Valse start voor nieuwe Vlaamse toetsen door technische problemen: “Er komt een inhaalmoment”

Vanaf vandaag zullen alle leerlingen in het vierde leerjaar lager onderwijs en het tweede jaar secundair onderwijs voor het eerst de Vlaamse toetsen afleggen. Vanochtend waren er al meteen technische problemen. Dat werd ons gemeld via 4040 en is aan onze redactie bevestigd door een woordvoerder van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). 

Meer krantenkoppen in België

Celstraf voor vrouw die vriendjes pluimde met nepreisjes en Tomorrowland-tickets: “Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Brugse maandag opnieuw 40 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en vip-tickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.

Lees meer »

Heren 1 van Kon. Hockey Club Brugge zijn kampioen

De mannen van de Koninklijke Hockey Club Brugge zijn kampioen in derde nationale. Spannend was het wel omdat ze onlangs in een wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent in de allerlaatste minuut de titel en de promotie konden afdwingen.
The post Heren 1 van Kon. Hockey Club Brugge zijn kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Eurostar gaat tot vijftig nieuwe treinen bestellen

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar gaat zijn vloot grondig vernieuwen en uitbreiden. Er zullen tot vijftig nieuwe treinen besteld worden, zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Het verwacht de eerste nieuwe treinen in 2030 in dienst te kunnen nemen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prins Laurent bereidt nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent (60) is “een nieuw leven aan het voorbereiden”, bekent hij ons aan de telefoon. Hij wil minder publieke taken uitvoeren en laat zelfs uitschijnen dat hij zich liever niet meer beschikbaar wil stellen voor het koningshuis. Over zijn eerste project in dat “nieuwe leven” heeft de prins zelfs al een akkoord getekend. In dit interview vertelt Laurent exclusief

Lees meer »

Europese Commissie labelt Booking.com als digitale ‘poortwachter’ en legt het bedrijf strengere regels op

De Europese Commissie heeft Booking als ‘poortwachter’ gelabeld onder de Digitale Marktenwet. Het bedrijf biedt met reiswebsite Booking.com volgens de Commissie een ‘kerndienst’ aan en moet zich bijgevolg – net als onder meer Microsoft, Apple en Meta – houden aan strengere Europese concurrentieregels. De EU vindt dat ook X in het clubje poortwachters thuishoort, maar het bedrijf tekende beroep aan

Lees meer »

Martijn laat in ‘Boer zkt vrouw’ voor het eerst in z’n hart kijken en Robbe en Branko brengen samen de nacht door

“Wij willen weten waar we staan.” Chrissy en Lisanne eisten in ‘Boer zkt vrouw’ duidelijkheid van Martijn. En dus maakte de melkveehouder een definitieve keuze, waarbij hij een verrassende onthulling deed. Ook bij boer Michiel volgde een moeilijk keuzemoment. En Robbe en Branko zetten een volgende stap in hun relatie: voor het eerst brachten zij samen de nacht door.

Lees meer »