Mollenvanger Marc Denys ziet in Charlotte een fantastische Mol

We zijn drie afleveringen ver en de theorieën rond ‘De Mol’ swingen de pan uit. Als mollenvanger van KW wist ik u vorige week al te vertellen dat het anti-molgedrag van Philippe niet ongestraft kon blijven duren en enkele dagen later was het al zover: een rood scherm voor de sympathieke bedrijfsleider. Maar wie is dan wel de Mol? In een kluwen van verdachte prestaties en opvallende foutjes probeer ik u door de bomen het bos te laten zien. Ik overloop eventjes samen met u alle zeven resterende kandidaten.

Alvorens hiermee van start te gaan: terwijl de Mol in de tweede aflevering geld uit de pot liet verdwijnen, kwam er afgelopen zondag maar liefst 4.000 euro bij in de pot! Wordt ons Molletje in het nauw gedreven of is er eerder sprake van een slechte dag? De kandidaat met de nog drie resterende verdubbelaars zette het kleinood in bij de verkeerde opdracht (de autobom) en gaf op het einde van de aflevering de verantwoordelijkheid door aan mijn Molletje Charlotte, als dat maar goed komt!

MICHAËL (41) – boomverzorger

De boomverzorger is een overenthousiaste en zalige kandidaat, toch? Tijdens de vorige afleveringen kwamen heel veel goede ingevingen en slimme acties vanuit zijn richting en ook afgelopen zondag verbaast hij ons met de manier waarop hij Lynn coacht. Zonder echt uitleg te kunnen geven (hij had twee uur zwijgplicht aan zijn been), toont hij haar met engelengeduld hoe ze twee kinderliedjes door elkaar moet husselen en luidop zingen. In al zijn enthousiasme jubelt hij het uit van pure euforie, hoe zou je zelf zijn? Was dit een molactie? Zeker niet! Het is de Mol die de vier personen met zwijgplicht heeft aangeduid, Michaël was een gemakkelijk slachtoffer.

BERNARD (33) – leerkracht

Ik schrijf het elke week: Bernard speelt het spel fantastisch. Dus wat doet de Mol? Hij laat de arme leerkracht doelloos lopen door die smalle straatjes van Sicilië. Als tv-kijker zien we elke foute inschatting, iedere aarzeling. De meest fanatieke kandidaat van dit seizoen loopt twee keer fout en twee keer grijpt hij zo naast de geldzak met 1.000 euro. Voor inzet een dikke tien, maar de uitkomst was dus iets minder. Ik verdenk hem totaal niet, Bernard slaagt er trouwens in om twee uur lang stil te zijn en brengt zo eigenhandig 500 euro op voor de pot.

COCO (31) – verpleegkundige

Zou Coco nog steeds all-in gaan tijdens de eliminatietest? Het valt op dat Bernard tijdens hun zoektocht door de straten van Sicilië bijna geen beroep doet op Coco. De Mol koos de vier namen van kandidaten die onderworpen werden aan de zwijgplicht en natuurlijk was Coco erbij. Toch hield ze zonder problemen twee uur haar mond en wist ze ook nog eens haar aankleedopdracht met Philippe tot een goed einde te brengen. Twee keer werd 500 euro verdiend, echt een dubbele anti-molactie! Het vermelden waard: als je ‘dekselse doos’ (de doos van Pandora, aflevering 2) vertaalt naar het Italiaans, krijg je ‘COperchio COntenitore’, Coco dus.

LYNN (38) – videograaf

De derde aflevering was voor mij nog maar eens een bevestiging dat Lynn een fantastische kandidate is, zeker niet de Mol. Wanneer Michaël zonder te spreken Lynn probeerde uit te leggen wat de bedoeling was met die twee kinderliedjes, toonde Lynn zich opnieuw als de braafste van de klas. Het engelengeduld van de boomverzorger in combinatie met het snelle begrip van de videograaf, deed de opdracht ter waarde van 500 euro slagen. Eerlijk gezegd hield ik dat vooraf nooit voor mogelijk.

Juist is juist, achteraf werd het inzetten van de verdubbelaar bij de verkeerde opdracht (1.400 euro; de autobom), druk besproken, maar… is het allemaal niet wat gemakkelijker in de zetel thuis? Het was voor haar de laatste mogelijkheid om die troef in te zetten, 50 procent kans op een goede gok. En ook haar keuze voor Charlotte als nieuwe verantwoordelijke voor de verdubbelaars is een berekende gok. Charlotte en Philippe zijn de enige twee kandidaten die meer kans hebben op een verlengd verblijf, aangezien zijn geen negatieve pasvraag hadden.

SENNE (28) – sociaal werker

Afgelopen week was het zondag, moldag, Senne-dag. Aflevering drie stond in het teken van een Senne op de achtergrond. Je ziet hem kandidaten peilen en inschatten, let er nog maar eens op hoe hij het trio Coco, Stéphanie en Lynn gadeslaat bij hun keuze voor de foute Piaggio Ape bij de autobom. In alles voelt hij dat vooral Charlotte en Philippe aan het liegen zijn. Vooral Charlotte bluft zich uit die moeilijke situatie, Philippe is meer een volger. Het zou me niks verwonderen dat afgelopen zondag bij de sociale werker uit de stille Kempen de ogen definitief zijn opengegaan. Hij zat eerder samen met de farmaceut voor het herkennen van de beltonen. Hij keek daar ook wat de kat uit de boom, liet Charlotte luidop zingen, maar Senne bleef bij de les. Coco en Bernard liepen ondertussen de benen uit hun lijf.

STÉPHANIE (35) – verpleegkundige

Stéphanie blijft heftig reageren als iemand een fout maakt tijdens een opdracht. De vraag blijft of ze dit doet om haar eigen molgedrag te verdoezelen en de verdachte zaken van haar medekandidaten beter in de verf te zetten. Of dat dit toch echt kandidatengedrag is. Ik blijf haar als kandidate zien. Gezien hoe ze haar goed hart toont door bereidwillig die tattoo te laten plaatsen? Alles voor de groep!

CHARLOTTE DE MOL (26) – farmaceut

Ik blijf in mijn hoofd zitten met de start van dit twaalfde seizoen. Stéphanie, Charlotte, Senne en Bernard hangen aan de boot, hun opdracht is eenvoudig (10 foto’s aan de juiste kandidaat linken) en klaar is Kees. Charlotte doet wat nodig is, ze duikt haar molboekje op en 1.000 euro is de mooie beloning. Een perfecte start voor de Mol en Charlotte (en Stéphanie) komt al direct in mijn vizier.

De derde aflevering toont ons een Mol die buiten beeld vier namen kiest die gedurende twee uur moeten zwijgen. Natuurlijk is de naam van de saboteur daarbij. En natuurlijk laat de Mol die 500 euro, die ermee te winnen valt, schieten. Ook bij de eerste opdracht positioneert Charlotte zich snel in de gemakkelijke positie waar ze de lopers Coco en Bernard kan aansturen. En dat ene foutje (That’s Amore) valt natuurlijk in het begin, wanneer het moreel bij de lopers nog hoog zit. Goed geprobeerd, Charlotte! Ik hoop echt dat Senne haar door heeft.

Verdiend: 4.000 euro (groepspot na drie afleveringen: 9.640 euro)

Beste speler: Bernard

De Mol: iemand van het trio Charlotte, Stéphanie of Senne en ik blijf 100% gaan voor de kandidaat die ook ‘De Mol’ heet.

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

The post Mollenvanger Marc Denys ziet in Charlotte een fantastische Mol is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenteraad Avelgem doet jaarrekening uit de doeken: “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken”

Schepen van Financiën Caroline Valck (gbA-Gemeentebelangen) deed op afgelopen gemeenteraad de jaarrekening 2023 van gemeente Avelgem uit de doeken. “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken”, klonk het.
The post Gemeenteraad Avelgem doet jaarrekening uit de doeken: “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Ukkel “betreurt” gewonde pro-Palestijnse manifestanten, maar “zal zelfde politionele middelen inzetten”

De burgemeester van Ukkel Boris Dilliès (MR) betreurt het dat er demonstranten gewond geraakten tijdens de politie-interventie dinsdag bij de betoging aan de ambassade van Israël in zijn gemeente, maar zal donderdag dezelfde politionele middelen inzetten tijdens de derde onaangevraagde demonstratie op rij. Dat zegt de burgemeester nadat Progress Lawyers Netwerk donderdag aan Belga liet weten een collectieve aanklacht te

Lees meer »

Eerste halalsupermarkt van Tielt opent de deuren

De Kortrijkstraat in Tielt heeft er een nieuwe zaak bij. Het gaat om de eerste halalsupermarkt van de stad. Zaakvoerder Niamatullah Barakzai (34) biedt er onder meer heel wat soorten olijven, noten, dadels, gedroogde vruchten en oosterse kruiden. Er is ook een breed scala platbrood te verkrijgen en vanaf volgende week zou er ook vlees in de koeltoog moeten liggen.<br

Lees meer »

Banden De Brabandere neemt Banden Mortier uit Ardooie over

Banden De Brabandere, een gevestigde naam in de bandensector met vestigingen in Waregem, Gent, Deinze en Moeskroen, is verheugd om met ingang van 1 juni 2024 de overname van Banden Mortier in Ardooie aan te kondigen. Zowel De Brabandere als Mortier Ardooie maken deel uit van de Profile bandengroepering.
The post Banden De Brabandere neemt Banden Mortier uit Ardooie

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »

30ste Zomer van Antwerpen boort nieuw publiek aan met tv-acteurs, beats in een kerk en een ijsblok boven het Bonapartedok

Bij zijn dertigste editie pakt Zomer van Antwerpen uit met laagdrempelige en grootse attracties, zoals een lichtkasteel op het Operaplein of luchtacrobatie aan het MAS. Natuurlijk zijn er ook weer circus en theater, ditmaal zelfs met acteurs van het kleine scherm. “We willen steeds weer nieuwe bezoekers bereiken”, zegt programmator Patrick De Groote.

Lees meer »

“Jan geniet van de familiereünie, maar Jef De Smedt nog meer”: Cathérine Kools na 6 jaar terug in ‘Familie’

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Onze mensen meten de spanning op bij de titanen, Union mist Lapoussin tegen Genk – Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Vier ooievaarsjongen geringd in natuurreservaat De Zegge in Geel

In De Zegge in Geel zijn 4 ooievaarsjongen geringd. De Zegge is het oudste natuurreservaat van het land. Nadat er 4 jaar geleden een nestpaal voor ooievaars werd gezet, kunnen ze er elk jaar rekenen op een weerkerend koppel dat er komt broeden. Dit jaar hadden ze 5 jongen, een recordaantal. Eentje heeft het wel niet gehaald.

Lees meer »

Brits parlementair rapport suggereert smartphoneverbod onder 16 jaar: “Snel actie of nog kinderen lopen gevaar”

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de zestien jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Het rapport is van mening dat te veel schermtijd schadelijk is voor zowel het mentale als fysieke welbevinden van jongeren. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog

Lees meer »