Mollenvanger Marc Denys heeft nu al de Mol in het vizier

Wie was zondag ook getuige van de spetterende start van het 12de seizoen van ‘De Mol’ op Play4? Eindelijk weten we wat die ‘2’ betekent, namelijk een nieuw spelelement: verdubbelaars. Deze zeshoekige kaartjes maken het de kandidaten mogelijk om dubbel zo veel geld te verdienen tijdens de opdrachten. De Mol zal dus nog harder zijn best moeten doen. Zonde dat het zonder Gillian, de Messias van Gullegem, is.

De 10 kandidaten leren elkaar kennen op een schip op de Middellandse Zee en samen met u, beste lezer van KW, overloop ik ze eventjes (ik start met de mannen, omdat ze in de minderheid zijn én… omdat de Mol ook dit seizoen volgens mij een vrouw is).

© Play4

PHILIPPE (53) – bedrijfsleider

De oudste deelnemer van dit seizoen leren we tijdens de eerste aflevering kennen als de slechtste quizzer ooit. Diksmuide, een kustgemeente? Tijdens de voorstelling sprak de bedrijfsleider over zijn professionele danservaring bij Alain Platel, maar afgelopen zondag was het eerder de kabouterdans in plaats van de olijvendans. Mijn bescheiden mening is dat hij doet alsof. Hopelijk voor hem leert hij te doseren, want zijn pogingen om de mol te lijken, zijn nu wel erg doorzichtig.

© Play4

MICHAËL (41) – boomverzorger

Tijdens de eerste opdracht, half in het water, is Michaël de enige die er niet in slaagt om zich voor te stellen in één minuut. Zo houdt hij zijn drie medekandidaten tegen en gaat 4.000 euro verloren. Tijdens de derde opdracht ontmaskert hij met brio Stéphanie, die een gooi doet naar de vrijstelling. Hij doet dat met zoveel overtuiging, dat het 2.000 euro in de pot brengt. Een Mol zou nooit zo hardnekkig iemand met een mogelijke vrijstelling uit het spel proberen te spelen. Zeker niet als het geld opbrengt. Dit is een kandidatenactie.

© Play4

BERNARD (33) – leerkracht

Toegegeven, ik heb een boontje voor Bernard. Hij speelt het spel zoals ik het ook zou aanpakken: met hart en ziel. Dat is dan ook de reden waarom hij zo gebrand is om maar liefst twee vraagtekens stiekem boven water te halen. Hij denkt aan een persoonlijk voordeel, maar het blijken verdubbelaars te zijn. Helaas pindakaas. De Mol heeft als taak de pot zo laag mogelijk te houden, dus al die moeite doen om verdubbelaars in het spel te brengen (én het liegen daarover, wat hem verdacht maakt bij de andere kandidaten), da’s géén handige zet als Mol.

© Play4

SENNE (28) – sociaal werker

Tijdens de interviews vooraf vertelt een openhartige Senne dat hij wel eens vals durft te spelen tijdens een spelletje. De makers van het programma kwalificeren zo’n eigenschap als een pluspunt, maar ik zie in die fijne kerel toch eerder een kandidaat. Net zoals Bernard kon Senne niet aan de verleiding weerstaan om toch maar het derde en laatste vraagteken op te duiken. Het bleek geen pasvraag of vrijstelling te zijn, maar wel een verdubbelaar. Leuk voor de uiteindelijke winnaar, maar wat schiet je ermee op als Mol?

© Play4

CHARLOTTE DE MOL (26) – farmaceut

Charlotte De Mol, Lolo voor de vrienden, is een zegen voor deze groep. Ze betovert de anderen met haar glimlach, waardoor die haar foutjes door de vingers zien. En ze heeft het hart op de tong. Haar uitspraak “Ik heb mijn vriend ontmoet op een lockdownfeestje, het heeft me 250 euro gekost om hem te leren kennen” en ook haar reactie op Coco “Ik vind dat je gezicht iets wegheeft van een duif” zijn, wat mij betreft, nu al klassiekers. Ik hou deze jongedame, met haar 26 lentes de jongste van de groep, toch in de gaten, ze is mijn tweede hoofdverdachte.

© Play4

COCO (31) – verpleegkundige

Ik zal het kort houden: in Coco zie ik een kandidaat die haar best doet. Haar foutje tijdens het dansen (en haar reactie hierop), toen ze de verkeerde kokers omstootte, komt wel héél mooi in beeld. Iets té mooi, als je begrijpt wat ik bedoel.

© Play4

KAROLIEN (46) – audioloog

Net als bij Coco, zie ik in Karolien geen Mol. Tijdens de tweede opdracht zijn we getuige van de focus en de goedhartigheid van de audioloog. In plaats van de lippen stijf op elkaar te houden, beslist ze direct om de groep te helpen met wat ze weet over Charlotte. Ze weet het 100% zeker: de jongste van de groep leerde inderdaad haar grote liefde kennen op een lockdownparty. Onder andere dit weetje levert de groep in totaal 2.800 euro op tijdens de olijvenpluk.

© Play4

LYNN (38) – videograaf

Lynn is ogenschijnlijk de braafste van de klas, want enkel de videograaf gaf vooraf aan de makers aan dat ze de Mol niet wil zijn. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat ze de Mol ook echt niet is, maar in haar voordeel speelt wel dat ze bij Gilles aan tafel ook duidelijk ‘nee’ zei tegen een mogelijke vrijstelling. Al heb je die als Mol natuurlijk ook niet nodig. Twijfelgeval! Mijn derde hoofdverdachte.

© Play4

STÉPHANIE (35) – verpleegkundige

Dit seizoen was ik vast van plan om rustig van start te gaan, maar deze eerste aflevering doet me al te veel kandidaten wegstrepen. Veel kijkers missen volgens mij een belangrijk detail: de samenstelling van de 10 kandidaten bij de eerste opdracht (Philippe in de mast, Lynn in een apart bootje en twee keer vier kandidaten half in het water). Hebben de kandidaten zelf gekozen voor hun positie? Nee, het zijn de makers, lees: de Mol, die kiest wie waar gepositioneerd wordt.

1/ Karolien, Coco, Michaël en Gillian moeten zich in één minuut aan elkaar voorstellen. Ze mogen er daarbij twee seconden naast zitten en ze moeten allemaal slagen in deze opdracht voor ze alle vier losgeraken van de boot. Eerlijk gezegd vind ik dit geen gemakkelijke, maar vooral een tijdrovende deelopdracht.

2/ Stéphanie, Charlotte, Senne en Bernard hangen aan de andere kant van de boot en hun taak lijkt toch veel eenvoudiger? Tien foto’s aan de juiste kandidaat linken en klaar is Kees. Het lijkt me logisch dat zij het snelste klaar zijn (en als er getreuzeld wordt, kan de Mol altijd dat extra duwtje in de rug geven). Charlotte en Stéphanie komen in mijn vizier. Als extraatje: bij deze deelopdracht kan de Mol helpen, bij de andere deelopdrachten niet! Geen enkele twijfel: de Mol zit bij dit viertal!

3/ Philippe zit in de mast en Lynn in een bootje. Ze moeten vijf juiste antwoorden geven om Philippe telkens een meter naar beneden te laten zakken. Heb je ook gezien hoeveel moeite Stéphanie ondervindt bij het duiken en hoe slim ze dat oploste dankzij die koord? Het doet me denken aan De Mol Griekenland, met Alina die op het einde van de eerste aflevering met een ultieme krachtinspanning aan de bel trok, weet je dat nog?

Dit seizoen start Stéphanie als ‘onverdacht’. Ze wint 1.000 euro met haar bovengehaalde molboekje, ze grijpt naast een vraagteken (de mannen hadden ze alle drie al bovengehaald) en ze pakt net niet de vrijstelling (Bernard is de gelukkige).

Tijdens de voostelling onthulde de tweede verpleegkundige (de woorden van Gilles) dat het programma ’De Mol’ deel uitmaakte van haar JA-jaar: 12 maanden waarin ze zoveel mogelijk ‘ja’ zegt op alles wat haar pad kruist. Ik denk dat één van die vragen was: ”Stéphanie, wil jij onze Mol zijn?”. Stéphanie steeds in een positie waar de Mol zou willen zitten: bij de duikers, bij de olijvenplukkers en bij het trio dat kans maakt op de vrijstelling (ze drukte af na 0,23 seconde). Tunnelvisie loert nu al om de hoek.

Als extraatje: herinner je je nog die quizvraag waar Philippe over struikelt? Welke letter zit niet in ‘Lagekostenzeevaartmaatschappij’? Je kan met de aanwezige letters het woord ‘Mol’ maken, in combinatie met slechts 1 van de nog 9 overblijvende kandidaten. Probeer het eens!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

The post Mollenvanger Marc Denys heeft nu al de Mol in het vizier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een zware loting: Singapore en Filipijnen zijn tegenstanders van Huybrechts en Van den Bergh op World Cup of Darts

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38) vormen wel degelijk het Belgische koningskoppel voor de World Cup of Darts van einde juni in Frankfurt. Dat heeft de Professional Darts Corporation (PDC) nu ook officieel bevestigd. In de eerste ronde wachten meteen twee zware dobbers, want Huybrechts en Van

Lees meer »

“Dit zou niet mogen gebeuren op een voetbalveld”: Roberto Martínez hekelt selfie-zoekers tijdens Turkije-Portugal

Maar liefst zes veldbestormers probeerden tijdens de wedstrijd tussen Turkije en Portugal (0-3) tot bij Cristiano Ronaldo te geraken. Tot frustratie van de Portugese superster. De stewards zagen af, met een ongelukkig voorval op Gonçalo Ramos als gevolg. Portugal-bondscoach Martínez was achteraf bezorgd om zijn spelers: “We hebben het geluk dat de fans vandaag goede bedoelingen hadden.”

Lees meer »

Amerikaanse Hooggerechtshof houdt beperking op wapenwet in stand: plegers van huiselijk geweld mogen geen wapens bezitten

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat mensen die een contactverbod hebben omwille van huiselijk geweld, geen vuurwapens mogen bezitten. Daarmee houden de hoge rechters een federale beperking uit 1994 op het recht om een wapen te bezitten, in stand. Dat is opvallend, want de conservatieve meerderheid in het Hof staat voor een brede vrijheid wat het Tweede Amendement betreft.

Lees meer »