Mollenvanger Marc Denys geeft je 6 tips voor het ontmaskeren van de Mol

Het nieuwe seizoen van De Mol komt eraan en dus keert ook Café De Mol terug. Dennis Xhaët ontvangt zondag Gilles De Coster. De sympathieke presentator komt in primeur de kandidaten van het nieuwe seizoen van De Mol voorstellen.

Vanaf volgende week kunnen we dan opnieuw massaal gaan speuren naar de Mol. Daarom lijst ik alvast enkele tips op voor een succesvolle vangst. Veel leesplezier!

Tip 1: eigenlijk doet iedereen verdacht

Ken je nog de mol uit het eerste seizoen, Magda? Nu pas wordt duidelijk hoe zwaar haar taak wel niet was. In dit allereerste seizoen, toen nog op de openbare omroep, zagen we 9 kandidaten die volop voor het geld gingen. Molletje Magda liep daar tussen en probeerde stiekem als enige een opdracht te doen mislukken. Hoe anders is het nu: tegenwoordig saboteren de deelnemers allemaal (al dan niet bewust). Door zichzelf verdacht te maken bij andere kandidaten proberen ze hun tegenspelers op een dwaalspoor te zetten. Daarmee hopen ze natuurlijk dichter bij de finale, de geldpot en de ontmaskering van de échte Mol te komen!

Tip 2: laat je niet foppen door de montage

Het succes van ‘De Mol’ is mede te danken aan Gilles’ coole manier van presenteren, maar ook de makers zijn er één uit de duizend. Op allerlei manieren proberen ze de Mol (zeker in het begin van de reeks) buiten beeld te houden. Kandidaten die tijdens de eerste opdrachten uitblinken in negatieve zin en opvallende fouten maken, vallen direct op bij de kijker. Vaak is dit een aanwijzing dat ze NIET de Mol zijn.

© Play4

Tip 3: pas op voor tunnelvisie

De grootste valkuil voor een mollenvanger is tunnelvisie. Je hebt een hoofdverdachte in het vizier (de klungelende kandidaat van in het begin) en werkelijk alle beelden lijken opeens naar deze kandidaat te verwijzen. Tunnelvisie heeft ook al veel kandidaten de das omgedaan, je bent gewaarschuwd!

Tip 4: het gezond boerenverstand: wat zou jij doen?

De afgelopen molseizoenen leerden me dat een beetje logisch nadenken nog altijd de beste leidraad is om de saboteur tijdig te ontmaskeren. Vraag je bij iedere opdracht simpelweg af wat jij als Molletje (of als kandidaat) zou doen. Bij het splitsen van de groep: in welk team zou jij willen terechtkomen? Wat is de sleutelpositie die beslist of er veel of weinig geld wordt verdiend? Pas deze tip toe bij iedere opdracht en je komt al heel ver.

© Play4

Tip 5: wie haalt het geld binnen?

Een kandidaat die zich volledig (en succesvol) inzet om elke opdracht te doen slagen, mag u zonder verpinken schrappen van het verdachtenlijstje. Iemand die weinig geld wint, verdient zeker een plekje op uw verdachtenlijstje. Natuurlijk weet de Mol dat ook. Om niet op te vallen zal hij af en toe wel geld verzamelen, maar meestal zorgt hij ervoor dat dit geld later op één of andere manier opnieuw verdwijnt.

Tip 6: deze mag u alvast afvinken

In bijna alle seizoenen die ik voor u, beste lezer van KW, beschreef, zat ik voor de finale altijd op de juiste Mol. Vorig jaar was de grote uitzondering, te wijten aan dat rode scherm voor Comfort. Een rood scherm voor de Mol, dat kon toch niet? Het is en blijft één van de meest opvallende momenten uit de geschiedenis van het programma. Comfort scoorde het slechtste op de eliminatietest (de vragenlijst over de identiteit van de Mol die elke kandidaat op het einde van iedere aflevering moet invullen) en eigenlijk betekende dit dus haar exit. Ze moest naar huis en ik schreef haar daardoor volledig af als mogelijke saboteur. Toch kon ze, door een nieuwe opdracht te spelen, uitzonderlijk in het spel blijven. De op één na slechtste kandidaat, Leïla, viel af en Comfort mocht blijven.

Door mijn stukjes voor KW te lezen heeft u dus, als alles goed gaat, dat beslissend voetje voor. De Mol zal ons ook dit seizoen wekenlang proberen de loef af te steken, maar vroeg of laat hebben we hem of haar te pakken, beloofd! Ook in het nieuwe seizoen, een nieuw hoofdstuk in de kronieken van het verraad. Al jaren speelt de mol dubbelspel. Maar in Sicilië wordt het anders. Wat betekent het getal ‘2’ in het logo van De Mol? Wat bedoelen de makers precies met dubbelspel? We komen het ongetwijfeld te weten vanaf de eerste aflevering op zondag 24 maart. Maar eerst: de voorstelling van de kandidaten om 19u55 op Play4, zeker kijken!

© Play4

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

The post Mollenvanger Marc Denys geeft je 6 tips voor het ontmaskeren van de Mol is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Homofilie is een gevolg van slechte opvoeding”: Vlaams Belang-kopstuk Vandendriessche opnieuw onder vuur na homofobe uitspraak

Vlaams Belang-kopstuk Tom Vandendriessche zou een denigrerende uitspraak over homo’s hebben gedaan. “Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”, zou hij hebben gezegd tijdens een lunch met medewerkers in het Europees Parlement. Het citaat duikt op in een document van een ex-medewerker dat Apache en Humo konden inkijken. Vlaams Belang wuift de beschuldigingen van de “rancuneuze medewerker” weg.

Lees meer »

“Een dag vol emoties”: Paul Lietaer brengt tijdens 12 uren van Wervik mooi eerbetoon aan grootste fan Serge Vuylsteker

Tijdens de autorally 12 uren van Wervik zorgde de ervaren veelwinnaar Paul Lietaer samen met de organisatoren van autoclub Scuderia Vervica zaterdag voor een heel mooi gebaar ter nagedachtenis van Serge Vuylsteker uit de Leopoldstraat in Wervik.
The post “Een dag vol emoties”: Paul Lietaer brengt tijdens 12 uren van Wervik mooi eerbetoon aan grootste fan Serge Vuylsteker appeared

Lees meer »

Geen doorstart voor winkels Scotch & Soda, zes West-Vlaamse vestigingen sluiten

Het is de Nederlandse winkels van kledingmerk Scotch & Soda niet gelukt een doorstart te maken, melden de curatoren van het failliete bedrijf. Volgens hen waren er wel gegadigden met serieuze interesse, maar zij haakten af omdat ze niet ook het merk Scotch & Soda konden kopen. De Belgische winkels moeten sowieso sluiten, ook de zes West-Vlaamse vestigingen.
The

Lees meer »

Los Angeles verbiedt gebruik van smartphones in scholen, binnenkort in heel Californië?

In de Amerikaanse stad Los Angeles, in de staat Californië, geldt binnenkort een totaalverbod op het gebruik van smartphones in openbare scholen. Dat zijn de scholen overeengekomen. Het plaatselijke scholendistrict wil daarmee de impact van sociale media op de geestelijke gezondheid van kinderen beperken. Gisteren kondigde de gouverneur van Californië aan dat hij in heel de staat smartphones op school

Lees meer »

DE STEMMEN VAN ASSISEN. Sven Pichal komt voor de raadkamer. Wat leren we uit het onderzoek?

Maandag verschijnt ex-presentator Sven Pichal voor de raadkamer in het onderzoek naar beelden rond kindermisbruik. In onze true crime podcast De Stemmen van Assisen blikken we terug op wat er gebeurde sinds zijn arrestatie, intussen al bijna tien maanden geleden. We leggen uit wat het onderzoek opleverde, waar hij uiteindelijk van beticht wordt en wat er vanaf maandag zal gebeuren.

Lees meer »

Restaurantuitbater Kevin Ricciolini (41) vervoegt de lijst van Trots op Oostende: “We moeten durven nadenken over hoe we willen omgaan met ruimte en natuur”

Kevin Ricciolini (41), een van de uitbaters van het restaurant Mommy’s Bastards, kiest voor Groen en zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober terug te vinden zijn op de lijst van Trots op Oostende. Hij wil zijn schouders zetten onder een stevig gelijkekansenbeleid, maar wil ook mee schrijven aan het verhaal van een leefbaar stadscentrum.
The post Restaurantuitbater Kevin Ricciolini

Lees meer »

Sterkhouder Klaas Thiers verlaat Apolloon voor Filou Izegem

Bij handbalclub Apolloon Kortrijk, dat zich dit jaar pas op de voorlaatste speeldag van de play-downs kon verzekeren van een plekje in eerste nationale volgend seizoen, zien ze met Klaas Thiers (26) een sterkhouder vertrekken naar streekgenoot Filou Izegem.
The post Sterkhouder Klaas Thiers verlaat Apolloon voor Filou Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gezinsbond huldigt bestuursleden

Het bestuursteam van Gezinsbond Ichtegem vierde vorige zondag het 96-jarig bestaan met de traditionele verjaardagsbarbecue, deze keer bij Traiteur Matthias in Moere. Bondsvoorzitter Willy Hosten mocht acht bestuursleden in de bloemetjes zetten: Anje Crevits, Robrecht Claeys en Stijn Samyn ontvingen een kunstwerkje van Terra Flamma voor tien jaar inzet. De twintig jaar inzet van Nico
The post Gezinsbond huldigt

Lees meer »

Izegem krijgt 2 vuilnisbakken met speciale gleuf voor pizzadozen

De stad Izegem wil een einde maken aan rondslingerende pizzadozen en plaatst daarom 2 vuilnisbakken met een speciale gleuf voor pizzadozen op de Grote Markt. "Pizzadozen zijn meestal te groot voor een gewone vuilnisbak. Daar willen we met deze pizzavuilnisbakken iets aan doen", zegt schepen van Openbaar domein Caroline Maertens (N-VA).

Lees meer »

Diesel tanken wordt donderdag duurder

Diesel tanken wordt vanaf donderdag opnieuw duurder, dat meldt de FOD Economie woensdagvoormiddag. De maximumprijs voor een liter diesel (B7) zal dan 1,831 euro bedragen, 4 eurocent meer dan vandaag.

Lees meer »