Steden spelen belangrijke rol in verbeteren luchtkwaliteit: “Initiatieven zoals de LEZ nodig voor bescherming volksgezondheid”

Steden hebben een belangrijke rol te spelen in het verbeteren van de luchtkwaliteit: 97 procent van de stadsbewoners wordt blootgesteld aan concentraties fijnstof die als schadelijk voor de gezondheid worden beschouwd. Uit onderzoek over de impact van de lage-emissiezones (LEZ) is immers gebleken dat in steden met een LEZ vervuilende stoffen sneller dalen. Dat melden de Onafhankelijke Ziekenfondsen. 

Meer krantenkoppen in België

Amazonewoud lijdt onder narco-ontbossing

Niet alleen voor biefstuk, soja en goud verdwijnen delen van het Amazonewoud, ook voor cocaïne. De roofbouw die drugscriminelen plegen op de biodiversiteit in Latijns-Amerika, baart regeringen en milieu-organisaties grote zorgen.

Lees meer »

Na incident met Joost Klein, de geldmachine achter het Songfestival: “Ons land hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Motorrijder (63) gewond na val tijdens rondrit

Een 63-jarige motorrijder is donderdagavond ten val gekomen tijdens een rondrit met andere motorrijders in Diksmuide. De man moest gewond naar het ziekenhuis.
The post Motorrijder (63) gewond na val tijdens rondrit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaten van Trump leggen Stormy Daniels op de rooster: “Jullie zullen veel onthullingen te horen krijgen vandaag”

Voormalig pornoster Stormy Daniels zet vandaag haar getuigenis verder in een spraakmakend proces tegen de Amerikaanse ex-president Donald Trump. Die wordt ervan beschuldigd een betaling van 130.000 dollar aan Daniels te hebben verdoezeld. Met het zwijggeld in 2016 wilde toenmalig presidentskandidaat Trump voorkomen dat Daniels uit de biecht zou klappen over hun seksuele affaire in 2006. Vandaag wordt Daniels door

Lees meer »

Een op de drie nieuwe jobs is er een bij de overheid

De Vivaldi-regering wist 232.000 nieuwe jobs te creëren. Uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat het in één geval op de drie gaat om een functie bij de overheid, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Werkgeversorganisatie Voka stelt zich daar ernstige vragen bij omdat de overheidsuitgaven nu al de pan uit swingen.

Lees meer »