Macron pleit voor grotere investeringen in Europese defensie: “Anders dreigt Europa dood te gaan”

De Franse president Emmanuel Macron (46) heeft tijdens een toespraak gewaarschuwd voor het verval van Europa. Volgens Macron is het continent “sterfelijk” en dreigt het ingesloten te worden door andere grootmachten. “Er is een immens risico dat we binnen tien jaar verzwakt zijn”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Schoenenwinkelketen Sacha wil meeste fysieke winkels sluiten

De Nederlandse schoenenwinkel Sacha verdwijnt bijna helemaal uit de winkelstraat. Dat melden verschillende Nederlandse media, na een bericht van Hart van Nederland. De winkelketen, een dochterbedrijf van de Termeer Groep, heeft aangekondigd een groot aantal van haar fysieke winkels te sluiten. Volgens een woordvoerder gaat het om een “nieuwe strategische richting”.

Lees meer »

78 leerlingen kunnen zich in Brugge niet inschrijven in de school van hun keuze

De aanmeldperiode voor het eerste jaar secundair onderwijs in Brugge is afgelopen. Ouders of opvoedingsverantwoordelijken die hun kind hebben aangemeld voor een plaats in het gewoon secundair onderwijs voor het schooljaar 2024-2025 (1A of 1B), werden ingelicht over het resultaat. 91 procent van de leerlingen kan zich inschrijven in de school van hun keuze. Het gaat om 78 leerlingen.

Lees meer »

LIVEBLOG BAYERN-REAL. Courtois en co hebben laatste training achter de rug voor clash, die live te zien is op VTM 2 en VTM GO!

Real Madrid speelt dinsdag in de eerste halve finale van de Champions League tegen Bayern München. De troepen van Ancelotti hebben na de winst tegen Manchester City en de nakende titel vertrouwen genoeg. Het Bayern München van Thomas Tuchel won in de kwartfinale van Arsenal en hoopt nu ook de Madrilenen te verslaan in eigen huis. Wie zal er zijn

Lees meer »

KIJK. Conrad Janssens toont zijn catwalktalent in kledij ontworpen door prinses Delphine en Atelier ExC

Ontwerpster Ebru Sari (29) en prinses Delphine van Saksen- Coburg (56) lanceerden voor het Belgische luxe couturemerk Atelier ExC een kledingcollectie met een koninklijk randje. De pronkstukken werden getoond op de catwalk door onder andere Miss België en Conrad Janssens. De zoon van Ilse Demeulemeester was het enige mannelijke model tussen al het vrouwelijk schoon. “Ik moet mijn mannetje staan”,

Lees meer »

Rapport wijst op ergste uitbraak van antisemitisme sinds Tweede Wereldoorlog: “Oorlog in Gaza heeft vuur verder verspreid”

Er is wereldwijd sprake van een forse opstoot van Jodenhaat sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas. Het gaat om “de ergste golf van antisemitische incidenten sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog”, zo staat in het jaarlijkse rapport van de universiteit van Tel Aviv en de Joods-Amerikaanse ngo ADL.

Lees meer »

Europa opent onderzoek tegen Meta in strijd tegen desinformatie

De Europese Commissie vermoedt dat de Amerikaanse socialemediagigant Meta zijn verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties niet nakomt. Met de Europese verkiezingen in aantocht eist de EU meer duidelijkheid. Daarom start ze nu een procedure tegen Meta, het bedrijf achter onder meer Facebook en Instagram.

Lees meer »

Camille telt de uren af naar haar eerste Sportpaleisconcert vanavond: “Elke 9 minuten een andere outfit”

62.500 zielen. Eén toverspreuk: CAMILLE. “Het wordt magisch, ik sleur maar liefst 28 dansers mee het podium op”, blikt de popster vooruit naar het Sportpaleis. Haar allereerste op – zeer straf – haar 22ste, en meteen in viervoud én uitverkocht. “Er gaat zoveel gebeuren dat er zelfs dingen kunnen mislopen.” Daarom als grote steunpilaar in haar kielzog: lief Dino Verhelst

Lees meer »