Mollenvanger Marc Denys ziet in Charlotte een fantastische Mol

We zijn drie afleveringen ver en de theorieën rond ‘De Mol’ swingen de pan uit. Als mollenvanger van KW wist ik u vorige week al te vertellen dat het anti-molgedrag van Philippe niet ongestraft kon blijven duren en enkele dagen later was het al zover: een rood scherm voor de sympathieke bedrijfsleider. Maar wie is dan wel de Mol? In een kluwen van verdachte prestaties en opvallende foutjes probeer ik u door de bomen het bos te laten zien. Ik overloop eventjes samen met u alle zeven resterende kandidaten.

Alvorens hiermee van start te gaan: terwijl de Mol in de tweede aflevering geld uit de pot liet verdwijnen, kwam er afgelopen zondag maar liefst 4.000 euro bij in de pot! Wordt ons Molletje in het nauw gedreven of is er eerder sprake van een slechte dag? De kandidaat met de nog drie resterende verdubbelaars zette het kleinood in bij de verkeerde opdracht (de autobom) en gaf op het einde van de aflevering de verantwoordelijkheid door aan mijn Molletje Charlotte, als dat maar goed komt!

MICHAËL (41) – boomverzorger

De boomverzorger is een overenthousiaste en zalige kandidaat, toch? Tijdens de vorige afleveringen kwamen heel veel goede ingevingen en slimme acties vanuit zijn richting en ook afgelopen zondag verbaast hij ons met de manier waarop hij Lynn coacht. Zonder echt uitleg te kunnen geven (hij had twee uur zwijgplicht aan zijn been), toont hij haar met engelengeduld hoe ze twee kinderliedjes door elkaar moet husselen en luidop zingen. In al zijn enthousiasme jubelt hij het uit van pure euforie, hoe zou je zelf zijn? Was dit een molactie? Zeker niet! Het is de Mol die de vier personen met zwijgplicht heeft aangeduid, Michaël was een gemakkelijk slachtoffer.

BERNARD (33) – leerkracht

Ik schrijf het elke week: Bernard speelt het spel fantastisch. Dus wat doet de Mol? Hij laat de arme leerkracht doelloos lopen door die smalle straatjes van Sicilië. Als tv-kijker zien we elke foute inschatting, iedere aarzeling. De meest fanatieke kandidaat van dit seizoen loopt twee keer fout en twee keer grijpt hij zo naast de geldzak met 1.000 euro. Voor inzet een dikke tien, maar de uitkomst was dus iets minder. Ik verdenk hem totaal niet, Bernard slaagt er trouwens in om twee uur lang stil te zijn en brengt zo eigenhandig 500 euro op voor de pot.

COCO (31) – verpleegkundige

Zou Coco nog steeds all-in gaan tijdens de eliminatietest? Het valt op dat Bernard tijdens hun zoektocht door de straten van Sicilië bijna geen beroep doet op Coco. De Mol koos de vier namen van kandidaten die onderworpen werden aan de zwijgplicht en natuurlijk was Coco erbij. Toch hield ze zonder problemen twee uur haar mond en wist ze ook nog eens haar aankleedopdracht met Philippe tot een goed einde te brengen. Twee keer werd 500 euro verdiend, echt een dubbele anti-molactie! Het vermelden waard: als je ‘dekselse doos’ (de doos van Pandora, aflevering 2) vertaalt naar het Italiaans, krijg je ‘COperchio COntenitore’, Coco dus.

LYNN (38) – videograaf

De derde aflevering was voor mij nog maar eens een bevestiging dat Lynn een fantastische kandidate is, zeker niet de Mol. Wanneer Michaël zonder te spreken Lynn probeerde uit te leggen wat de bedoeling was met die twee kinderliedjes, toonde Lynn zich opnieuw als de braafste van de klas. Het engelengeduld van de boomverzorger in combinatie met het snelle begrip van de videograaf, deed de opdracht ter waarde van 500 euro slagen. Eerlijk gezegd hield ik dat vooraf nooit voor mogelijk.

Juist is juist, achteraf werd het inzetten van de verdubbelaar bij de verkeerde opdracht (1.400 euro; de autobom), druk besproken, maar… is het allemaal niet wat gemakkelijker in de zetel thuis? Het was voor haar de laatste mogelijkheid om die troef in te zetten, 50 procent kans op een goede gok. En ook haar keuze voor Charlotte als nieuwe verantwoordelijke voor de verdubbelaars is een berekende gok. Charlotte en Philippe zijn de enige twee kandidaten die meer kans hebben op een verlengd verblijf, aangezien zijn geen negatieve pasvraag hadden.

SENNE (28) – sociaal werker

Afgelopen week was het zondag, moldag, Senne-dag. Aflevering drie stond in het teken van een Senne op de achtergrond. Je ziet hem kandidaten peilen en inschatten, let er nog maar eens op hoe hij het trio Coco, Stéphanie en Lynn gadeslaat bij hun keuze voor de foute Piaggio Ape bij de autobom. In alles voelt hij dat vooral Charlotte en Philippe aan het liegen zijn. Vooral Charlotte bluft zich uit die moeilijke situatie, Philippe is meer een volger. Het zou me niks verwonderen dat afgelopen zondag bij de sociale werker uit de stille Kempen de ogen definitief zijn opengegaan. Hij zat eerder samen met de farmaceut voor het herkennen van de beltonen. Hij keek daar ook wat de kat uit de boom, liet Charlotte luidop zingen, maar Senne bleef bij de les. Coco en Bernard liepen ondertussen de benen uit hun lijf.

STÉPHANIE (35) – verpleegkundige

Stéphanie blijft heftig reageren als iemand een fout maakt tijdens een opdracht. De vraag blijft of ze dit doet om haar eigen molgedrag te verdoezelen en de verdachte zaken van haar medekandidaten beter in de verf te zetten. Of dat dit toch echt kandidatengedrag is. Ik blijf haar als kandidate zien. Gezien hoe ze haar goed hart toont door bereidwillig die tattoo te laten plaatsen? Alles voor de groep!

CHARLOTTE DE MOL (26) – farmaceut

Ik blijf in mijn hoofd zitten met de start van dit twaalfde seizoen. Stéphanie, Charlotte, Senne en Bernard hangen aan de boot, hun opdracht is eenvoudig (10 foto’s aan de juiste kandidaat linken) en klaar is Kees. Charlotte doet wat nodig is, ze duikt haar molboekje op en 1.000 euro is de mooie beloning. Een perfecte start voor de Mol en Charlotte (en Stéphanie) komt al direct in mijn vizier.

De derde aflevering toont ons een Mol die buiten beeld vier namen kiest die gedurende twee uur moeten zwijgen. Natuurlijk is de naam van de saboteur daarbij. En natuurlijk laat de Mol die 500 euro, die ermee te winnen valt, schieten. Ook bij de eerste opdracht positioneert Charlotte zich snel in de gemakkelijke positie waar ze de lopers Coco en Bernard kan aansturen. En dat ene foutje (That’s Amore) valt natuurlijk in het begin, wanneer het moreel bij de lopers nog hoog zit. Goed geprobeerd, Charlotte! Ik hoop echt dat Senne haar door heeft.

Verdiend: 4.000 euro (groepspot na drie afleveringen: 9.640 euro)

Beste speler: Bernard

De Mol: iemand van het trio Charlotte, Stéphanie of Senne en ik blijf 100% gaan voor de kandidaat die ook ‘De Mol’ heet.

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

The post Mollenvanger Marc Denys ziet in Charlotte een fantastische Mol is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Première ‘Gert & James ZomerRevue’ in Plopsa De Panne met talrijke bekende Vlamingen

Na ‘Gert Late Night’, ‘De Cooke & Verhulst Show’ en een daaropvolgende pauze is het duo ‘Gert & James’ voor even terug. Tijdens de zomermaanden ontvangen ze het grote publiek voor een wervelende avondshow met sketches, groots dansensemble en livemuziek van de XL Band in het Studio 100 Theater in De Panne.
The post IN BEELD – Première ‘Gert

Lees meer »

Duizend uur video’s, DNA-onderzoek en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep onderzoek naar moord op Marc (71) en Laura (66)

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Staande ovatie voor Netanyahu in Capitool: “Voor Israël is elke burgerdode een tragedie, voor Hamas is het een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Niels Destadsbader trekt naar de Olympische Spelen… maar dan als presentator

Niels Destadsbader zal op de Olympische Spelen in Parijs de presentatie verzorgen in het Lotto Belgium House. Niels presenteerde al verschillende programma’s, maar nu komt hij dus ook in de sportwereld terecht. En daar is hij naar eigen zeggen op zijn Instagramprofiel heel enthousiast over.
The post Niels Destadsbader trekt naar de Olympische Spelen… maar dan als presentator appeared

Lees meer »

Vlaggendraagster Emma Meesseman maakt met Belgische delegatie in boot op de Seine intrede op de Spelen

De Belgische delegatie, door 37 atleten vertegenwoordigd, heeft vrijdag als twintigste land zijn intrede op de Zomerspelen in Parijs gemaakt. Dat gebeurde op een boot op de Seine. Emma Meesseman kon er als vlaggendraagster al een eerste keer pronken met de nationale driekleur.
The post Vlaggendraagster Emma Meesseman maakt met Belgische delegatie in boot op de Seine intrede op

Lees meer »

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »

“Hoe langer men wacht, hoe moeilijker”: waarom de regeringsvorming in Brussel ter plaatse blijft trappelen

Anderhalve maand na de verkiezingen van 9 juni lijkt de Brusselse formatie in het slop te zitten. Aan Nederlandstalige kant heeft formateur Elke Van den Brandt (Groen) het moeilijk om voldoende partners te vinden en aan Franstalige kant moet formateur David Leisterh (MR) ‘baarlijke duivel’ PS mee aan boord nemen. En dan hebben we het nog niet over het regeerakkoord,

Lees meer »