Mollenvanger Marc Denys houdt het hoofd koel en gaat vol voor zijn Mol: “Deze kandidaat is nu mijn hoofdverdachte”

Hoe leuk zou het niet zijn om in het dagelijkse leven ook af en toe een verdubbelaar te kunnen inzetten? Op het einde van de maand bijvoorbeeld, met uw wedde, of als ze bolletjes ijs uitdelen op een warme zomerdag. De tweede aflevering van ons favoriet programma bracht ons niet alleen ‘Ice ice, baby!’, maar ook (dubbele) frustratie omwille van heel veel geld dat uit de pot verdween. Is Bernard een slechte verdubbelaar-beheerder, ligt het aan Senne of is er meer aan de hand?

Terugblik op de tweede aflevering: het rode scherm voor Karolien. Goed begonnen is half gewonnen, maar haar afscheid heeft ons spijtig genoeg niks wijzer gemaakt. Vorige week wist ik u immers al te vertellen dat de audioloog totaal onverdacht was. Een erg leuke kandidate, maar misschien net dat tikkeltje te voorzichtig voor het harde spel dat De Mol af en toe wel is. Ik overloop eventjes samen met u alle 8 resterende kandidaten.

Philippe (53) – bedrijfsleider

Zonder Philippe staat de groep nog steeds te koekeloeren aan de parking bij de ijsjesopdracht, want het is de bedrijfsleider die de puzzel met de auto’s oplost. Ook tijdens de tweede opdracht, de bevrijding van Senne, is het Philippe die zijn nek uitsteekt en het vijfde – en beslissende – juiste antwoord ’Silvio Berlusconi’ geeft.

En om af te sluiten: die doos van Pandora ziet er heel aanlokkelijk uit, maar de oudste kandidaat van dit seizoen bezwijkt niet aan de verleiding. In zijn plaats opende ik zelf die doos, ook al stond Karolien daar tegen te pruttelen en stak ik vervolgens alle 8 pasvragen op zak. Zo’n anti-molgedrag blijft niet ongestraft. Ik verwacht één van volgende zondagen een rood scherm voor deze sympathieke kandidaat.

Michaël (41) – boomverzorger

De boomverzorger heeft eigenhandig de consumptie van ijs een boost gegeven, dat kan niet anders na zondag. Het is Michaël die het in de gaten krijgt dat de opgesloten Senne de ventilatoren kan uitschakelen. Gevolg is dat ze beter gaan communiceren en dat de opdracht zelfs bijna slaagt. Deze slimme actie levert dus bijna 10.000 euro op. Aan het einde van de aflevering zijn we er wel getuige van dat Michaël en Senne de doos van Pandora openen, zonder zelfs de minste aarzeling. Zag je de pretlichtjes in zijn ogen bij het besef dat hij nu maar liefst 4 pasvragen kon inzetten tijdens de test? Michaël was zo blij als een kind dat net een snoepje gekregen heeft. Hij wist al zeker dat hij een groen scherm ging krijgen en dus ook extra tijd om de juiste Mol op het spoor te komen. Zoals ik schreef na de eerste aflevering: Michaël is een leuke kandidaat, geen Mol.

Bernard (33) – leerkracht

Bernard speelt het spel fantastisch. Als misschien wel de meest fanatieke kandidaat van dit seizoen zet hij de verdubbelaar in waar die het meeste geld kan opbrengen.

Als Mol pik je altijd de derde en laatste opdracht eruit om de verdubbelaar in te zetten. Die doos van Pandora ging sowieso geopend worden. Easy peasy om vervolgens de schuld te steken op Senne en Michaël. Zeker géén Mol dus. Een dikke duim voor deze leerkracht. Ik heb een boontje voor Bernard, al moet hij spaarzamer worden met zijn familieweetjes. “Mijn schoonvader heeft in een Italiaanse autogarage gewerkt”, om vervolgens totaal de mist in te gaan bij de autopuzzel. Dit is niet voor herhaling vatbaar, Bernard! Spreken is zilver, zwijgen is goud.

Coco (31) – verpleegkundige

De fantasie van de makers kent geen grenzen. Fantastisch om te zien hoe Coco haar best doet om zoveel mogelijk bolletjes ijs te vangen. Met een buit van maar liefst zeven ijsjes trekken ze naar het strand. Ik zie haar graag bezig, maar prijs me tezelfdertijd soms gelukkig dat ik haar Spaans niet begrijp als ze aan het vloeken gaat. Leuke kandidate, zeker geen Mol. Als saboteur van de groep lijkt het me trouwens niet handig om nu al te verkondigen all-in te gaan tijdens de eliminatietest.

Lynn (38) – videograaf

Het was een heel goede ingeving van videograaf Lynn om in de wagen de airco op te zetten. Want het warme weer doet zijn werk en zo blijven de ijsjes intact. Het transport lukt op die manier wonderwel, alleen komen ze net iets te laat aan om er geld aan over te houden. Tijdens de tweede opdracht, bij het juist inschatten van al dan niet bestaande wetten, zet Lynn wederom haar beste beentje voor. Met sprekend gemak kiest ze de juiste wetten, een Mol had daar langer over gedaan of de foute koorden gekozen.

Senne (28) – sociaal werker

Zondag, moldag, Senne-dag. De tweede aflevering van ons favoriet programma stond echt wel volledig in het teken van de man uit de stille Kempen. Eerst geeft hij als niet-puzzelaar drie verkeerde antwoorden bij de autopuzzel, met als resultaat: 15 minuten straftijd (ze komen te laat aan bij Gilles De Coster op het strand). De daaropvolgende dag komt hij als laatste aan bij de ontbijttafel, waarna hij opgesloten wordt op de derde verdieping van een kasteel. Met zicht op de meet (nog twee minuten op de klok), begint hij dan te onderhandelen met Karolien en Philippe, waardoor de opdracht buiten tijd eindigt. Resultaat: geen 10.000 euro in de pot.

En als klap op de vuurpijl trekt Senne ook tijdens de derde opdracht zijn stoute schoenen aan. Als hij om 03u30 ’s nachts, samen met Michaël, voor de doos van Pandora staat, opent hij ze zonder verpinken. Hij gaat vol voor de acht pasvragen, er komt géén 2.000 euro erbij. En als opeens de pot van 8.800 euro af begint te tellen, zie je Michaël zich haasten om toch maar snel de medekandidaten wakker te maken. Senne blijft zijn koele zelf, geen stress voor deze man. In de groep zijn er al veel kandidaten die zijn richting uitkijken als mogelijke Mol. Bernard lijkt me hem voor de volle 100 procent te verdenken en toegegeven, met zijn snorretje heeft hij wel iets. Maar is hij ook de Mol? Ik zet niet eens mijn joker in, voor mij blijft hij een heel leuke kandidaat.

Stéphanie (35) – verpleegkundige

De waarheid van vandaag is de leugen van morgen. Vorige week was Stéphanie nog mijn hoofdverdachte, nu is ze haasje-over gesprongen door Charlotte.

Maar ik blijf haar natuurlijk wel in de gaten houden. Tijdens het ijsjes vangen kan ze “Cioccolate” niet op tijd uitspreken, er is veel verwarring en veel ijsjes belanden ook op de grond. Maar is dat nu verdacht of niet? Hier zet ik voorlopig wel nog een joker in.

Charlotte De Mol (26) – farmaceut

Ik blijf in mijn hoofd zitten met de start van dit twaalfde seizoen. Stéphanie, Charlotte, Senne en Bernard hangen aan de boot, hun opdracht is eenvoudig (10 foto’s aan de juiste kandidaat linken) en klaar is Kees. Charlotte doet wat nodig is, ze duikt haar molboekje op en 1.000 euro is de mooie beloning. Een perfecte start voor de Mol en Charlotte (en Stéphanie) komt al direct in mijn vizier.

Sinds afgelopen zondag zal ze daarin blijven. Tijdens de eerste opdracht brengt ze andere kandidaten in verwarring. Charlotte is een flapuit en haar spontaniteit is geen hulp om snel door het Pacman-doolhof te geraken. Bij de bevrijding van Senne in het kasteel schakelt Charlotte een versnelling hoger. Ze laat aan haar medespelers weten dat communiceren met Senne puur tijdsverlies is, terwijl wij als kijker duidelijk zien dat onze besnorde held de sleutel in handen heeft om de kaarsen niet meer te laten uitgaan. Senne kan met een eenvoudige druk op de knop alle ventilatoren uitschakelen.

Charlotte wist ons terloops al tijdens de eerste aflevering te vertellen dat ze nu al graag met de pot van 8.800 euro naar huis wou gaan. En afgelopen zondag wou ze ook al de 2.000 euro, als beloning om de doos van Pandora gesloten te houden, op zak steken. Om enkele tellen later doodleuk een deal om de doos toch te openen te sluiten met Stéphanie. We hebben ons in slaap laten wiegen door haar mooie verhaaltjes van in het begin. Charlotte is mijn Molletje.

Verdiend: 5.640 euro (tijdens de tweede aflevering ging 3.160 euro verloren)

Beste speler: Bernard

De Mol: iemand van het trio (Charlotte, Stéphanie of Senne) en ik ga vol voor de kandidaat die ook ‘De Mol’ heet.

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

The post Mollenvanger Marc Denys houdt het hoofd koel en gaat vol voor zijn Mol: “Deze kandidaat is nu mijn hoofdverdachte” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Theaterduo De Stresskonijnen bestaat al 20 jaar

Al twintig jaar vormen Norbert De Coster en Etienne Notteboom het theaterduo ‘De Stresskonijnen’. Onlangs waren ze te gast bij Okra Maldegem, waar ze een prachtige namiddagshow gaven. Maar daar blijft het niet bij, het creatieve duo broedt immers op nieuwe theaterplannen.
The post Theaterduo De Stresskonijnen bestaat al 20 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al gespot onder Belgische fans in Frankfurt: Ella Leyers en Amy Sonck

Tienduizend Belgische fans wonen de Belgische opener van het EK voetbal in het Waldstadion tegen Slovakije bij. Mag niet ontbreken: Obelix, de sterkste der Galliërs. Maar ook Amy Sonck, de dochter van gewezen Rode Duivel Wesley, en Ella Leyers tekenen al present in Frankfurt. Zo’n 2.500 fans van de Rode Duivels bevinden zich ook in de fanzone aan de Main

Lees meer »

IN BEELD – Aagje Vanwalleghem, Evy Gruyaert, Nuria Gilizintinova… present op de première van ‘Inside Out 2’ in Kinepolis Brussel

Op de ‘paarse loper’ van de filmpremière ‘Inside Out 2’ zagen we ook West-Vlaamse gezichten passeren, waaronder Aagje Vanwalleghem, Evy Gruyaert, Nuria Gilizintinova… Ook andere bekende Vlamingen kwamen alleen of met de kroost langs naar deze première.
The post IN BEELD – Aagje Vanwalleghem, Evy Gruyaert, Nuria Gilizintinova… present op de première van ‘Inside Out 2’ in Kinepolis Brussel

Lees meer »

Waarom steken kinderziektes zoals mazelen weer de kop op? “Niet ondenkbaar dat we ook in ons land binnenkort nieuwe uitbraken zullen zien”

De mazelen zijn weer in opmars in ons land. Hoe komt het dat we zestig jaar na de ontwikkeling van de eerste vaccins nog steeds met uitbraken kampen? Wat maakt deze besmettelijke kinderziekte zo hardnekkig? Biostatisticus Niel Hens van de UHasselt licht toe. “We moeten in de eerste plaats de vaccinatiegraad weer opdrijven”

Lees meer »

“De vonk sloeg over op de begrafenis van onze papa”: schoonbroers Timothy Dupont en Laurenz Rex rijden zondag samen het BK op de weg

Wees niet verbaasd wanneer Timothy Dupont en Laurenz Rex zondag tijdens het BK wielrennen in Zottegem broederlijk naast elkaar fietsen. De twee zijn immers niet alleen ex-ploegmaats en boezemvrienden, maar ook schoonbroers. Rex is namelijk al twee jaar samen met Sascha, de zus van Timothy. Wij zochten hen op.
The post “De vonk sloeg over op de begrafenis van

Lees meer »

Onze verwarming draait weer overuren

Door de ongewoon koude dagen van begin deze maand hebben we onze verwarming weer aangezet. Gas­netbeheerder Fluxys zag het verbruik de eerste twee weken van juni met meer dan 30 procent stijgen.

Lees meer »

Gastprofessor VUB blijft in Iraanse cel na Zweedse gevangenenruil: “U liet me hulpeloos achter”

De Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, die gastprofessor was aan de VUB in Brussel, heeft zich in een geluidsboodschap gericht tot de Zweedse premier Ulf Kristersson. Dat schrijft de Zweedse openbare omroep SVT, die het geluidsfragment in handen kreeg. “U liet me hier hulpeloos achter”, stelt Djalali, die zich afvraagt waarom hij geen deel uitmaakte van de gevangenenruil tussen Zweden en

Lees meer »