Medewerkers Roeselaarse woonzorgcentra hebben voortaan vrije kledingkeuze

Werkkledij in de woonzorgcentra van Motena beklemtonen vanaf nu ook de welkom-filosofie die de zorgorganisatie hoog in het vaandel draagt. En daar zijn niet alleen de medewerkers van de woonzorgcentra gelukkig mee, maar ook de bewoners.

“De stap van je eigen vertrouwde thuis naar een woonzorgcentrum is een grote stap”, begint Motena-voorzitter Bart Wenes. “Wij als zorgorganisatie proberen er dan ook alles aan te doen om de bewoners van onze wooncentra zo veel mogelijk een warme thuissituatie aan te bieden. We willen hen welkom heten. Sint-Henricus, Ter Berken, De Waterdam en De Zilverberg zetten daarom gastvrijheid in alle betekenissen centraal in hun programmatie.”

“Een tijdje geleden werd besloten om de werkkledij van onze medewerkers aan een kritische blik te onderwerpen”, neemt Ann Catteeuw, directeur van Ter Berken, over. “Eind 2021 hebben we een bevraging gedaan bij de bewoners van onze woonzorgcentra over de kledij van onze medewerkers. We realiseerden dat wij, niet zoals in een ziekenhuis, geen uniforme kledij moeten dragen. We namen een styliste onder de arm en zij ontwierp met de wensen van de bewoners en van de medewerkers in het achterhoofd, een huiselijke, moderne maar ook onderhoud- en gebruiksvriendelijke kledij. Veel medewerkers voelen zich goed in die kledij of in bepaalde stukken van die kledij.”

Geen beperkingen

“Inderdaad, jullie hebben goed gehoord”, lacht Marian Claeys, directeur van De Waterdam. “De uniforme werkkledij is niet meer verplicht in onze woonzorgcentra, we voorzien wel voor iedereen een lanyard met hun naam op een speld. We hebben zelfs liefst dat onze medewerkers in hun eigen kledij komen werken. Dat straalt nog meer huiselijkheid uit dan een uniform. Maar we begrijpen maar al te goed dat het voor bepaalde taken makkelijker is om een uniformschort aan te hebben met veel zakken. En in de keuken bijvoorbeeld zijn er nu eenmaal kledingrestricties. Maar voor de rest kiest iedereen de kledij die hij of zij graag draagt. Neen, wij leggen geen restricties op. We verwachten wel dat onze medewerkers genoeg gezond verstand hebben om geen aanstootgevende kledij te dragen.” (PS)

The post Medewerkers Roeselaarse woonzorgcentra hebben voortaan vrije kledingkeuze is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Joost Klein heeft toegegeven dat hij vuistbeweging maakte naar cameravrouw”: politie geeft update over Songfestivalincident

De Zweedse politie heeft een update gegeven in het onderzoek naar het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Volgens nieuwe informatie die het dagblad ‘Aftonbladet’ te weten kwam heeft Klein toegegeven dat hij een vuistbeweging maakte richting de cameravrouw, zonder haar evenwel aan te raken.

Lees meer »

“Wrang gevoel, maar niet de doodsteek”: voormalige EBU-topman Jeroen Depraetere reageert op chaos tijdens Songfestival

“Deze editie was zeer omstreden en de formule moet dringend worden bijgeschaafd, maar deze heisa betekent zeker niet het einde van het Eurovisiesongfestival. The old lady overleeft dit wel.” Voormalige EBU-topman Jeroen Depraetere blikt verbaasd terug op de brokkeneditie, maar tilt niet zo zwaar aan alle heisa. Hij stelt wel enkele broodnodige aanpassingen voor.

Lees meer »

Bewoners van wijk rond Kabouterbos zagen het rond hen verloederen: “Ik zal blij zijn als ik hier weg ben”

Kortrijk is nog altijd in de ban van twee verkrachtingszaken. Yandro Vandemaele en Kaste Dene groeiden op in de Scheutistenlaan op de Sionwijk, palend aan het Kabouterbos waar een van de verkrachtingen gebeurde. Hun wijk is sinds enkele jaren negatief veranderd, zeggen de twee. “We zien het met lede ogen aan, vooral de afgelopen jaren is het erger geworden.”

Lees meer »

Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 48-jarige Blankenbergenaar ging wel héél ver om zijn ex-partner te belagen. Dat levert David C. nu twee jaar voorwaardelijke celstraf op. De man moet onder meer een straat- en contactverbod respecteren.
The post Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Johny en Sonja vieren hun gouden huwelijksjubileum

Op 19 april was het 50 jaar geleden dat Sonja Vandeputte (70) en Johny De Ceuninck (72) elkaar in Pittem het jawoord gaven. Daarom werden ze onlangs op het gemeentehuis ontvangen. Ze kregen één zoon Giovanni (46) en gingen, na zes maanden bij de ouders van Sonja ingewoond te hebben, in hun woning in de
The post Johny en

Lees meer »