Pro-Russisch en anti-migratie: wie is Robert Fico?

Bezig aan zijn 4e ambtstermijn als premier van Slovakije, maar ook al eens afgetreden als regeringsleider. Wie is de 59-jarige Robert Fico, de man die na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova is neergeschoten en in levensgevaar verkeert? 

Meer krantenkoppen in België

Briljant voor Maria en Etienne

Op donderdag 2 mei vierden Etienne Muysewinkel en Maria Willocx hun 65ste huwelijksverjaardag. Het koppel heeft drie kinderen (Annick, Dominique en wijlen Steve), vijf kleinkinderen (Christophe, Stéphanie, Xavier, Didier en Charlotte) en vier achterkleinkinderen (Louis, Henri, Amalia en Alexandre). Het koppel leerde elkaar kennen via de zus van Etienne die een vriendin was van Maria.
The post Briljant voor

Lees meer »

Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen celstraf en internering

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand, die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. “Er bestaat een gevaar dat de man — eventueel in samenhang met andere factoren — opnieuw dergelijke feiten zou plegen.”
The post Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen

Lees meer »

Olivier Vandecasteele, die vorig jaar werd vrijgelaten uit Iraanse cel, werkt aan humanitair project: “Ik ben aan het herstellen”

Olivier Vandecasteele werd vorig jaar in mei bevrijd uit een Iraanse cel. Hij bracht er maar liefst 455 dagen door in erbarmelijke omstandigheden. “Wat mij overkwam, is goed afgelopen. Welja, goed … It stays with me, dat is zeker”, zegt Vandecasteele in een interview met Bruzz. Vandaag werkt hij aan een nieuw humanitair project. “Het is een moeilijk evenwicht tussen

Lees meer »

Virginie opent aan station De Siernetel

Zeven jaar na een verkeersongeval waarbij ze omver werd gereden, verwezenlijkt Virginie Courtial (46) haar droom. Met De Siernetel opent ze een zaak die het midden houdt tussen een tearoom en kruidenwinkel. “Mijn ongeval en corona vormden de trigger om mijn leven om te gooien.”
The post Virginie opent aan station De Siernetel appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische legerchef eist politieke strategie voor Gazastrook

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Lees hier

Lees meer »

Minstens 27 doden en 130 gewonden bij gevechten in Soedan 

Bij gevechten in het westen van Soedan zijn afgelopen weekend 27 burgers gedood en raakten zeker 130 mensen gewond. Dat heeft het OCHA gemeld, het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN. Het geweld tussen het Soedanese leger en de Rapid Support Forces (RSF) in de staat Noord-Darfur is in alle hevigheid opgelaaid. Het conflict tussen beide

Lees meer »