Na de aanslag op de Slovaakse premier Fico: ‘Progressieve oppositieleden krijgen al de schuld’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Rechter legt jonge vrouw die koppel zestigers doodrijdt rijverbod op: “Gevangenisstraf heeft geen meerwaarde”

“Een gevangenisstraf, zelfs met uitstel, heeft geen meerwaarde.” De politierechter in Turnhout legde een 24-jarige bestuurster uit Arendonk die eind 2022 op de ring in Geel door het rood reed en twee zestigers in hun auto doodreed een rijverbod maar geen celstraf op. De vrouw beweerde dat ze vlak voor het dramatische ongeval een lichamelijke inzinking had, maar die uitleg

Lees meer »

HET DUEL. Vandendriessche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreemrechts schuiven last door”

Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM NIEUWS. Vandaag zaten Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) en Bruno Tobback (Vooruit), beide lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen, samen aan tafel. Vooral toen het onderwerp migratie aan bod kwam, ging het er verhit aan toe tussen de twee politici. “Wat u en uw collega’s van extreemrechts doen, is

Lees meer »

Zowel de advocaat als ‘de gewone werkmens’ draagt zondag een paars-witte sjaal: hoe Anderlecht toeleeft naar belangrijkste match in zeven jaar

RSC Anderlecht houdt de adem in. Paars-wit is twee wedstrijden van negentig minuten verwijderd van de landstitel. Zaterdagavond werd in een bijwijlen uitzinnig sfeertje gewonnen van Racing Genk. Maar het moet nóg straffer. Het Lotto Park maakt de borst nat voor de komst van Club Brugge, komende zondag. The roof will be on fire.

Lees meer »

Beloften KSC Blankenberge winnen Beker Aerts

De beloften van KSC Blankenberge hebben de Beker Aerts gewonnen, na winst in de finale tegen KVC Wingene met 1-3. Een mooie bekroning voor het jonge team, dat een moeilijke competitiestart kende.
The post Beloften KSC Blankenberge winnen Beker Aerts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico buiten levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »