Geen debatten bij holebi-organisatie RainbowHouse omdat… N-VA zou deelnemen: “Sinds wanneer gaan we in dialoog met extreemrechts?”

De holebi-organisatie RainbowHouse Brussel annuleert haar politieke debatten. De reden? Het simpele feit dat N-VA zou deelnemen, was voor veel Franstalige leden een brug te ver. “Sinds wanneer gaan we in dialoog met extreemrechts?”, klonk het onder meer.

 

Meer krantenkoppen in België

Jurgen en Anna Olivier samen op lijst De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster

Zelfstandig financieel tussenpersoon Jurgen Olivier duwt in oktober de kartellijst van De Brug/N-VA/Open VLD. Samen met zijn 18-jarige dochter Anna is hij kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Jurgen doet dit als onafhankelijke, Anna komt op onder de vlag van N-VA.
The post Jurgen en Anna Olivier samen op lijst De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dwergvinvis spoelt aan in Oostende: “Kan nog niet lang overleden zijn”

In Oostende is maandagmorgen kort na 9 uur een een dwergvinvis aangespoeld. Het dier kan nog niet lang overleden zijn. Hoofdredder Jonathan Devos zag het dier kort daarvoor drijven. “Kort voor 9 uur zag ik een vermoedelijke dwergvinvis drijven”, zegt de hoofdredder. “Of het dier toen al overleden was is niet duidelijk. Kort daarna spoelde het aan en pas dan

Lees meer »

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

Weerbericht: eerst zonnig, daarna meer wolken

Het wordt vrijdag vrij zonnig met hoge sluierwolken. Later op de dag verschijnen stapelwolken, behalve aan de kust. Het kwik stijgt volgens het KMI tot 16 graden aan zee en in de Hoge Venen, en tot 21 graden in de Kempen en Belgisch-Lotharingen.

Lees meer »

Trekt Club definitief aan het langste eind?

Maandagavond kan Club Union op twee speeldagen van het einde van de Champions’ play-offs op zes punten zetten, om dan zes dagen later op Anderlecht zelf voor de landstitel te spelen. Vijf keer al stonden Club en Union dit seizoen tegenover elkaar. Elk wonnen ze twee keer en één keer speelden ze gelijk. Een terugblik op de vijf vorige afleveringen

Lees meer »

Nieuw veiligheidssysteem voor maffiabazen in gevangenis: constante cameraobservatie en bezoekverbod

Kopstukken van criminele organisaties of drugsbendes die in de gevangenis zitten, kunnen in bepaalde gevallen in een bijzonder veiligheidsregime worden geplaatst. Dan krijgen ze bijvoorbeeld constante cameraobservatie en een bezoekverbod. Het wetsontwerp werd woensdag goedgekeurd door het federaal parlement. Dat heeft minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) vandaag aangekondigd.

Lees meer »

Gouden huwelijksfeest voor Marc en Monique

Marc Gouwy (71) en Monique Dewickere (68) huwden op 11 mei 1974 in Roesbrugge-Haringe en ze wonen in de Bikschotestraat in Langemark. Marc groeide op in Leisele en werkte eerst bij Metaalbouw in Beveren-aan-de-IJzer, nadien bij Klippan in Ieper om later af te sluiten in de Izegemse Gereedschapsmakerij. Judo en windsurfen waren zijn hobby’s. Monique
The post Gouden huwelijksfeest

Lees meer »

Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart: “Na mijn huwelijksfeest ben ik de groep nog achterna gefietst”

Ruim 4.200 kilometer. Dat is de afstand die Jacques Verbeure (73) in totaal afgelegd zal hebben als hij er komend weekend in slaagt voor de vijftigste (!) keer de jaarlijkse bedevaart vanuit Halle naar Wakken af te leggen. Die traditie volgt hij al sinds zijn achttiende.
The post Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart:

Lees meer »

REISVERSLAG. Koppel met MS zet laatste wereldcruise verder: “Beste artsen, twijfel niet aan onze keuze voor euthanasie”

Hun wereldreis van 245 dagen zit er bijna op. Binnenkort nemen de Antwerpse MS-patiënten Chris Aerts (56) en Patrick Speliers (55) samen, door middel van euthanasie, afscheid van het leven. Via zijn maandelijks reisverslag nam Patrick de lezers van deze krant acht maanden mee op cruise. Binnenkort eindigen ze hun reis in de natuurpracht van het hoge noorden. Op 25

Lees meer »

Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart bracht in samenwerking met onder andere de gemeenten Lichtervelde en Hooglede het boek ‘Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst’ uit. Auteur van het boek is oud-Lichterveldenaar Marijn Follebout.
The post Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim vijfde meer faillissementen in West-Europa

Steeds meer bedrijven in West-Europa komen in financiële problemen. In 2023 vroegen er 169.496 het faillissement aan, bijna 21 procent meer dan het jaar ervoor. Dat heeft het Duitse onderzoeksbureau Creditreform dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »