Knokke-Heist wil vervuilde grond op projectterrein Paul Gheysens zo snel mogelijk weg

De gemeente Knokke-Heist wil dat de vervuilde grond zo snel mogelijk verwijderd wordt, die op het terrein ligt waar het omstreden golfproject van Paul Gheysens moet komen. De gemeente werd in mei vorig jaar al op de hoogte gebracht dat er PFAS gevonden is, in een hoop aarde van 325.000 kubieke meter die op het terrein ligt. Volgens de bevoegde schepen raakte die brief niet tot bij hem, waardoor hij zelf niet op de hoogte was. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG ROMANDIË. Vermeersch voorlopig vijfde in ultrakorte tijdrit, Nys valt buiten top tien: “Genoten, maar heel raar”

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Voorlopig heeft Maikel

Lees meer »

Golden Bowl wordt ORA

De Golden Bowl, voordien De Golden River, werd onder impuls van de nieuwe eigenaars Maarten en Jeroen Lewyllie helemaal opgefrist. Zij verhuren het pand nu aan de ORA group die zich specialiseert in alle facetten van veiligheid op het werk.
The post Golden Bowl wordt ORA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische ambassadeur reageert op dood medewerker Belgisch agentschap: “Hij verbleef in huis van Hamas-lid”

De Israëlische ambassadeur in België heeft gereageerd op de dood van de medewerker van het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel. Abdallah Nabhan kwam samen met zijn zoontje om bij een bombardement van het Israëlische leger in de Gazastrook. “Het huis waarin het gezin verbleef was eigendom van een hooggeplaatst lid van Hamas”, luidt het.

Lees meer »

Tieltse school De Bron fietst 24 uur voor goed doel op opendeurdag

Vrije ASO-school De Bron pakt uit met een stuntje tijdens hun opendeurdag op zondag 5 mei. Leerlingen en leerkrachten zullen er samen 24 uur lang op rollen fietsen om geld in te zamelen voor het goede doel.
The post Tieltse school De Bron fietst 24 uur voor goed doel op opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Einde politiek verhaal voor Verhofstadt en Bourgeois: is Europees Parlement eindstation, springplank of wachtkamer voor politici?

Vandaag nemen oud-premier Guy Verhofstadt (Open VLD) en gewezen minister-president Geert Bourgeois (N-VA) afscheid van de Europese politiek. Het is de laatste zittingsdag van het Europees Parlement voor de verkiezingen. Hoe kijkt de politiek eigenlijk naar dat Europees Parlement? Als praatbarak voor uitgerangeerde politici? Of net als springplank in de eigen politieke carrière?

Lees meer »

Matthias Tass ontpopte zich tot betrouwbare center bij BC Filou: “Leuk om hier vertrouwd gezicht te zien”

Na vier seizoenen met Saint-Mary’s Gaels (Californië) in de eerste divisie van de Amerikaanse NCAA kende de Estse international Matthias Tass (2m09, 25) een moeilijk en onvolledig rookieseizoen dat eindigde met een operatie aan de rug. Dit seizoen ontbolstert hij tot een betrouwbare center in de BNXT League.
The post Matthias Tass ontpopte zich tot betrouwbare center bij BC Filou:

Lees meer »

Iedereen Telt pakt uit met nieuwe kandidaten uit Meulebeke en Tieltse deelgemeentes: “We willen er geen wij-zij verhaal van maken”

Politieke partij Iedereen Telt heeft enkele nieuwe namen gelost die op hun lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zullen prijken. Zo kon ze met Marina Duyck en Mouna Belkadi twee huidige gemeenteraadsleden uit Meulebeke strikken en prijkt er met Stijn Dermul zelfs een heus ‘wit konijn’ op de lijst. Ook de Tieltse deelgemeentes blijven niet onbedeeld.
The post Iedereen Telt pakt uit

Lees meer »

Medewerkers Roeselaarse woonzorgcentra hebben voortaan vrije kledingkeuze

Werkkledij in de woonzorgcentra van Motena beklemtonen vanaf nu ook de welkom-filosofie die de zorgorganisatie hoog in het vaandel draagt. En daar zijn niet alleen de medewerkers van de woonzorgcentra gelukkig mee, maar ook de bewoners.
The post Medewerkers Roeselaarse woonzorgcentra hebben voortaan vrije kledingkeuze appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cilou David (8) is Kinderkrak van Roeselare:“Mijn juffen zeiden dat ik het erg goed deed”

Cilou David is verkozen tot Kinderkrak van Roeselare. Het 8-jarige meisje uit Rumbeke viel afgelopen jaar op door haar acteerprestatie in de film ‘Holy Rosita’, waarin ze een van de hoofdrollen mocht spelen. Toch wel opvallend, gezien haar jonge leeftijd.
The post Cilou David (8) is Kinderkrak van Roeselare:“Mijn juffen zeiden dat ik het erg goed deed” appeared first on

Lees meer »