Mollenvanger Marc Denys voorspelt De Mol 2024 met tien duo’s

Beste vrienden, het molletje is bovengronds gekomen. Het twaalfde seizoen van ons favoriet programma gaf intussen al enkele geheimen prijs, waaronder het land (Sicilië) en de startdatum (zondag 24/03). Maar wat bedoelen ze nu met ‘Dubbelspel’?

De échte fan, de zogezegde molloot (de koosnaam die een fan van het programma zichzelf geeft), probeert elk jaar, na het zien van de teaser, een voorspelling te doen van hoe de start van het nieuwe seizoen eruit zal zien. Jullie mollenvanger verwacht 10 x 2 (het cijfer vormt de rode draad doorheen de hele teasercampagne) onbekende Vlamingen aan de start!

We nemen er nog eens de exacte woorden van Gilles De Coster bij: ”Een nieuw hoofdstuk in de kronieken van het Verraad. Al jaren speelt de Mol dubbelspel. Maar in Sicilië wordt het anders. Dubbel zo moeilijk. Want niet alleen de Mol speelt dit keer dubbelspel.”

Eerst en vooral: ik hecht geen geloof aan de theorie van twee saboteurs, noch van hulp aan de Mol door ex-kandidaten of -Mollen. En Gilles De Coster is een toppresentator, maar ook in hem schuilt geen handlanger van de Mol. Het woord ‘dubbelspel’ heeft onze fantasie een beetje op hol doen slaan, terwijl de betekenis van al die geheimzinnigheid zomaar voor het grijpen ligt.

Duo’s

Terugdenkend aan alle vorige seizoenen op Play4, was ik aan het uitzoeken wat nu juist de aantrekkingskracht is van dit fantastische programma. De mooie beelden van het land, de slimme montage, de leuke mix van tien onbekende mensen, de talrijke aanwijzingen naar verschillende kandidaten, de speurtocht die ons leidt naar complottheorieën en tunnelvisie zijn allemaal fantastisch. En elk jaar komt halverwege het seizoen dat wonderlijk (rust-)moment: het bezoek van het thuisfront. Volgens mij hebben de makers dit heuglijk moment in het nieuwe seizoen gewoon uitvergroot. Daarom denk ik dat De Mol 2024 met 10 duo’s wordt gespeeld. Aan de start komen de personen die zich hebben inschreven, in het gezelschap van de persoon die door hen als vertrouwenspersoon werd gekozen.

Deze formule biedt tal van voordelen, zowel voor de kijker, de kandidaat als… de Mol. De kandidaat heeft er een klankbord bij, iemand die voor 100 procent te vertrouwen is en die mee helpt speuren naar verdachte zaken. Als kijker krijg je nog meer mensen voorgeschoteld om van te houden en te koesteren. En de Mol kan af en toe iets laten mislukken, alleen of samen met zijn/haar reispartner. Op het eind van elke aflevering verdwijnt er dan onherroepelijk zo’n duo uit het programma (het rode scherm). Denk zeker maar eens over dit idee na als je binnenkort de teaser opnieuw ziet verschijnen op televisie! “Al jaren speelt de Mol dubbelspel. Maar in Sicilië wordt het anders. Dubbel zo moeilijk. Want niet alleen de Mol speelt dit keer dubbelspel.”

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

The post Mollenvanger Marc Denys voorspelt De Mol 2024 met tien duo’s is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De nota is niet bindend”, maar toch vallen er al enkele zaken op: deze thema’s komen zéker ter sprake tijdens Vlaamse formatie

Een ‘uitweg’ zoeken voor bijvoorbeeld de gratis schoolmaaltijden waar Vooruit een breekpunt van heeft gemaakt. Maar ook investeringen in welzijn of de kinderbijslag. Er zijn al enkele concrete zaken waar zeker nog stevig over gesproken zal worden, wanneer Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) morgen zijn toekomstige coalitiepartners Melissa Depraetere (Vooruit) en Sammy Mahdi (CD&V) ontvangt voor een eerste verkennend gesprek.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Rusland heeft 80 procent van troepen aan Finse grens weggehaald en naar Oekraïne verplaatst”

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben een “alomvattend strategisch partnerschap” getekend. Maar het is nog niet duidelijk op welke vlakken Rusland en Noord-Korea gaan samenwerken. Poetin omschreef het als een “basisdocument” dat het fundament zou moeten vormen voor de betrekkingen op de langere termijn. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee Ingelrest Belgisch bokskampioen in Oostende

Oostendenaar Liridon Fazliu mag terecht fier zijn op zijn eerste organisatie van een boksgala in de Coretec Dôme in ‘zijn’ stad. Met de vip’s waren er 2.300 toeschouwers. En ook heel wat pittige kampen. De Oost-Vlaming Lee Ingelrest knokte zich in een mooie titelkamp tot kampioen van België halfzwaargewicht.
The post “Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee

Lees meer »

“Als je met meisjes jonger dan 16 naar bed ging dan kreeg je als animator een dubbele bonus”: auteur Dimitri Verhulst doet opmerkelijke uitspraak

De Belgische schrijver Dimitri Verhulst heeft maandagavond in ‘De Afspraak’ op VRT CANVAS een opvallende bekentenis gedaan over zijn tijd als animator in een hotel waar er bonussen werden uitgereikt aan zij die met vrouwelijke gasten sliepen. “Als je met meisjes jonger dan 16 naar bed ging dan kreeg je zelfs een dubbele bonus.” Verhulst voegde er meteen aan toe

Lees meer »

UAntwerpen geeft pro-Palestijnse actievoerders tot morgenavond om bezetting te stoppen: “Ons gedoogbeleid houdt op” 

De Universiteit van Antwerpen geeft pro-Palestijnse actievoerders nog tot morgen 17u om het Agora-gebouw, dat ze al meer dan een maand bezetten, te verlaten. Dat meldt de universiteit aan VRT NWS. Doen de studenten dat niet, dan zal de universiteit, net zoals de UGent, juridische stappen nemen. "Ik krijg mails dat studenten zich niet langer veilig voelen. Daarnaast horen we

Lees meer »