Mollenvanger Marc Denys voorspelt De Mol 2024 met tien duo’s

Beste vrienden, het molletje is bovengronds gekomen. Het twaalfde seizoen van ons favoriet programma gaf intussen al enkele geheimen prijs, waaronder het land (Sicilië) en de startdatum (zondag 24/03). Maar wat bedoelen ze nu met ‘Dubbelspel’?

De échte fan, de zogezegde molloot (de koosnaam die een fan van het programma zichzelf geeft), probeert elk jaar, na het zien van de teaser, een voorspelling te doen van hoe de start van het nieuwe seizoen eruit zal zien. Jullie mollenvanger verwacht 10 x 2 (het cijfer vormt de rode draad doorheen de hele teasercampagne) onbekende Vlamingen aan de start!

We nemen er nog eens de exacte woorden van Gilles De Coster bij: ”Een nieuw hoofdstuk in de kronieken van het Verraad. Al jaren speelt de Mol dubbelspel. Maar in Sicilië wordt het anders. Dubbel zo moeilijk. Want niet alleen de Mol speelt dit keer dubbelspel.”

Eerst en vooral: ik hecht geen geloof aan de theorie van twee saboteurs, noch van hulp aan de Mol door ex-kandidaten of -Mollen. En Gilles De Coster is een toppresentator, maar ook in hem schuilt geen handlanger van de Mol. Het woord ‘dubbelspel’ heeft onze fantasie een beetje op hol doen slaan, terwijl de betekenis van al die geheimzinnigheid zomaar voor het grijpen ligt.

Duo’s

Terugdenkend aan alle vorige seizoenen op Play4, was ik aan het uitzoeken wat nu juist de aantrekkingskracht is van dit fantastische programma. De mooie beelden van het land, de slimme montage, de leuke mix van tien onbekende mensen, de talrijke aanwijzingen naar verschillende kandidaten, de speurtocht die ons leidt naar complottheorieën en tunnelvisie zijn allemaal fantastisch. En elk jaar komt halverwege het seizoen dat wonderlijk (rust-)moment: het bezoek van het thuisfront. Volgens mij hebben de makers dit heuglijk moment in het nieuwe seizoen gewoon uitvergroot. Daarom denk ik dat De Mol 2024 met 10 duo’s wordt gespeeld. Aan de start komen de personen die zich hebben inschreven, in het gezelschap van de persoon die door hen als vertrouwenspersoon werd gekozen.

Deze formule biedt tal van voordelen, zowel voor de kijker, de kandidaat als… de Mol. De kandidaat heeft er een klankbord bij, iemand die voor 100 procent te vertrouwen is en die mee helpt speuren naar verdachte zaken. Als kijker krijg je nog meer mensen voorgeschoteld om van te houden en te koesteren. En de Mol kan af en toe iets laten mislukken, alleen of samen met zijn/haar reispartner. Op het eind van elke aflevering verdwijnt er dan onherroepelijk zo’n duo uit het programma (het rode scherm). Denk zeker maar eens over dit idee na als je binnenkort de teaser opnieuw ziet verschijnen op televisie! “Al jaren speelt de Mol dubbelspel. Maar in Sicilië wordt het anders. Dubbel zo moeilijk. Want niet alleen de Mol speelt dit keer dubbelspel.”

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

The post Mollenvanger Marc Denys voorspelt De Mol 2024 met tien duo’s is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Deze West-Vlamingen mogen zich voortaan barones of commandeur noemen

Ter gelegenheid van de nationale feestdag heeft het koningshuis enkele verdienstelijke landgenoten een adellijke titel of ereteken toegekend. Onder hen ook drie West-Vlamingen. Lieve Mostrey, voormalig ceo van Euroclear, mag zich voortaan barones noemen, Marc Michils (voorzitter Kom op tegen Kanker) is nu baron. Topdokter Réginald Moreels kreeg de titel van commandeur in de Kroonorde.
The post Deze West-Vlamingen

Lees meer »

“Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon zoekt financiële steun en therapeuten

Deze zomer trekt een dertigtal kinderen en jongeren op rouwkamp dankzij de vzw Saying Goodbye – Papillon, waar ze groepstherapie combineren met typische kampactiviteiten en -spelletjes. Een nobele organisatie, maar geen sinecure om op poten te zetten. De organisatie zoekt daarom financiële steun én therapeuten.
The post “Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon

Lees meer »

Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan ik deze nacht hier blijven”

Een 70-jarige bewoonster van het appartementsgebouw op de hoek van de Bonestraat en de Tieltststraat in Meulebeke beleefde vrijdagnamiddag de schrik van haar leven toen er plots een auto tegen haar gevel reed. De bestuurster raakte lichtgewond en het gebouw moest gestut worden.
The post Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen deelt eerste prik uit aan Humphries vlak voor eerste pauze

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Maria viert 100ste verjaardag in wzc Van Zuylen

In het Mintus woonzorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis werd de honderdste verjaardag gevierd van Maria Vanmaeckelberghe. Ze is hiermee één van de 74 Brugse honderdjarigen of honderdplussers.
The post Maria viert 100ste verjaardag in wzc Van Zuylen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel wil dat justitie lessen trekt uit drama: “Een magistraat kan onvoldoende inschatten of iemand geweld zal gebruiken”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

GAIA wil regio’s ertoe aanzetten om wreedheid tegen kuikens aan banden te leggen

Middels de GAIA-zomertoer die dinsdagmiddag afgetrapt werd op het Brusselse Muntplein, wil de dierenrechtenorganisatie een vuist maken tegen het vergassen en levend verbrijzelen van jonge mannelijke kuikens. Om de dagelijkse verbrijzeling en vergassing van kuikens tegen te gaan, eist GAIA dat er verder ingezet wordt op de ingebruikname van in-ovo selectie voor de eierproductie.

Lees meer »