Mollenvanger Marc Denys neemt afscheid van Mol Senne en de leuke groep

Onze zoektocht op Sicilië is voorbij. Na negen weken vol passie, genot en avontuur zetten we een punt achter het twaalfde seizoen van ons favoriet programma. Vorige week werd al duidelijk dat Senne de saboteur van dienst was, maar na afgelopen zondag weten we ook hoe onze besnorde held uit Westerlo het aan boord legde. In de allerlaatste aflevering van het seizoen zagen we de reacties van de andere kandidaten op de onthulling van de Mol en de makers gaven ook de verborgen tips prijs die in het programma verstopt zaten. Andiamo!

Kiezen is verliezen. Ik heb het dan niet over de nakende verkiezingen, maar doel op de moeilijke keuze van de makers om de juiste Mol te kiezen. Kempenzoon Senne kreeg de zware verantwoordelijkheid en de sociaal werker slaagde met verve. De Mol Senne begreep maar al te goed dat het zijn taak was om zijn medekandidaten te bedriegen en zo veel mogelijk geld uit de groepspot te halen. Winnaar Bernard en verliezend finalist Michaël zaten de Mol het dichtst op de hielen. Bernard beantwoordde tijdens de afsluitende test alle 30 vragen correct (Michaël maakte 2 foutjes) en bekroonde zichzelf oververdiend tot winnaar van dit seizoen. Hij neemt de prijzenpot van 24.160 euro, dat is minder dan een kwart van het totaalbedrag, mee naar Melle. Hierbij bezorg ik u, beste lezer van KW, enkele van de leukste sabotages en verborgen aanwijzingen.

1. De doos van Pandora

Samen met Michaël opende Senne de doos van Pandora. Ook al kon hij er weinig mee, acht pasvragen waren altijd beter dan 3.000 euro voor de pot.

En opeens begon voor het tweede duo die geldklok af te lopen! Om de schade te beperken moesten ze dan zo snel als mogelijk alle andere kandidaten beneden krijgen, midden in de nacht. In tegenstelling tot Michaël reageerde Senne hier heel passief en klopte hij op geen enkele deur. In plaats van veel geld verdienen, bezorgde de dekselse doos van Pandora de groep een kater en ging er die nacht in totaal 4.500 euro verloren.

2. Het kasteel

Senne komt als negende en laatste aan bij het ontbijt en hij wordt vervolgens opgesloten op de derde verdieping van het kasteel. Hij heeft de machtspositie in handen en krijgt in de toren de totale controle over de ventilators. De hints op de muur ziet hij ook pas op het allerlaatste moment, met als resultaat dat de 10.000 euro niet wordt binnengehaald. De verdubbelaar die Bernard had ingezet, blijkt weeral een maat voor niets. Ik vermoed dat deze troef de volgende jaren niet snel zal terugkomen.

3. De bom in de Piaggio Ape

Zoals eerder al gemeld doet ook presentator Gilles De Coster (hij was weer top dit seizoen!) af en toe zijn duit in het zakje. Met een stille hint (het cijfer twee) laat hij Senne weten dat de bom in het tweede voertuig zit. Resultaat: de bom met tomatensaus komt tot ontploffing, Bernard en Michaël mogen gaan douchen en weg zijn de 2.800 euro (en de verdubbelaar).

4. Het weekendje Amsterdam

De vijfde aflevering stond in het teken van de mama’s (en de zus van Stéphanie) die op bezoek kwamen. De opdracht waar de drie duo’s in de finale een juiste inschattingen dienden te maken, werd terug een kolfje naar de hand van meester-Mol Senne! Als laatste van de drie moest Senne in de finale kiezen tussen een pasvraag en een weekendje Amsterdam. Tijdens de voorbereiding had Senne zijn mama verschillende keren op het hart gedrukt altijd te kiezen voor pasvragen bij dergelijke dilemma’s en wat doet haar zoon nu? Senne opteert opeens voor verwennerij in Nederland. Weg zijn de 3.600 euro en ook de ogen van mama gaan open: zoonlief is aan het mollen! Deugnieterij!

5. Racen tegen professional Massimiliano

Net als Bernard leek Senne wel een kartkampioen, maar op het einde van de race was er opeens die aarzeling bij de drie mensen in de toren. Stéphanie had het aantal rondes niet zo goed bijgehouden en de communicatie tussen rijder Senne en Michaël verliep wat stroef. Senne benutte meteen dit buitenkansje en zette zonder verpinken zijn bolide aan de kant. Wat mij betreft zijn strafste sabotage, want dit was improviseren en toehappen! Bravissimo!

Net zoals ieder seizoen, stopten de makers enkele verborgen aanwijzingen in de montage. Tijdens de opdracht met het plukken van olijven waren de kleuren van de tonnen geel, blauw en rood, een verwijzing naar de vlag van Westerlo. En tijdens de proef met de maffia stond Senne daar net als Kevin Spacey op de filmposter van de film ‘The Usual Suspects’. En ik die dacht dat enkel Bernard wat weg heeft van een bekende acteur (Nicolas Cage).

Tijdens de omerta-opdracht zagen we de momenteel beroemdste snor van Vlaanderen in gebarentaal het woord ‘Mol’ vormen en nog iets eerder sprak Senne in de wagen vier getallen uit: 38, 02, 14 en 16. Dit zijn de coördinaten van een Siciliaans dorpje met een opvallende naam: Finale. En aangezien de Mol nooit naar huis gaat…

Sommige verborgen aanwijzingen lijken misschien wel vergezocht, andere zijn zo simpel dat je ze bijna niet gelooft. Ook voor de gewone kijker is en blijft de Mol dus op te sporen, laten we daar moed uit putten voor een volgende editie. Jullie mollenvanger zat lang op het juiste spoor, maar liet zich toch ook misleiden door de klungelende boomverzorger (met plankenkoorts) Michaël. Dos cervezas por favor, de Mol in Sicilië heeft wel degelijk een snor!

Ik wens u tot slot, lieve lezer, 24.160 keer te bedanken voor al die vriendelijke reacties via sociale media en om trouw mijn artikels te lezen! Ik vond het echt een eer om voor jullie en KW de mollenvanger van dienst te zijn en hopelijk tot volgend seizoen!

PS: eerste afvaller Gillian, de Messias uit Gullegem, dacht dus verkeerdelijk de juiste Mol in het vizier te hebben. Hij was er stellig van overtuigd dat Stéphanie het Molletje was en toegegeven… ik verdacht de Limburgse verpleegkundige met haar katje Mollie ook in het begin van het seizoen! Net als zovelen heeft ook onze West-Vlaming zich verkeken op Senne. Ik hoor het Coco nog zeggen: “het is uitgesloten dat Senne de Mol is want hij is te cute”. Zou ze gevloekt hebben tijdens de reünie?

Alle artikels van het voorbije seizoen kan je lezen in ons Dossier Ollemolle Mol.

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys liet ook dit jaar zijn licht schijnen over De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

The post Mollenvanger Marc Denys neemt afscheid van Mol Senne en de leuke groep is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Klijte kerremesse opent met optreden van Luc Steeno en Yves Segers

Op vrijdag 14 juni komen Luc Steeno en Yves Segers naar de feesttent in De Klijte, om de jaarlijkse kermis in het dorp te openen. Verder staan er onder meer een gratis vat, een rommelmarkt, een oldtimertractortreffen, een Klijteballenworp en de EK-match van de Rode Duivels op groot scherm op het programma.
The post De Klijte kerremesse opent met

Lees meer »

Dit zijn de Limburgse verkozenen voor het Vlaams Parlement

Er zijn zestien Limburgse verkozenen voor het Vlaamse Parlement. Op basis van voorlopige, onvolledige cijfers haalt Vlaams Belang liefst vijf zitjes in het Vlaams Parlement binnen, N-VA is goed voor vier Limburgse verkozenen. Dan volgen CD&V met drie verkozenen, PVDA met een zetel. Open VLD behoudt nog een zetel. Groen speelt haar zitje kwijt.

Lees meer »

Bezetters UGent verlaten gebouw om uitzetting te vermijden

De Pro-Palestijnse actievoerders die een gebouw van de UGent bezetten, hebben het gebouw verlaten. Ze doen dat om een uitzetting te vermijden. Gisteren kregen de actievoerders het officiële bevel van een deurwaarder om te vertrekken. Er hingen hen dwangsommen van 250 euro per dag boven het hoofd als ze vanmorgen om 8.30u nog in het gebouw zouden zijn.

Lees meer »

Rim en ILL B lanceren EP Moonwalking On Water: “Over de ups en downs als zelfstandig persoon”

Kortrijkse muziektalenten Karim ‘Rim’ Kediambiko (28) en Benjamin ‘ILL B’ Penez (27) hebben een nieuwe EP uitgebracht in samenwerking met Warner Music. “De zes nummers van ‘Moonwalking On Water’ vertellen een combinatie van levensverhalen. Onze goals en ambities. Waar we willen geraken en de struggles”, zegt Rim.
The post Rim en ILL B lanceren EP Moonwalking On Water: “Over

Lees meer »

Hilde Crevits: “Ik heb een heel emotionele campagne achter de rug”

Hilde Crevits bracht haar stem uit in zaal De Mast in haar thuisstad Torhout. Ze is de West-Vlaamse CD&V-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement en kroonde zich in 2019 tot onbetwistbare stemmenkampioen met 130.912 voorkeurstemmen. “Ik heb een ongewone en heel emotionele campagne achter de rug”, zegt ze. “Mijn moeder verblijft namelijk al zowat drie weken op Intensieve Zorgen in het

Lees meer »

Indiase premier Modi legt voor derde keer eed af

De Indiase premier Narendra Modi heeft zondag voor de derde keer de eed afgelegd als premier van India. De hindoe-nationalistische BJP (Bharatiya Janata-partij) van Modi won de verkiezingen, maar haalde niet de absolute meerderheid die meerdere exitpolls hadden voorspeld.

Lees meer »