Mollenvanger Marc Denys blijft helemaal overtuigd en houdt vol: Senne is De Mol

En toen waren ze nog met vijf! En opnieuw werd er géén geld verdiend, wat is de Mol goed bezig, zeg! Op Sicilië maakten we enkele weken terug kennis met een extra troef om het de saboteur dubbel zo moeilijk te maken, maar dat zit wel snor voor de Mol. Vijfde afvaller Lynn heeft op weg naar huis die allerlaatste verdubbelaar gewoon op zak. Vakkundig weggespeeld door een excellente Mol, die het vertrouwen blijft genieten van de groep. We zagen Hercules, de spaghettisaus van de mama’s en robuuste blokkentorens, maar wie is nu die dekselse Mol? Ik overloop eventjes samen met u alle vijf resterende kandidaten.

Ik val niet graag in herhaling, maar ook de vijfde afvaller Lynn had ik eigenlijk vorige week al voorspeld. Lynn bleef aflevering na aflevering het schoolvoorbeeld van de eerlijke kandidate, die het groepsbelang altijd boven persoonlijke troeven verkoos. Vroeg of laat wreekt zich dat en zo geschiedde. Het ontroerende is nu dat die lieve Lynn naar huis mag met de laatste verdubbelaar, in gezelschap van haar even lieve mama. We gaan je missen, Lynn.

CHARLOTTE (26) – farmaceut

© Play4

Wie heeft ook zitten roepen naar het tv-toestel zondagavond? Wie begint er nu met water te gieten in dat vat, als de gaten nog niet eens opgevuld zijn? Dit was toch zinloos? En ook de mama van Charlotte plaatst blijkbaar vraagtekens bij de rol van dochterlief. Als Charlotte antwoordt dat ze als kandidate in het spel staat, is de reactie van mama vlijmscherp: “Schatje, ik ken je nu al heel lang. Ik weet dat je nu aan het liegen bent”. En toch gun ik guitige Charlotte het voordeel van de twijfel en zie ik haar niet als Mol. De farmaceut speelde afgelopen week immers een te grote rol bij de exit van vierde afvaller Coco, dit ben ik niet vergeten.

MICHAËL (41) – boomverzorger

© Play4

In Michaël zie ik nog steeds de goudeerlijke kandidaat. Akkoord, tijdens de eerste opdracht laat de boomverzorger uiteindelijk die zuilen vallen, maar volgens mij had zelfs die plaatselijke Hercules het niet beter gedaan. Die snoodaard van een Senne heeft het natuurlijk veel langer kunnen volhouden, maar hij moest dan ook veel minder gewicht torsen. Om de drie minuten werd er vijf kilogram extra gehangen aan beide zuilen, sta me toe dan ook als eerste te beginnen. En duimpje voor Michaël dat hij toch maar mooi de spaghettisaus van zijn mama eruit kon halen. Hopelijk zijn intussen alle plooien gladgestreken tussen die twee.

BERNARD (33) – leerkracht

© Play4

Bernard blijft het spel fantastisch spelen. En ook de vijfde aflevering toonde ons de leerkracht zoals we hem al een heel seizoen leren kennen. Hij geeft zich volledig, maar als volbloed winnaar is Bernard natuurlijk niet immuun voor verleiding. De 33-jarige leerkracht is een van de twee deelnemers (samen met Stéphanie) die naar het scherm kijkt bij de mol-kwelling, waardoor er 500 euro verloren gaat. Bernard wil winnen, elk stukje informatie om deze doelstelling te behalen is meer dan welkom. Het is je vergeven, Bernard. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar ik geloof nooit dat in deze sympathieke kerel een Mol schuilgaat.

STÉPHANIE (35) – verpleegkundige

© Play4

Na de vierde aflevering plaatste ik de knappe verpleegkundige op de tweede plaats, na mijn hoofdverdachte Senne. En ook afgelopen zondag liet Stéphanie me niet los. Net als Bernard (op zoek naar extra info om te winnen) kijkt Stéphanie naar het scherm. Resultaat: 500 euro minder te verdienen. Maar anderzijds, tijdens die opdracht met de Griekse kwellingen was de verpleegkundige toch echt niet te benijden. In loodzware omstandigheden zette ze toch maar weer haar beste beentje voor om de eindstreep te behalen. De aflevering eindigde met zowel een pasvraag voor Stéphanie als voor Michaël. Ik denk nu echt wel dat we enkel naar Senne moeten kijken als Molletje van dit seizoen.

SENNE (28) – sociaal werker

© Play4

Volgens mij treedt de Mol van dit seizoen uit de schaduw van twee vroegere mannelijke kleppers van saboteurs, namelijk Gilles Van Bouwel en Lennart Driesen. Tijdens de tweede aflevering kwam hij te laat aan bij de ontbijttafel, goed wetende dat dit daarna een rol in de schijnwerpers ging opleveren (opgesloten in het kasteel en een goede positie voor het openen van de doos van Pandora).

Na een uiterst winstgevende eerste aflevering (8.800 euro) kwam er sindsdien weinig geld bij in de pot. De derde aflevering betekende een snipperdag voor de Mol, maar tijdens de vierde aflevering vorige week ontbond de Max Verstappen van de Kempen al zijn duivels. In de beste positie profiteerde hij van de minste twijfel om zijn kart aan de kant te zetten en geld uit de pot te houden.

Ook afgelopen zondag was Senne goed op dreef. In mijn ogen ligt hij ongelofelijk goed in de groep (zijn job van sociaal werker zal daar niet vreemd aan zijn). Hij manoeuvreert zich handig als eerste om de zuilen vast te houden en houdt het 12 minuten lang vol. Dit is dubbel zo lang als Michaël, maar de kijker gaat er snel aan voorbij dat hij zo de boomverzorger opzadelt met een taak die nooit lang vol te houden is. Om de drie minuten werd er vijf kilogram extra gehangen aan beide zuilen. Tijdens de tweede opdracht kopieert hij het moment van nonchalance, dat Charlotte al eerder eens overviel: Senne is de verdubbelaars vergeten mee te nemen, waardoor hij de troef ook niet kan inzetten. Tijdens de derde opdracht doet Senne weer zijn uiterste best, maar als de kat op de koord komt, echt geld verdienen, dan faalt hij alweer.

© Play4

Tijdens de dessertronde ligt de voorkeur van Senne bij een weekendje Amsterdam in een luxueus hotel boven een pasvraag. Wat mij betreft totaal onbegrijpelijk! Het is hier wel De Mol, geen Vlaanderen Vakantieland! Wie weet nog wie dat zei? Inderdaad Bart, de verliezend finalist uit het seizoen met Alina, toen West-Vlaamse Jolien uit Ingelmunster won! De Mol uit Griekenland met de dekselse doos van Pandora. Alles komt terug en op de achtergrond hoor ik nog steeds het liedje ‘Dos cervezas por favor, de Mol in Sicilië heeft een snor’.

Verdiend: 0 euro (groepspot na 5 afleveringen: 11.140 euro)Beste speler: BernardDe Mol: Senne

Tot ‘Ollemolle Mol’! Mollengroetjes, Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep.

The post Mollenvanger Marc Denys blijft helemaal overtuigd en houdt vol: Senne is De Mol is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg

Welzijnszorg reikt dit jaar al voor de 25ste keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. Dit jaar bekroont Welzijnszorg organisaties die opkomen voor de rechten van mensen die dak- of thuisloos zijn. Vijf organisaties werden genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten waaronder Oranjehuis uit Heule.
The post Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg appeared

Lees meer »

Kijkdag in het oudste huis van Veurne lokt heel wat bezoekers

Zaterdag kon iedereen die dat wou een bod onder gesloten omslag doen om het oudste huis van Veurne aan te kopen. Heel wat bezoekers kwamen een kijkje nemen. Of er werkelijk enveloppen werden afgegeven, kon Brecht George van Vastgoed Dewaele, om begrijpelijke redenen, nog niet zeggen. Het huis dat dateert uit 1570 en is het oudste huis van Veurne.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Moet nog beslissen of ik voor klim wissel naar wegfiets”: Uijtdebroeks begint morgen om 16u15 aan tijdrit

De renners krijgen morgen een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

Meryl Streep krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Het is een bijzondere dag voor Meryl Streep (74). De Amerikaanse actrice krijgt dinsdagavond een ere-Gouden Palm tijdens de openingsavond van de 77ste editie van het filmfestival van Cannes. Daarmee krijgt ze erkenning voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie.

Lees meer »

Gilles is derde generatie kapper in zelfde pand: “Ik kon amper lopen toen ik al zei dat ik het haar van de mensen zou wassen”

Bijna zeventig jaar nadat zijn grootvader Roger en oma Jacqueline er al het haar van mensen knipten, heeft barbier Gilles Vanoverbeke (30) op dezelfde locatie in de Markegemstraat in Wakken zijn kapsalon geopend, nadat ook zijn moeder er al kapster was. Daarmee is hij de derde generatie die hetzelfde vak op die plek uitoefent. Verschillende memorabilia in Studio Morpho, die

Lees meer »

Joost Klein niet op de afspraak tijdens repetitie Songfestival, EBU onderzoekt “incident” bij Nederlandse delegatie

De Nederlandse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival is niet op tijd komen opdagen tijdens de repetitie vandaag voor de finale van morgen. Joost Klein moest normaal gezien repeteren na Luxemburg en voor Israël, maar verscheen niet op het podium. "We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse inzending", meldt organisator EBU aan Nederlandse en Zweedse media.

Lees meer »

“Je moeder had bij je geboorte beter je keel toegeknepen”: Brittney Griner vertelt in boek over gevangenschap in Rusland en onthaal na vrijlating

0,7 gram cannabisolie, meer was er in 2022 niet nodig om Brittney Griner in Rusland te veroordelen tot een celstraf van negen jaar. Een nachtmerrie voor de Amerikaanse basketbalspeelster, die na 294 dagen vrij kwam door een gevangenenruil met de wapendealer Viktor Bout. In ‘Coming Home’ schreef Griner al haar gruwelijke ervaringen en trauma’s van zich af. “Ik schrok van

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Energie op rantsoen na “grote” Russische aanval – EU: winst op bevroren Russische tegoeden naar wapens Oekraïne

Het Russische leger lijkt erin te slagen steeds verder op te rukken in Oekraïne. Het Russische ministerie van Defensie meldt woensdag dat zijn strijdkrachten nog twee dorpen aan de frontlinie hebben veroverd. Rusland heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook “massale” luchtaanvallen uitgevoerd op diverse Oekraïense regio’s. Volgens de Oekraïense minister van Energie waren de aanvallen gericht op

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Luka hoopt op geldprijs in ‘Sing Again’: “Door Hooverphonic ben ik heel snel volwassen geworden”

Haar winst in ‘The Voice van Vlaanderen’, intussen zeven jaar geleden, zette het leven van Luka Cruysberghs (23) op z’n kop. Coach Alex Callier (51) bombardeerde haar tot frontvrouw van Hooverphonic, om haar nadien weer koeltjes aan de kant te schuiven. Sindsdien is het stiller rond de Leuvense, die nu opduikt in de nieuwe talentenjacht ‘Sing Again’. Tijd om te

Lees meer »

Filefrustratie na zonovergoten weekend: deze werven zorgen voor extra hinder op de weg

Er stond gisteravond liefst 120 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. Ongewoon voor een zondagavond, aldus het Vlaams Verkeerscentrum, zelfs aan het eind van een zonovergoten verlengd weekend. Enkele grote werken rond Gent, Antwerpen en Brussel bemoeilijken het verkeer, en de komende periode dreigt nog meer fileleed. Aan welke werven riskeert u in de file te staan? En hoe kan

Lees meer »

Diplomatieke rel in de maak? Nieuwe president Noord-Macedonië weigert naam land correct uit te spreken

“Ik verklaar dat ik de positie van president van Macedonië in eer en geweten zal vervullen. Ik zal de Grondwet en wetten respecteren en ik zal de soevereiniteit, territoriale integriteit en onafhankelijkheid van Macedonië beschermen”, zwoer Gordana Siljanovska-Davkova zondag, bij haar inhuldiging als nieuwe president van Noord-Macedonië, zo berichten verschillende Noord-Macedonische media. De eed werd eerst voorgezegd door Jovan Mitreski,

Lees meer »