UGent wil samenwerking met Israëlische instellingen stopzetten: “Ondanks de mogelijke repercussies”

Maandenlang hield de UGent vol dat de universiteit niet samenwerkt met omstreden Israëlische instellingen. Met schaamrood op de wangen moest rector Rik Van de Walle nu toch toegeven dat er dergelijke banden zijn, al is hij naar eigen zeggen fout geïnformeerd. De UGent wil de samenwerking met de drie betrokken instellingen nu stopzetten.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw AfD-politici aangevallen in Duitsland

Twee politici van de radicaal-rechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn zaterdagavond mishandeld. Volgens de partij werden zij aangevallen met een honkbalknuppel, de politie zegt een stok te hebben gevonden op de plaats van het incident.

Lees meer »

“Bedankt Radio2 om ons te helpen!”: lift in Turnhouts appartementsgebouw 5 weken vroeger dan voorzien hersteld

Verlossend nieuws voor de bewoners van een appartementsgebouw in Turnhout, waar de lift al meer dan 2 maanden defect was: de lift is hersteld, een vijftal weken vroeger dan voorzien. Na een oproep in ‘Goeiemorgen morgen!’ op Radio2 kwam de herstelling in een stroomversnelling. "Zo lang tussen 4 muren zitten, het was niet te geloven. Ik heb gehuild", reageert een

Lees meer »

Ria en Willy zijn een gouden paar

Het gouden huwelijksjubileum van Willy Waelkens en Ria Vergucht werd onlangs gevierd. Ze huwden op 10 mei 1974. Schepenen Degezelle en Claeys mochten het echtpaar namens de Zwevegemse gemeenschap feliciteren. Willy werd geboren in Zwevegem op 15 mei 1954. Hij werkte in de textielsector. Ria zag in Avelgem het levenslicht op 14 juli 1956. Zij
The post Ria en

Lees meer »

Turnclub De Sirene wint VIP2024-campagne en mag zich opmaken voor een dagje Olympische Spelen in Parijs

De Middelkerkse turnvereniging De Sirene wint de VIP2024-campagne voor sportclubs. Deze actie van Sport Vlaanderen wil de olympische spirit naar Vlaamse sportclubs, scholen en steden en gemeenten brengen. Als beloning mag De Sirene zich opmaken voor een vipdagtrip naar de Olympische Spelen. Naast de komst van het Olympic Festival krijgen de Olympische Spelen dus nog een duidelijker Middelkerks randje.

Lees meer »

Alexander Doom verlegt grenzen met goud in Rome

Met een Europese titel in een fabelachtig nieuw Belgisch record heeft Alexander Doom (27) zijn status van wereldtopper op de 400 meter bevestigd. Met ook een herboren Jonathan Sacoor, die net naast brons greep, liggen de Belgian Tornados zo op goudkoers in Rome.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Zeven op de tien begrafenisondernemers zijn niet in orde met de regels

Zeven op de tien begrafenisondernemers houden zich niet aan de regels. Ze misleiden soms klanten, zo vermeldt de meerderheid van de begrafenisondernemers niet duidelijk hun prijzen. Ook van grote sommen cash geld is men niet altijd vies. Dat blijkt uit controles van de Economische Inspectie die HLN-consumentenexperte Safia Yachou onder de loep nam. De inspectie tilt hier zwaar aan, omdat

Lees meer »

Centrumleidster Hanne Lambrecht plant activiteiten: “Mensen gelukkiger maken”

Ze is binnen Curando de warme motor achter het dienstencentrum (LDC) en dagverzorgingscentrum (DVC) Den Tap en eveneens actief in Avondvreugd in Lotenhulle. We hebben het over Hanne Lambrecht (26), de vrolijke spits in een ploeg met vijf gastvrouwen en 25 vrijwilligers. Zo organiseert ze meerdere activiteiten per jaar. “Een mens is een sociaal dier en ik ben zelf super-sociaal”,

Lees meer »

Van Conners soep van Roma-tomaten en bruingebakken balletjes tot Petra´s groene groentesoep: De Fruithalle in Wervik verkoopt ‘politieke’ soepjes

Ze maken er daar in de regering nogal een soepje van… Het is vaak te horen langs de straat, op café of op de werkvloer. Uitbater Sanne Vantomme van De Fruithalle op de Menensesteenweg in Wervik verkoopt al enkele jaren verschillende dagverse soepen en geeft dezer dagen de soepen een naam gelinkt aan een politiek kopstuk uit de nationale politiek.<br

Lees meer »

Rondleiding op werf Schouwburg van Kortrijk met cultuurschepen Axel Ronse: “Dankzij Vlaamse steun toch deze legislatuur in gang geschoten”

Kortrijks cultuurschepen Axel Ronse (N-VA) leidde ons rond in de Schouwburg van Kortrijk, waar de werkzaamheden volop aan de gang zijn. Hij werd daarvoor bijgestaan door een team van bouwbedrijf Furnibo en WIT Architecten. Ook het nieuwe cultuurseizoen werd hiermee officieus gelanceerd.
The post Rondleiding op werf Schouwburg van Kortrijk met cultuurschepen Axel Ronse: “Dankzij Vlaamse steun toch deze

Lees meer »

Dronken spookrijder (27) die frontaal op volle auto inreed voor de rechter: “Letterlijk elk botje van slachtoffer was gebroken”

Een 27-jarige autobestuurder die op 5 november 2022 als spookrijder een zwaar ongeval veroorzaakte op de E17 in Haasdonk verscheen maandag voor de politierechter. Eén van de slachtoffers is volgens zijn advocaat nog altijd aan het revalideren. “Letterlijk elk botje in zijn lichaam was gebroken. Het is een echt mirakel dat de man hier nu nog zit.”

Lees meer »

Huis in Klerken dat verbouwd wordt onbewoonbaar na zware dakbrand

Een huis dat momenteel verbouwd wordt in Klerken is donderdagmiddag ten prooi gevallen aan een zware dakbrand. Volgens de 67-jarige eigenaar, die in een mobilhome achter het huis woont, gebeurde dat toen hij een kachel aanstak om het wat warmer te hebben en liep dat fout. Het parket besliste een deskundige aan te stellen om te onderzoeken wat er gebeurde.<br

Lees meer »

Man dringt woning ex binnen met mes voor ogen van 4-jarig zoontje: 18 maanden cel maar begeleiding voor alcohol en drugs

“Na haar bedrog was hij compleet over zijn toeren, het werd zwart voor zijn ogen.” Een 30-jarige man uit Wevelgem verblijft in de cel omdat hij met een mes bij zijn ex in Kortrijk binnendrong, haar klappen gaf en bedreigde. Van de rechter krijgt hij 18 maanden celstraf, maar de periode die hij al in voorhechtenis zat, is voldoende als

Lees meer »