Buitenlandminister Lahbib ontbiedt Chinese zaakgelastigde over hacking van parlementsleden

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib ontbiedt de zaakgelastigde van de Chinese ambassade in ons land. Dat doet ze na berichten dat CD&V-parlementslid Els Van Hoof, die voorzitter is van de commissie Buitenlandse Zaken in de Kamer, gehackt is door China.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal worden: “Een boodschap van hoop voor de toekomst”

Vorige dinsdag stond het jaarlijkse feest van Dominiek Savio helemaal in het teken van ‘Back To The Future’. Hoogtepunt van de dag was het begraven van een tijdscapsule aan het kasteel. Die zal pas in 2058, op de honderdste verjaardag van Dominiek Savio, weer opgegraven worden.
The post Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal

Lees meer »

Aagje Vanthomme over Songfestival: “De camera van de vrouw zou zelfs stuk zijn volgens bepaalde bronnen”

VTM NIEUWS-reporter Aagje Vanthomme is terug uit Malmö. Ze blikt terug op een bewogen editie van het Songfestival en vertelt ons meer over het ‘incident’ met Joost Klein. “Volgens bepaalde bronnen bij de Zweedse krant Atfonbladet zou Joost toch agressiever zijn geweest dan de Nederlanders zeggen.” De camera van de vrouw zou zelfs stuk zijn, maar dat wordt vooralsnog niet

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Grote tuin en kleine kinderen? Dan is het niet zonder risico om mee te doen aan ‘Maai mei niet’.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd zetten, geen woord teveel zeggen, maar daar ben ik niet zo goed in”

Op het podium van Schiervelde in Roeselare stond Natalia in een organisatie van PMLE. De zaal was goed gevuld voor deze zangeres uit de Kempen, die 90 minuten op het podium stond én zo gelukkig was dat ze mocht optreden voor zo’n enthousiast publiek.
The post IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd

Lees meer »

Provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem viert zestigste verjaardag directrice Hilde

Groot feest dinsdag in provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem. Daar vierden de bewoners en personeelsleden de zestigste verjaardag van directrice Hilde Vierstraete. Zij trakteerde met een dessertbuffet, maar werd op haar beurt op enkele verrassingen getrakteerd.
The post Provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem viert zestigste verjaardag directrice Hilde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens 30 huurwoningen Streuvelswijk moeten tegen de vlakte: bewoners in shock

Er heerst grote ongerustheid in de Streuvelswijk in Vlamertinge nu de sociale woonmaatschappij Ons Onderdak liet weten dat er huurhuizen tegen de vlakte moeten. Dat gebeurt omdat tegen 2050 alle woningen ‘klimaatneutraal’ moeten zijn. Bij de getroffen bewoners kwam het nieuws binnen als een bom. “Ik begrijp dat er renovaties moeten gebeuren, maar moet dit nu echt op zo’n drastische

Lees meer »

Fanbase, streams en ticketverkoop exploderen: is diskwalificatie het beste dat Joost Klein kon overkomen?

Joost Klein beroert Groot. Op Instagram en TikTok explodeert zijn achterban met miljoenen, op Spotify prijkt hij zelfs in de lijst van meest beluisterde liedjes ter wereld – bóven Harry Styles. En wie hem op zijn festivalaffiche heeft staan, merkt nu al een stijging in de ticketverkoop. Niets lijkt de excentrieke Nederlander te stoppen, zelfs geen vuistbeweging naar een cameravrouw

Lees meer »

Waarom migreren mensen naar België? Gezinshereniging en arbeidsmigratie wegen zwaarder door dan asielaanvragen

Het thema migratie zal de volgende weken aan bod komen in tal van verkiezingsdebatten. Hoeveel migranten zijn er precies in ons land, en hoe zijn ze hier beland? Hun aantal valt moeilijk in cijfers te vatten, vooral omdat we niet precies weten hoeveel mensen zonder papieren hier een onderkomen hebben gevonden. Maar de cijfers geven wel een redelijk goed inzicht

Lees meer »

Vijf maanden na veroordeling voor stalking ex staat veertiger opnieuw terecht: “Een lammetje wordt een ‘war machine’”

“How does it feel to be hunted?” Ondanks een recente veroordeling voor stalking van zijn ex-vriendin bleef een 43-jarige man uit Zwevegem maar doorgaan. De boodschap in een brief die hij haar stuurde, liet niets aan de verbeelding over. “Maar enkele maanden in de cel zullen niet helpen, enkel begeleiding”, aldus zijn advocaat.
The post Vijf maanden na veroordeling

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gebouw in Russisch Belgorod getroffen door Oekraïense aanval: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod heeft een Oekraïense aanval een appartement getroffen. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »