Rim en ILL B lanceren EP Moonwalking On Water: “Over de ups en downs als zelfstandig persoon”

Kortrijkse muziektalenten Karim ‘Rim’ Kediambiko (28) en Benjamin ‘ILL B’ Penez (27) hebben een nieuwe EP uitgebracht in samenwerking met Warner Music. “De zes nummers van ‘Moonwalking On Water’ vertellen een combinatie van levensverhalen. Onze goals en ambities. Waar we willen geraken en de struggles”, zegt Rim.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

MC, rapper en radiopresentator bij Qmusic Karim ‘Rim’ Kediambiko verhuisde recent met zijn vriendin naar Kuurne, maar is nog steeds in hart en nieren Kortrijkzaan. Vrijdag 31 mei dropte hij samen met Benjamin ‘ILL B’ Penez hun EP ‘Moonwalking On Water’. “Het is niet de eerste keer dat we samenwerken. We zitten al jaren samen in de studio en hebben al heel wat songs ervoor gemaakt. Met deze EP hebben we nu echt eens de tijd en energie genomen om een volledig project uit te werken.”

Het duo was voor de release al een jaar bezig met Moonwalking On Water. “Aan sommige tracks zijn we zelfs al twee jaar geleden begonnen, maar wisten we nog niet wat we ermee wilden doen, dus hebben we die nummers even aan de kant gelegd, tot nu. We zijn door alle tracks gegaan die we ooit hebben gemaakt of waar we ooit aan begonnen zijn, aangevuld met nieuwe nummers om zo tot een samenhangend project te komen.”

De hiphopartiesten gingen voor deze EP op vlak van stemgebruik en instrumenten iets experimenteler te werk. “De nummers gaan over de ups en downs bij het opbouwen van een carrière als een zelfstandig persoon. Zowel in de muzieksector, maar ook in het dagelijks leven. We zijn beiden zelfstandig en daar komt heel wat bij kijken. Van overwinningen en succes tot de meer negatieve kant zoals eenzaamheid en het willen opgeven.”

Karim is al sinds jonge leeftijd met muziek bezig. “Het is een groot deel van mijn leven en muziek was heel aanwezig thuis. We hebben enorm veel cd’s liggen. Afgelopen jaren is het veel eenvoudiger en goedkoper geworden om zelf nummers op te nemen en te releasen. Met muziek wil ik mijn eigen verhaal doen. Het helpt me om emoties over te brengen. Enerzijds wil ik mijn passie delen met luisteraars en fans, maar ik creëer ook puur voor mezelf. Wie weet breiden we ons genre in de toekomst wat uit. Dan denk ik bijvoorbeeld aan afro. Leuk om te maken en terugkeren naar mijn roots.”

The post Rim en ILL B lanceren EP Moonwalking On Water: “Over de ups en downs als zelfstandig persoon” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schutter op Trump-rally verkende terrein met drone kort voor aanslag

Thomas Matthew Crooks, die afgelopen zaterdag probeerde Donald Trump dood te schieten, verkende het terrein in Pennsylvania met een drone kort voordat de oud-president er een toespraak hield. Dat zeggen bronnen aan dagblad ‘The Wall Street Journal’. De beveiliging van de campagnerally heeft veel vragen opgeroepen.

Lees meer »

Kunstexpo ‘Holiday’ in galerie CAS in Oostende

Galerie CAS in de François Musinstraat in Oostende toont tot 25 augustus een keure aan internationale kunstenaars in zijn zomerexpo Holiday. Het zomerse vakantiegevoel loopt dan ook als een rode draad door de vrolijke, vaak speelse werken van de Kameroener Bidias Romaric, de Italiaan Francesco Battistello en de Belgen Fred Michiels, Jomme Cardboard en Jacques Di Piazza.
The post

Lees meer »

Voormalige ‘B&B zoekt lief’-vriendinnen Vicky en Ingrid vechten fikse ruzie uit: “Ze dreigde de Hells Angels op mij af te sturen”

Als één front gingen Vicky (60) en Ingrid (61) in ‘B&B zoekt lief’ in het verweer tegen uitbater Jelmont tijdens hun horrorverblijf in zijn zaak, maar sinds kort staan de dames ook lijnrecht tegenover elkaar. Een geannuleerde reis, een fysiek momentje met Jelmont en afgunst over het aantal minuten schermtijd. Het zorgt voor een bitse vete tussen de twee, die

Lees meer »

Formateur De Wever in 21 juli-toespraak: “Drukke sportzomer geeft me luwte om met andere dingen bezig te zijn”

Bart De Wever heeft naar aanleiding van de nationale feestdag een speech gegeven bij een herdenkingsplechtigheid in het Antwerpse stadspark. Daarin focuste de burgemeester van Antwerpen op hoe sport ons samenbrengt. Dat de drukke sportzomer bovendien ook wat aandacht wegneemt van de regeringsonderhandelingen, is volgens De Wever weer mooi meegenomen. Daarnaast sprak De Wever ook kort over "het moeilijk decennium"

Lees meer »

Wereldwijde vaccinatiegraad bij kinderen stagneert in 2023, volgens WHO en Unicef

Wereldwijd is de vaccinatiegraad bij kinderen in 2023 gestagneerd. Die ligt nog een stuk onder het niveau van 2019. Dat blijkt uit schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Ze zien wel enkele lichtpuntjes. Zo is de vaccinatiegraad in de Afrikaanse regio in 2023 licht gestegen tegenover het jaar voordien en stijgt het aantal

Lees meer »

Kunstenaar Jan Fieuw (48) uit Langemark krijgt Willy Naessens op bezoek: “Hij was heel geïnteresseerd in mijn werk”

Herdenkingskunstenaar Jan Fieuw (48) uit Langemark kreeg afgelopen weekend met ondernemer Willy Naessens bekend volk over de vloer. De zwembadbouwer was met enkele vrienden op doortocht met de oldtimer en maakte een stop bij de kunstenaar. “Willy was heel geïnteresseerd. Het is echt een heel gewone man”, aldus Jan.
The post Kunstenaar Jan Fieuw (48) uit Langemark krijgt Willy

Lees meer »