits. De Limburgers likken hun wonden na een zware week en een 0 op 12. “Het zijn moeilijke tijden voor iedereen binnen

Lees meer »

Gerenoveerde Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke schittert weer

Na maanden van zorgvuldige restauratiewerkzaamheden is de Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke feestelijk heringewijd met een eucharistieviering. Na de viering werden alle inwoners uitgenodigd voor een receptie, georganiseerd door het kerkbestuur van Bovekerke en het gemeentebestuur.
The post Gerenoveerde Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke schittert weer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hamont-Achel wil dat Vlaamse natuurinspectie kappen van bomen door Fluvius onderzoekt: “Iedereen gelijk voor de wet”

Het stadsbestuur van Hamont-Achel heeft de Vlaamse natuurinspectie gevraagd om een onderzoek te openen naar het kappen van bomen langs de Beukenlaan. Die bomen werden door Fluvius geveld om aan de riolering te kunnen werken. Fluvius had daar een vergunning voor, maar heeft de voorwaarden van die vergunning niet gevolgd. Zo is er niet gecontroleerd of er nesten van vogels

Lees meer »

Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden”

Zoals zoveel koren heeft ook het Zilverbergkoor te maken met een tekort aan zangers. “We zijn vooral op zoek naar tenoren en bassen om onze groep te versterken”, zegt voorzitter Ludo Bagein. “Dat is nodig om de kwaliteit van onze optredens hoog te kunnen houden.”
The post Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden” appeared

Lees meer »