Politie houdt actie tegen illegale visvangst: visser betrapt met cannabis, andere was onder invloed

De politie van zone Midow (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke) hield vrijdag een controleactie tegen illegale visvangst. Een visser werd betrapt in het bezit van cannabis. Er volgde een huiszoeking en hij werd gearresteerd.

De politie van zone Midow voerde samen met inspecteurs van het Agentschap Natuur en Bos een controle uit op illegale visserij in de regio. Ze kregen daarvoor ook bijstand van een drone van politiezone Polder. Onder andere aan de visvijvers van Ter Borcht in Meulebeke, Hernieuwenburg in Wielsbeke, kanaal Roeselare-Leie in Ingelmunster en de Oude Leiearm in Ooigem werden vissers gecontroleerd.

Er werden meerdere personen betrapt die zonder geldig visverlof en/of in een verboden zone aan het vissen waren. Bij een man werd ook cannabis aangetroffen in de vistas. “Daarop volgde een huiszoeking en bij hem thuis werd nog meer cannabis aangetroffen”, zegt Ruben De Paepe van de politezone Midow. “Daarop werd hij gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket.”

Een visser die net wilde vertrekken, bleek onder invloed te zijn van drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen.

The post Politie houdt actie tegen illegale visvangst: visser betrapt met cannabis, andere was onder invloed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste editie van Westbeats lokt zo’n 1.000 bezoekers

De eerste editie van Westbeats, het festival op de grens van Roeselare met Oostnieuwkerke, lokte zaterdag zo’n 1.000 bezoekers. Zij genoten van de muziek van ruim 20 dj’s.
The post Eerste editie van Westbeats lokt zo’n 1.000 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kinderdagverblijf in Lier gedeeltelijk open na brand in bovengelegen appartement: “Brandweer was onder indruk van onze aanpak”

Het kinderdagverblijf in Lier dat gisteren ontruimd moest worden door een brand, is voorlopig gedeeltelijk weer open. De brand was in een appartement boven kinderdagverblijf De Witte Wolk, maar door de bluswerken is er ook beneden heel wat waterschade. Daardoor is er momenteel maar plek voor de helft van de kindjes, maar volgens het kinderdagverblijf zijn de ouders begripvol en

Lees meer »

Joost Klein gezien op luchthaven in Nederland, Nederlandse delegatie keerde eerder naar huis

Joost Klein lijkt weer terug in Nederland te zijn. Verslaggevers van ‘RTL Boulevard’ hebben de zanger gezien op Lelystad Airport (de drukste luchthaven van Nederland). Hij zou daar rond half acht geland zijn met een privévliegtuig. De artiest reisde niet met de rest van de Nederlandse delegatie van het Zweedse Malmö naar Nederland, zij kwamen al eerder aan op Schiphol.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Geen humanitaire catastrofe” in Rafah, beweert Netanyahu – Hezbollah claimt succesvolle droneaanval ‘ver’ in Israël

Er voltrekt zich geen humanitaire catastrofe in de stad Rafah, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag. Volgens Netanyahu heeft Israël dat vermeden door “bijna een half miljoen mensen uit de gevechtszone in Rafah te evacueren”. Het Israëlische leger voert er momenteel een bloedig grondoffensief uit. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug.

Lees meer »

Marleen Swaenepoel en Martin Casier zijn een gouden koppel

Marleen Swaenepoel (69) en Martin Casier (71) trouwden op 19 april 1974 in Hooglede. Ze vierden hun gouden huwelijksverjaardag in Koers in het bijzijn van schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie. “We hebben elkaar op een feestje van de kajotters in Hooglede ontmoet en we zijn aan elkaar blijven plakken en onze pa’s werkten allebei
The post Marleen Swaenepoel

Lees meer »

Koopkracht gestegen onder regering-De Croo, maar niet voor de laagste inkomens

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering van premier Alexander De Croo (Open VLD) gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Dat blijkt uit een studie van economen van de UGent. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht.

Lees meer »