Na hond Marco is ook politiehond Yeyo geslaagd als patrouillehond

Voor de tweede keer in een week tijd slaagde een politiehond van zone Westkust voor een examen. Donderdag slaagde Yeyo in zijn proeven en is hij voortaan erkend patrouillehond.

Eerder deze week legde politiehond Marco met succes de examens af na een intense opleiding van 840 uren. Marco werd zo de eerste ‘dual purpose’ hond van Westkust. Dat is een hond die ingezet kan worden om zowel actief drugs op te sporen als voor patrouille-opdrachten. Daar krijgt hij vanaf nu gezelschap. “Politiehond Yeyo slaagde donderdag immers in zijn examen als patrouillehond”, klinkt het bij Westkust. “Vanaf nu kunnen Yeyo en hondengeleider inspecteur Verschuere als hondenteam worden ingezet om onze politiezone nog veiliger te maken.”

Wie benieuwd is tot wat Yeyo en andere diensthonden in staat zijn? Die kan daarvoor op 23 augustus terecht voor een nieuwe editie van de International K9-Day. (JH)

The post Na hond Marco is ook politiehond Yeyo geslaagd als patrouillehond is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse keten Galeria sluit 16 van zijn 92 grote winkels

De Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof, die geleid wordt door de Belg Olivier van den Bossche, gaat 16 van zijn 92 winkels sluiten, waaronder drie in Berlijn. Dat meldt de groep zaterdag in een persbericht. Van de 12.800 werknemers in het bedrijf worden er 1.400 ontslagen.

Lees meer »

NIEUW: ‘COMEDY COLISEE LIVE’ BRENGT DE BESTE COMEDY NAAR BLANKENBERGE

Het Colisee Theater in Blankenberge is vanaf de herfst de thuishaven voor de allerbeste stand-up comedy. Met ‘Comedy Colisee Live’ schrijven WP Events en Comedy Oostende samen een nieuwe pagina in de lange traditie van humor aan zee.
The post NIEUW: ‘COMEDY COLISEE LIVE’ BRENGT DE BESTE COMEDY NAAR BLANKENBERGE appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vroeger speelde ze dikwijls mooie jonge vrouwen”: wie is Goele Derick, de mysterieuze actrice uit ‘Groeien en bloeien’?

Interviews geeft ze zelden of nooit, en zelfs collega’s die jarenlang innig met haar samenwerkten kregen geen inkijk in haar privéleven. Goele Derick (62), nu te zien in ‘Groeien & bloeien’ een enigma noemen is dus geen overdrijving. ‘Dag Allemaal’ dook in haar mysterieuze leven en kwam toch een en ander te weten. “Ze zegt niet veel, maar op de

Lees meer »

KIJK. Eindelijk drama in ‘Boer zkt vrouw’: meisjes bij boer Thomas willen zelf opstappen? Dina snelt ter hulp

Dina Tersago beloofde bij aanvang van dit ‘Boer zkt vrouw’-seizoen enkele onverwachte wendingen, en zondagavond is het zover. Vlak voor het keuzemoment waarbij melkvee- en aardappelboer Thomas (29) één van de vier dames naar huis moet sturen, krijgt hij het gevoel dat niet alle vrouwen nog voor hem willen gaan. Dina Tersago komt ter plekke en legt Silke, Chloë, Amber

Lees meer »

Steden spelen belangrijke rol in verbeteren luchtkwaliteit: “Initiatieven zoals de LEZ nodig voor bescherming volksgezondheid”

Steden hebben een belangrijke rol te spelen in het verbeteren van de luchtkwaliteit: 97 procent van de stadsbewoners wordt blootgesteld aan concentraties fijnstof die als schadelijk voor de gezondheid worden beschouwd. Uit onderzoek over de impact van de lage-emissiezones (LEZ) is immers gebleken dat in steden met een LEZ vervuilende stoffen sneller dalen. Dat melden de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

Lees meer »

Nederlandse parachutisten raken verstrengeld tijdens sprong: beide mannen afgevoerd

Twee parachutisten zijn afgevoerd naar het ziekenhuis na een mislukte sprong in Diest. De militairen uit Nederland raakten bij een oefening verstrengeld en zijn naar beneden gestort. “De mannen probeerden hun reserveparachute te openen”, zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). “Dat lukte bij een militair maar deels, waarna hij met stevige snelheid naar beneden viel.”

Lees meer »

Politie houdt actie tegen illegale visvangst: visser betrapt met cannabis, andere was onder invloed

De politie van zone Midow (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke) hield vrijdag een controleactie tegen illegale visvangst. Een visser werd betrapt in het bezit van cannabis. Er volgde een huiszoeking en hij werd gearresteerd.
The post Politie houdt actie tegen illegale visvangst: visser betrapt met cannabis, andere was onder invloed appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-speler Brecht Dejaegere ziet één groot verschil met KVK uit glorietijd: “Er zijn geen Vlaamse steunpilaren meer”

Brecht Dejaegere begon in februari aan zijn tweede seizoen bij Charlotte FC. In België brak ‘Brechtje’ als jeugdspeler door bij KVK, hij speelde er onder meer de bekerfinale tegen Lokeren, en speelde hij kampioen met KAA Gent. Dejaegere zag de voorbije jaren hoe KVK het niveau van weleer niet meer haalde en nu zelfs kan degraderen. “Maar zolang er mathematisch

Lees meer »

Slaagkans van ivf verschilt enorm tussen ziekenhuizen

De slaagkans van de vruchtbaarheidsbehandeling in-vitrofertilisatie (ivf) verschilt enorm tussen de achttien ivf-centra van ons land. Dat schrijven De Tijd en De Morgen zaterdag op basis van het kwaliteitsrapport van het College voor Reproductieve Geneeskunde, met een rangschikking van die centra, dat de kranten via de wet openbaarheid van bestuur (WOB) verkregen hebben.

Lees meer »