De 15 Kapellekens in Mol krijgen opfrisbeurt: “Plek om te rusten en te genieten van het prachtige landschap”

De restauratie van de 15 Kapellekens in Mol is gestart. Zowel de vloeren, de daken, het metselwerk als de bepleistering worden aangepakt. Het gaat om een kruisweg in openlucht in een bosrijk gebied in Mol-Achterbos. Heel wat bezoekers komen er onthaasten. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van Laurent over nieuw leven ongepast: paleis tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »

De balans | Rob van Essen, schrijver

01:00 Rob van Essen (60) kreeg deze week voor zijn roman ‘Ik kom hier nog op terug’ de Libris Literatuur Prijs, die hij in 2019 al eens won met ‘De goede zoon’. Hier maakt de schrijver zijn persoonlijke bal…

Lees meer »

Regisseur Bart (68) overmand door emoties wanneer ‘zijn’ Kattenstoet hem verrast met speciale wagen: “Dit eerbetoon gaat diep”

Bart is de oom van Maaike Cafmeyer, maar werd in regio Ieper vooral bekend als regisseur van de Kattenstoet. Op het einde van zijn negende en laatste stoet werd hij verrast door een nieuwe wagen.
The post Regisseur Bart (68) overmand door emoties wanneer ‘zijn’ Kattenstoet hem verrast met speciale wagen: “Dit eerbetoon gaat diep” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Victoria’s Secret Fashion Show keert na zes jaar terug

De Victoria’s Secret Fashion Show keert komende herfst na bijna zes jaar terug. Dat meldt de organisatie achter de wereldberoemde catwalkshow, die ook bij ons op televisie werd uitgezonden. Het merk wil de show nieuw leven inblazen met een inclusievere versie van de modeshow.

Lees meer »

Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving

Een 37-jarige vrouw uit Wemmel heeft vier maanden cel met uitstel en 800 boete gekregen wegens oplichting. C.B. liet geld van overschrijvingen die uit brievenbussen uit Koksijde werden gestolen, en daarna vervalst werden, op haar rekening overschrijven, om dat geld dan aan een andere man te betalen.
The post Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving appeared

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Reddingsactie opgestart na telefoontje van voorbijganger, maar twee bootjes ‘in nood’ zijn eigenlijk bezig met sportlessen: “We willen mensen inlichten”

De politie Westkust waarschuwt inwoners of passanten op de Zeedijk in Oostduinkerke. Dinsdagmiddag werden daar de procedure ‘redding op zee’ en de procedure ‘small-boats’ voor vluchtelingen opgestart na een melding van twee bootjes op zee. Het bleken echter leerlingen op sportdag bij de surfclub te zijn. “Dat dat deze week nog meermaals gebeuren”, meldt de politie.
The post Reddingsactie

Lees meer »

Wivo neemt afscheid van kapitein Julie Heyndrickx

Julie Heyndrickx hangt de schoenen aan de haak. De 27-jarige opposite en kapitein van Wivo Wingene blikt terug op haar volleybalcarrière en legt de focus op een aantal andere sporten.
The post Wivo neemt afscheid van kapitein Julie Heyndrickx appeared first on KW.be.

Lees meer »