Politie opent onderzoek na videoclip waarin drillrappers haatdragende taal spreken en wapens laten zien

Op Youtube is een video opgedoken van een groep drillrappers uit Denderleeuw, waarop in het zwart geklede, gemaskerde mannen, vuurwapens en munitie, drugs, snelle auto’s en beelden van politiecontroles te zien zijn. De tekst is volgens de makers van de videoclip louter fictief maar de politie stelde intussen een proces-verbaal op en opende een onderzoek.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn kansen op groen? Vijf procent”: hoe Alpecin-Deceuninck “na sprint van de laatste kans” opnieuw de rekenmachine mag bovenhalen

Jasper Philipsen had de groene trui al min of meer opgegeven. Maar eerst een valpartij van Biniam Girmay en daarna de ritzege van Philipsen in Nîmes, maken dat plots alles weer mogelijk is. Eén probleem slechts: in Nîmes reden de sprinters hun laatste massasprint van de Tour. Het verschil met Girmay moet Philipsen nu in de tussensprints dichten. De kans

Lees meer »

Kinderdromen, drones en opera: Real Madrid is met Kylian Mbappé helemaal klaar voor de toekomst

Tienduizenden telefoons gingen de lucht in bij de blije intrede van Kylian Mbappé, kinderen kirden van plezier, de zoon van Thibaut Courtois legde zelfs een souvenir voor het leven vast. Impressies van een historische dag in Madrid, waar de wedergeboorte van zijn Galactico-tijdperk eindelijk zijn gezicht kreeg. Hoe het ouderwetse Real Madrid met 10 jonge sterren van een miljard helemaal

Lees meer »

Wereldwijde vaccinatiegraad bij kinderen stagneert in 2023, volgens WHO en Unicef

Wereldwijd is de vaccinatiegraad bij kinderen in 2023 gestagneerd. Die ligt nog een stuk onder het niveau van 2019. Dat blijkt uit schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Ze zien wel enkele lichtpuntjes. Zo is de vaccinatiegraad in de Afrikaanse regio in 2023 licht gestegen tegenover het jaar voordien en stijgt het aantal

Lees meer »

Parijse luchthavenmedewerkers blazen staking vlak voor Spelen af

Medewerkers van luchthavens in Parijs leggen in de week voor de Olympische Spelen het werk niet neer. Eerder dreigden vakbonden nog met een staking door personeel om een geschil over bonussen voor hun werk tijdens het sportevenement. Luchthavenbedrijf ADP heeft nu echter een akkoord bereikt met de bonden: alle ADP-medewerkers krijgen een bonus.

Lees meer »

Vader van slachtoffer dubbele moord in Denderhoutem pleit voor meer psychologische begeleiding: “Die dag heeft van Danny moordenaar gemaakt”

"Had het systeem anders in elkaar gezeten, dan was dit nooit gebeurd." Dat is de boodschap van Christophe Dutilleux, de vader en ex-partner van Michiel en Miren, die vorig jaar in Denderhoutem werden doodgestoken door de partner van Miren. Eerder die dag had ze nog een klacht ingediend wegens belaging, maar de man werd na enkele uren weer vrijgelaten. Christophe

Lees meer »

Antwerpse 21 juliviering in teken van sport en pluraliteit: “De magie van sport en sportbeleving is voor velen een lichtpunt”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juliviering gehouden. Die stond ditmaal in het teken van sport en pluraliteit. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Lees meer »

Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet om te stimuleren, maar om aan te zetten tot deponeren”

Wie aan jeugdhuis Skalul in Lendelede op een ludieke manier zijn of haar mening wil verkondigen, kan voortaan een beroep doen op de ‘peilingasbak’ die er aan de muur hangt. Je kan er je sigarettenpeuk in kwijt en tegelijk je stem geven bij enkele ludieke polls.
The post Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet

Lees meer »

Stad Wervik en brandweer Geluwe verrassen adjudant Dominique (66) en luitenant Luc (66) met een huldiging voor hun pensioen

De stad Wervik en de brandweerpost Geluwe verrasten adjudant Dominique Durnez en luitenant Luc Dorme met een huldiging in het stadhuis. Luc gaat eind juli met pensioen, hij wordt dan 67 jaar. Dominique (66) deed dat eind vorig jaar al. De zowat twintig brandweerlui uit de Gapersgemeente verliezen alvast twee sterke krachten.
The post Stad Wervik en brandweer Geluwe

Lees meer »

“Bloemen en kransen vlogen in het rond”: vrijgezellen vandaliseren straat in Poperinge waar ze overnachten

In de Poperingse binnenstad vlogen ’s nachts bloemen en kransen in het rond. Dronken twintigers op vrijgezellenweekend trokken een spoor van vernieling door de straat waar ze overnachtten. “We verwachten dat die gasten ons vergoeden, anders krijgt dit een gerechtelijk staartje.”
The post “Bloemen en kransen vlogen in het rond”: vrijgezellen vandaliseren straat in Poperinge waar ze overnachten appeared

Lees meer »